Τα καινούργια ωραία του «Galaxy»

Η μοναδική θέα δεν ήταν αρκετή για να πάρει την προσοχή μας από το ολοκαίνουργιο μενού.

Τα καινούργια ωραία του «Galaxy»

Μια βόλτα στο μπαλκόνι της Αθήνας – λέγε με «Hilton Galaxy»- ντύνει την καλοκαιρινή σου ρομάντζα με ατμόσφαιρα 60s μοντερνισμού και μια θέα που φτάνει μέχρι το Σαρωνικό έχοντας όμως σαν επίκεντρο του Ακρόπολη και Λυκαβηττό και ξεκινώντας από Βασ. Σοφίας και τη νεομπαρόκ Λέσχη Αξιωματικών. Φέτος μάλιστα ο executive chef του ξενοδοχείου Κώστας Αθανασίου και ο chef του εστιατορίου Παναγιώτης Αναστασίου έχουν ανανεώσει πολύ όμορφα το μενού έχοντας αφορμές ωραία ελληνικά προϊόντα και εκσυγχρονίζοντας την παράδοση μη διστάζοντας να φέρουν κοντά της ξένα υλικά πού τα εντάσσουν προσεκτικά δίπλα της.

Τα καινούργια ωραία του «Galaxy» - εικόνα 1

Να όπως η τάρτα με ωραίο Μακρυλίσιο κασέρι Σαμοθράκης, λιαστή ντομάτα, μελιτζάνα, βασιλικό που ενσωματώνει τη νοστιμιά μανιταριών shimeji, ή ακόμη η βελούδινη αθηναϊκή με ροφό ποσέ που σερβίρεται με ταραμοσαλάτα μελανιού, τραγανιστό γιαπωνέζικο tobiko και πολύ ταιριαστά ζελεδάκια ούζου. Δεν βρήκα πετυχημένη τη boucatinαδα των θαλασσινών (αδύναμη γεύση), αλλά ευχαριστήθηκα το πολύ εκφραστικό ριζότο με πυκνή αρωματική γεύση – ανάμνηση γεμιστών με κουκουνάρι. Είναι πολύ πετυχημένος ο ροφός στιφάδο με τα κρεμμυδάκια μαγειρεμένα σε παλαιωμένο balsamico, συνδυασμός δροσιά και έντασης, και σου μένει σαν γκουρμέ οικογενειακό γεύμα της Κυριακής το μελωμένο αρνάκι με κροκέτα από γλυκάδια και μια κρέμα μελιτζάνας με γιαούρτι και πετιμέζι. Καλύτερο πιάτο απ’ όσα δοκίμασα το ντελικάτο παστίτσιο με τα ραβιόλια του γεμιστά με dirty κατσικίσιο λαιμό μπρεζέ, και την φινετσάτη μπεσαμέλ του φτιαγμένη με αγκινάρα Ιερουσαλήμ και αρσενικό Νάξου. Ο μοντέρνος μπακλαβάς έχει τη μορφή ωραίου τραγανιστού «μιλφέιγ» γεμισμένος με ξερά φρούτα και καρπούς και ωραία ταιριασμένος με παγωτό χαλβά, ενώ στην πολύ καλοκαιρινή τάρτα μπλέκονται μάνγκο με λάιμ και παγωτό καρύδα.

Τα καινούργια ωραία του «Galaxy» - εικόνα 2

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.