Ο κομψός ιαπωνισμός του «Onuki» στην «Costa Navarino»

Ανοιχτόκαρδο κομψό στυλιζάρισμα και ωραία γιαπωνέζικη κουζίνα από τον Σταμάτη Σκριάπα στο καινούργιο εστιατόριο του εμβληματικού resort complex.

Ο κομψός ιαπωνισμός του «Onuki» στην «Costa Navarino»

Ανοιχτόκαρδο κομψό στυλιζάρισμα και ωραία γιαπωνέζικη κουζίνα από τον Σταμάτη Σκριάπα στο καινούργιο εστιατόριο του εμβληματικού resort complex.

Ο κομψός ιαπωνισμός του «Onuki» στην «Costa Navarino» - εικόνα 1

Στο νέο κομψό γιαπωνέζικο εστιατόριο της «Costa Navarino», το «Onuki», ιθύνων νους είναι ο Σταμάτης Σκριάπας που έχουμε εκτιμήσει ήδη την κουζίνα του (ex chef στα «Kiku»). Το «Onuki» είναι ένα ευρύτερο concept που ως fun restaurant πρόκειται να αναπτυχθεί μέσα στα επόμενα χρόνια. Η κουζίνα του είναι προσεγμένη και ψαγμένη, με ιδιαίτερους γευστικούς νεωτερισμούς.

Να όπως το γευστικότατο καρπάτσιο τόνου που αποκτάει νόστιμο edge από μια βινεγκρέτ με miso και πλαισιώνεται από το χαρισματικό άρωμα φρέσκιας τρούφας. Ή ακόμη τα αέρινα deep fried κομμάτια μελιτζάνας με φρέσκια τρούφα και τραγανές κλωστές πιπεριάς που τα βουτάς στο γλυκό umami μιας ponzu sauce. Η τρούφα είναι από τα αγαπημένα υλικά του Σκριάπα και το λάδι της συντονίζεται πολύ ωραία μ' έναν συνδυασμό άψογα ψημένων γαρίδων και χτενιών με πικάντικη νοστιμιά μιας σάλτσας τζίντζερ. Αλλά και σε μια απλή εκ πρώτης όψεως σαλάτα φυκιών η ιδιαίτερη φροντίδα φαίνεται από το δροσερό παιχνίδισμα των υφών τους υπογραμμισμένο από ένα ντρέσινγκ λεμονιού yuzu με ελαιόλαδο.

Ο κομψός ιαπωνισμός του «Onuki» στην «Costa Navarino» - εικόνα 2

Η ιδέα μιας ανάλαφρης πάπιας μου αρέσει, αλλά στο πιάτο που δοκίμασα από το θεωρητικά ιντριγκαδόρικο στοιχείο μιας σάλτσας με τρούφα και wasabi έλειπε η δύναμη που θα μπορούσε να οδηγήσει στην έξαψη. Τα καλοφτιαγμένα σούσι έχουν μεγάλη ποικιλία τόσο σαν nigiri και κλασσικά ρολά, όσο και σαν πιο φαντεζί σπεσιαλιτέ.

Τα χαριτωμένα mochi γεμισμένα με παγωτό δεν τα βρίσκεις εύκολα τόσο καλά, τα σορμπέ και τα παγωτά είναι πολύ καλοφτιαγμένα με εκφραστική την κάθε γεύση και πολύ ωραίες τις υφές τους, και η κρέμα λεμονιού ντελικάτη και άκρως δροσιστική.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.