«Abuela»: Χαλαρά στον 50's κήπο της γιαγιάς

Πνιγμένο στο πράσινο με παλιομοδίτικη γοητεία, οι παρέες τσιμπολογούν νόστιμα και προσιτά, και τις Κυριακές απολαμβάνουν brunch.

«Abuela»: Χαλαρά στον 50's κήπο της γιαγιάς

Και όμως, καταφέρνουν και επιβιώνουν ακόμη παλιά σπίτια της δεκαετίας του 1950, στο Χαλάνδρι περιτριγυρισμένα από τον κήπο τους. Έτσι λοιπόν το σπίτι της γιαγιάς ενός εκ των συνεταίρων του «Abuela» (γιαγιά στα ισπανικά) μεταμορφώθηκε σ' ένα μπιστρό που εκπέμπει εκείνη τη χαλαρή ατημέλητη γοητεία που σε μεταφέρει σε σκηνικό παλιάς ελληνικής ταινίας. Στο έμπα κρέμονται πολύχρωμες κορδέλες στα κλαδιά της γέρικης ελιάς. Αριστερά χώμα, πηγάδι και το θεόρατο πεύκο, δεξιά τσιμέντο, πρασινάδα με δέντρα, φοινικοειδή, θάμνους παντού. Στην «Abuela» έχουν κυρίως μεζέδες και λίγα, αλλά πολύ χορταστικά πιάτα, που μπαίνουν στη μέση στο τραπέζι. Οι Χαλανδριώτες, νέοι και μεγαλύτεροι το τιμούν δεόντως, για μια προσιτή και νόστιμη συνεύρεση.

Έτσι λοιπόν αξίζει να πάρεις σίγουρα τα «ντολμαδάκια της γιαγιάς» για τη μυρωδάτη γλύκα τους, την ορεκτική «τάμπουλε» τραγανής κινόα με ποικιλία ωραίων σαλατικών και άνηθο, τραγανό και πολύ comfort πεϊνιρλί με μοτσαρέλα - ντοματίνια – πέστο, πληθωρικό καβουρμά με λιωμένο τυρί, πολύ καλή τηγανιά μανιταριών με βαλσαμικό ξύδι. Όλα έρχονται σερβιρισμένα σε όμορφα πιάτα, πήλινα και ξύλινες τάβλες. Αν η παρέα θέλει κάτι πιο μεστό, τότε μη διστάσετε να παραγγείλετε το πολύ χορταστικό steak sandwich με νοστιμότατα μπριζολάκια χοιρινού λαιμού μέσα σε τραγανή φραντζόλα με σάλτσα πιπεριάς και καραμελωμένα κρεμμύδια ή ακόμη το ψαρονέφρι γεμιστό με φέτα και λιαστή ντομάτα. Είναι ωραία ιδέα επίσης και για κυριακάτικο brunch.

«Abuela»: Χαλαρά στον 50's κήπο της γιαγιάς - εικόνα 1

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ταβέρνες με ιστορία: Η Κληματαριά στη Βυτίνα κατέχει ένα σπάνιο ρεκόρ

Κοντά 95 χρόνια συνεχούς λειτουργίας από την ίδια οικογένεια μετράει η ταβέρνα Κληματαριά στη Βυτίνα, ένα σπάνιο ρεκόρ που δηλώνει συνέπεια, ποιότητα και, βέβαια, αγάπη…

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
21/09/2025

Τρεις ιωδιούχοι λόγοι για φθινοπωρινή απόδραση στη Λευκάδα

Ακροβολισμένα σε τρία διαφορετικά σημεία του νησιού, αυτά τα εστιατόρια σηκώνουν ψηλά τη θαλασσινή παράδοση της Λευκάδας, συνδυάζοντας εξαιρετική πρώτη ύλη και μαγειρική φινέτσα σε ατμοσφαιρικά σκηνικά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Αποκαλόκαιρο στην Πάρο με κορυφαίες γεύσεις σε τιμές - έκπληξη

Τα καλύτερα εστιατόρια της Πάρου που κατέκτησαν τις γαστρονομικές κορυφές της χρονιάς, μας καλούν να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι με ειδικά μενού σε μειωμένες τιμές, χάρη στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς

"Nobilis Rooftop": Η Κηφισιά είναι ακόμα πιο ωραία από ψηλά

Ένα κρυμμένο rooftop στην Κηφισιά αποκαλύπτει την πιο δροσερή πλευρά της γαστρονομίας.

Πόσο προσιτό είναι τελικά το φαγητό στα εστιατόρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης;

Μια νέα παγκόσμια μελέτη από το Chef’s Pencil κατέταξε 177 πόλεις παγκοσμίως, συγκρίνοντας το κόστος φαγητού σε εστιατόρια, καφέ και μπυραρίες σε σχέση με τους τοπικούς μισθούς. Ας δούμε τι παίζει - και στα μέρη μας.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Δείπνο σε μεγάλα αθηναϊκά σαλόνια με τιμές - έκπληξη

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, κι αυτή είναι η ιδανική μας αφορμή για dinner σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γαστρονομικά σαλόνια της πόλης.

Da Bruno: Επετειακό δείπνο με Michelin σεφ για τα 40 χρόνια λειτουργίας

Το ιταλικό εστιατόριο–σταθμός της Αθήνας, συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια ζωής και τα γιορτάζει με τον πιο γαστρονομικό τρόπο.