Ο κομψός ιαπωνισμός του «Onuki» στην «Costa Navarino»

Ανοιχτόκαρδο κομψό στυλιζάρισμα και ωραία γιαπωνέζικη κουζίνα από τον Σταμάτη Σκριάπα στο καινούργιο εστιατόριο του εμβληματικού resort complex.

Ο κομψός ιαπωνισμός του «Onuki» στην «Costa Navarino»

Ανοιχτόκαρδο κομψό στυλιζάρισμα και ωραία γιαπωνέζικη κουζίνα από τον Σταμάτη Σκριάπα στο καινούργιο εστιατόριο του εμβληματικού resort complex.

Ο κομψός ιαπωνισμός του «Onuki» στην «Costa Navarino» - εικόνα 1

Στο νέο κομψό γιαπωνέζικο εστιατόριο της «Costa Navarino», το «Onuki», ιθύνων νους είναι ο Σταμάτης Σκριάπας που έχουμε εκτιμήσει ήδη την κουζίνα του (ex chef στα «Kiku»). Το «Onuki» είναι ένα ευρύτερο concept που ως fun restaurant πρόκειται να αναπτυχθεί μέσα στα επόμενα χρόνια. Η κουζίνα του είναι προσεγμένη και ψαγμένη, με ιδιαίτερους γευστικούς νεωτερισμούς.

Να όπως το γευστικότατο καρπάτσιο τόνου που αποκτάει νόστιμο edge από μια βινεγκρέτ με miso και πλαισιώνεται από το χαρισματικό άρωμα φρέσκιας τρούφας. Ή ακόμη τα αέρινα deep fried κομμάτια μελιτζάνας με φρέσκια τρούφα και τραγανές κλωστές πιπεριάς που τα βουτάς στο γλυκό umami μιας ponzu sauce. Η τρούφα είναι από τα αγαπημένα υλικά του Σκριάπα και το λάδι της συντονίζεται πολύ ωραία μ' έναν συνδυασμό άψογα ψημένων γαρίδων και χτενιών με πικάντικη νοστιμιά μιας σάλτσας τζίντζερ. Αλλά και σε μια απλή εκ πρώτης όψεως σαλάτα φυκιών η ιδιαίτερη φροντίδα φαίνεται από το δροσερό παιχνίδισμα των υφών τους υπογραμμισμένο από ένα ντρέσινγκ λεμονιού yuzu με ελαιόλαδο.

Ο κομψός ιαπωνισμός του «Onuki» στην «Costa Navarino» - εικόνα 2

Η ιδέα μιας ανάλαφρης πάπιας μου αρέσει, αλλά στο πιάτο που δοκίμασα από το θεωρητικά ιντριγκαδόρικο στοιχείο μιας σάλτσας με τρούφα και wasabi έλειπε η δύναμη που θα μπορούσε να οδηγήσει στην έξαψη. Τα καλοφτιαγμένα σούσι έχουν μεγάλη ποικιλία τόσο σαν nigiri και κλασσικά ρολά, όσο και σαν πιο φαντεζί σπεσιαλιτέ.

Τα χαριτωμένα mochi γεμισμένα με παγωτό δεν τα βρίσκεις εύκολα τόσο καλά, τα σορμπέ και τα παγωτά είναι πολύ καλοφτιαγμένα με εκφραστική την κάθε γεύση και πολύ ωραίες τις υφές τους, και η κρέμα λεμονιού ντελικάτη και άκρως δροσιστική.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ταβέρνες με ιστορία: Η Κληματαριά στη Βυτίνα κατέχει ένα σπάνιο ρεκόρ

Κοντά 95 χρόνια συνεχούς λειτουργίας από την ίδια οικογένεια μετράει η ταβέρνα Κληματαριά στη Βυτίνα, ένα σπάνιο ρεκόρ που δηλώνει συνέπεια, ποιότητα και, βέβαια, αγάπη…

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
21/09/2025

Τρεις ιωδιούχοι λόγοι για φθινοπωρινή απόδραση στη Λευκάδα

Ακροβολισμένα σε τρία διαφορετικά σημεία του νησιού, αυτά τα εστιατόρια σηκώνουν ψηλά τη θαλασσινή παράδοση της Λευκάδας, συνδυάζοντας εξαιρετική πρώτη ύλη και μαγειρική φινέτσα σε ατμοσφαιρικά σκηνικά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Αποκαλόκαιρο στην Πάρο με κορυφαίες γεύσεις σε τιμές - έκπληξη

Τα καλύτερα εστιατόρια της Πάρου που κατέκτησαν τις γαστρονομικές κορυφές της χρονιάς, μας καλούν να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι με ειδικά μενού σε μειωμένες τιμές, χάρη στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς

"Nobilis Rooftop": Η Κηφισιά είναι ακόμα πιο ωραία από ψηλά

Ένα κρυμμένο rooftop στην Κηφισιά αποκαλύπτει την πιο δροσερή πλευρά της γαστρονομίας.

Πόσο προσιτό είναι τελικά το φαγητό στα εστιατόρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης;

Μια νέα παγκόσμια μελέτη από το Chef’s Pencil κατέταξε 177 πόλεις παγκοσμίως, συγκρίνοντας το κόστος φαγητού σε εστιατόρια, καφέ και μπυραρίες σε σχέση με τους τοπικούς μισθούς. Ας δούμε τι παίζει - και στα μέρη μας.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Δείπνο σε μεγάλα αθηναϊκά σαλόνια με τιμές - έκπληξη

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, κι αυτή είναι η ιδανική μας αφορμή για dinner σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γαστρονομικά σαλόνια της πόλης.

Da Bruno: Επετειακό δείπνο με Michelin σεφ για τα 40 χρόνια λειτουργίας

Το ιταλικό εστιατόριο–σταθμός της Αθήνας, συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια ζωής και τα γιορτάζει με τον πιο γαστρονομικό τρόπο.