«Abuela»: Χαλαρά στον 50's κήπο της γιαγιάς

Πνιγμένο στο πράσινο με παλιομοδίτικη γοητεία, οι παρέες τσιμπολογούν νόστιμα και προσιτά, και τις Κυριακές απολαμβάνουν brunch.

«Abuela»: Χαλαρά στον 50's κήπο της γιαγιάς

Και όμως, καταφέρνουν και επιβιώνουν ακόμη παλιά σπίτια της δεκαετίας του 1950, στο Χαλάνδρι περιτριγυρισμένα από τον κήπο τους. Έτσι λοιπόν το σπίτι της γιαγιάς ενός εκ των συνεταίρων του «Abuela» (γιαγιά στα ισπανικά) μεταμορφώθηκε σ' ένα μπιστρό που εκπέμπει εκείνη τη χαλαρή ατημέλητη γοητεία που σε μεταφέρει σε σκηνικό παλιάς ελληνικής ταινίας. Στο έμπα κρέμονται πολύχρωμες κορδέλες στα κλαδιά της γέρικης ελιάς. Αριστερά χώμα, πηγάδι και το θεόρατο πεύκο, δεξιά τσιμέντο, πρασινάδα με δέντρα, φοινικοειδή, θάμνους παντού. Στην «Abuela» έχουν κυρίως μεζέδες και λίγα, αλλά πολύ χορταστικά πιάτα, που μπαίνουν στη μέση στο τραπέζι. Οι Χαλανδριώτες, νέοι και μεγαλύτεροι το τιμούν δεόντως, για μια προσιτή και νόστιμη συνεύρεση.

Έτσι λοιπόν αξίζει να πάρεις σίγουρα τα «ντολμαδάκια της γιαγιάς» για τη μυρωδάτη γλύκα τους, την ορεκτική «τάμπουλε» τραγανής κινόα με ποικιλία ωραίων σαλατικών και άνηθο, τραγανό και πολύ comfort πεϊνιρλί με μοτσαρέλα - ντοματίνια – πέστο, πληθωρικό καβουρμά με λιωμένο τυρί, πολύ καλή τηγανιά μανιταριών με βαλσαμικό ξύδι. Όλα έρχονται σερβιρισμένα σε όμορφα πιάτα, πήλινα και ξύλινες τάβλες. Αν η παρέα θέλει κάτι πιο μεστό, τότε μη διστάσετε να παραγγείλετε το πολύ χορταστικό steak sandwich με νοστιμότατα μπριζολάκια χοιρινού λαιμού μέσα σε τραγανή φραντζόλα με σάλτσα πιπεριάς και καραμελωμένα κρεμμύδια ή ακόμη το ψαρονέφρι γεμιστό με φέτα και λιαστή ντομάτα. Είναι ωραία ιδέα επίσης και για κυριακάτικο brunch.

«Abuela»: Χαλαρά στον 50's κήπο της γιαγιάς - εικόνα 1

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.