«Abuela»: Χαλαρά στον 50's κήπο της γιαγιάς

Πνιγμένο στο πράσινο με παλιομοδίτικη γοητεία, οι παρέες τσιμπολογούν νόστιμα και προσιτά, και τις Κυριακές απολαμβάνουν brunch.

«Abuela»: Χαλαρά στον 50's κήπο της γιαγιάς

Και όμως, καταφέρνουν και επιβιώνουν ακόμη παλιά σπίτια της δεκαετίας του 1950, στο Χαλάνδρι περιτριγυρισμένα από τον κήπο τους. Έτσι λοιπόν το σπίτι της γιαγιάς ενός εκ των συνεταίρων του «Abuela» (γιαγιά στα ισπανικά) μεταμορφώθηκε σ' ένα μπιστρό που εκπέμπει εκείνη τη χαλαρή ατημέλητη γοητεία που σε μεταφέρει σε σκηνικό παλιάς ελληνικής ταινίας. Στο έμπα κρέμονται πολύχρωμες κορδέλες στα κλαδιά της γέρικης ελιάς. Αριστερά χώμα, πηγάδι και το θεόρατο πεύκο, δεξιά τσιμέντο, πρασινάδα με δέντρα, φοινικοειδή, θάμνους παντού. Στην «Abuela» έχουν κυρίως μεζέδες και λίγα, αλλά πολύ χορταστικά πιάτα, που μπαίνουν στη μέση στο τραπέζι. Οι Χαλανδριώτες, νέοι και μεγαλύτεροι το τιμούν δεόντως, για μια προσιτή και νόστιμη συνεύρεση.

Έτσι λοιπόν αξίζει να πάρεις σίγουρα τα «ντολμαδάκια της γιαγιάς» για τη μυρωδάτη γλύκα τους, την ορεκτική «τάμπουλε» τραγανής κινόα με ποικιλία ωραίων σαλατικών και άνηθο, τραγανό και πολύ comfort πεϊνιρλί με μοτσαρέλα - ντοματίνια – πέστο, πληθωρικό καβουρμά με λιωμένο τυρί, πολύ καλή τηγανιά μανιταριών με βαλσαμικό ξύδι. Όλα έρχονται σερβιρισμένα σε όμορφα πιάτα, πήλινα και ξύλινες τάβλες. Αν η παρέα θέλει κάτι πιο μεστό, τότε μη διστάσετε να παραγγείλετε το πολύ χορταστικό steak sandwich με νοστιμότατα μπριζολάκια χοιρινού λαιμού μέσα σε τραγανή φραντζόλα με σάλτσα πιπεριάς και καραμελωμένα κρεμμύδια ή ακόμη το ψαρονέφρι γεμιστό με φέτα και λιαστή ντομάτα. Είναι ωραία ιδέα επίσης και για κυριακάτικο brunch.

«Abuela»: Χαλαρά στον 50's κήπο της γιαγιάς - εικόνα 1

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Έρωτας από την πρώτη μπουκιά: Valentine’s Brunch στο Benedict Athens

Ο έρωτας περνάει από το brunch, σε ένα Valentine’s menu που φλερτάρει με το brunch στο Benedict.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
09/02/2026

Το Jerár φιλοξενεί τον Αρτέμη Καραμολέγκο

Την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου, το δημοφιλές μπιστρό της Δάφνης παρουσιάζει το επόμενο κεφάλαιο του Somm’s Table | Legends.

Τα The World’s 50 Best Restaurants πάνε Άμπου Ντάμπι

Η φετινή τελετή για την ανακοίνωση των 50 καλύτερων εστιατορίων του πλανήτη θα διεξαχθεί, για πρώτη φορά στην ιστορία της, στη Μέση Ανατολή και την πρωτεύουσα των ΗΑΕ.

Κοκορέτσι και orange wines για την Τσικνοπέμπτη στο Καπάνι Market

Συν πολύ δυνατές μουσικές, για την πιο καρνιβορική ημέρα του χρόνου, στο Μεταξουργείο.

Εκεί τρως κορυφαία πίτσα στην Αθήνα

Πιθανότατα ο πιο πλήρης (και ενδεχομένως ο μοναδικός) οδηγός που θα χρειαστείς για τη σημερινή Pizza Day (09/02).

Surf & Earth: Μια all day άφιξη με σερφ ενέργεια στο Κουκάκι

Με σερφ αέρα, μινιμαλιστικό design και urban γαλήνη, το ολοκαίνουργιο Surf & Earth προσγειώνεται στο Κουκάκι ως μια πρόταση που σε καλεί να μείνεις λίγο παραπάνω.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Γαρίδα μαρινέ με πέπλο από σμέουρα στο 'Tudor Hall'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.