Τα καινούργια ωραία του «Galaxy»

Η μοναδική θέα δεν ήταν αρκετή για να πάρει την προσοχή μας από το ολοκαίνουργιο μενού.

Τα καινούργια ωραία του «Galaxy»

Μια βόλτα στο μπαλκόνι της Αθήνας – λέγε με «Hilton Galaxy»- ντύνει την καλοκαιρινή σου ρομάντζα με ατμόσφαιρα 60s μοντερνισμού και μια θέα που φτάνει μέχρι το Σαρωνικό έχοντας όμως σαν επίκεντρο του Ακρόπολη και Λυκαβηττό και ξεκινώντας από Βασ. Σοφίας και τη νεομπαρόκ Λέσχη Αξιωματικών. Φέτος μάλιστα ο executive chef του ξενοδοχείου Κώστας Αθανασίου και ο chef του εστιατορίου Παναγιώτης Αναστασίου έχουν ανανεώσει πολύ όμορφα το μενού έχοντας αφορμές ωραία ελληνικά προϊόντα και εκσυγχρονίζοντας την παράδοση μη διστάζοντας να φέρουν κοντά της ξένα υλικά πού τα εντάσσουν προσεκτικά δίπλα της.

Τα καινούργια ωραία του «Galaxy» - εικόνα 1

Να όπως η τάρτα με ωραίο Μακρυλίσιο κασέρι Σαμοθράκης, λιαστή ντομάτα, μελιτζάνα, βασιλικό που ενσωματώνει τη νοστιμιά μανιταριών shimeji, ή ακόμη η βελούδινη αθηναϊκή με ροφό ποσέ που σερβίρεται με ταραμοσαλάτα μελανιού, τραγανιστό γιαπωνέζικο tobiko και πολύ ταιριαστά ζελεδάκια ούζου. Δεν βρήκα πετυχημένη τη boucatinαδα των θαλασσινών (αδύναμη γεύση), αλλά ευχαριστήθηκα το πολύ εκφραστικό ριζότο με πυκνή αρωματική γεύση – ανάμνηση γεμιστών με κουκουνάρι. Είναι πολύ πετυχημένος ο ροφός στιφάδο με τα κρεμμυδάκια μαγειρεμένα σε παλαιωμένο balsamico, συνδυασμός δροσιά και έντασης, και σου μένει σαν γκουρμέ οικογενειακό γεύμα της Κυριακής το μελωμένο αρνάκι με κροκέτα από γλυκάδια και μια κρέμα μελιτζάνας με γιαούρτι και πετιμέζι. Καλύτερο πιάτο απ’ όσα δοκίμασα το ντελικάτο παστίτσιο με τα ραβιόλια του γεμιστά με dirty κατσικίσιο λαιμό μπρεζέ, και την φινετσάτη μπεσαμέλ του φτιαγμένη με αγκινάρα Ιερουσαλήμ και αρσενικό Νάξου. Ο μοντέρνος μπακλαβάς έχει τη μορφή ωραίου τραγανιστού «μιλφέιγ» γεμισμένος με ξερά φρούτα και καρπούς και ωραία ταιριασμένος με παγωτό χαλβά, ενώ στην πολύ καλοκαιρινή τάρτα μπλέκονται μάνγκο με λάιμ και παγωτό καρύδα.

Τα καινούργια ωραία του «Galaxy» - εικόνα 2

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ταβέρνες με ιστορία: Η Κληματαριά στη Βυτίνα κατέχει ένα σπάνιο ρεκόρ

Κοντά 95 χρόνια συνεχούς λειτουργίας από την ίδια οικογένεια μετράει η ταβέρνα Κληματαριά στη Βυτίνα, ένα σπάνιο ρεκόρ που δηλώνει συνέπεια, ποιότητα και, βέβαια, αγάπη…

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
21/09/2025

Τρεις ιωδιούχοι λόγοι για φθινοπωρινή απόδραση στη Λευκάδα

Ακροβολισμένα σε τρία διαφορετικά σημεία του νησιού, αυτά τα εστιατόρια σηκώνουν ψηλά τη θαλασσινή παράδοση της Λευκάδας, συνδυάζοντας εξαιρετική πρώτη ύλη και μαγειρική φινέτσα σε ατμοσφαιρικά σκηνικά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Αποκαλόκαιρο στην Πάρο με κορυφαίες γεύσεις σε τιμές - έκπληξη

Τα καλύτερα εστιατόρια της Πάρου που κατέκτησαν τις γαστρονομικές κορυφές της χρονιάς, μας καλούν να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι με ειδικά μενού σε μειωμένες τιμές, χάρη στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς

"Nobilis Rooftop": Η Κηφισιά είναι ακόμα πιο ωραία από ψηλά

Ένα κρυμμένο rooftop στην Κηφισιά αποκαλύπτει την πιο δροσερή πλευρά της γαστρονομίας.

Πόσο προσιτό είναι τελικά το φαγητό στα εστιατόρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης;

Μια νέα παγκόσμια μελέτη από το Chef’s Pencil κατέταξε 177 πόλεις παγκοσμίως, συγκρίνοντας το κόστος φαγητού σε εστιατόρια, καφέ και μπυραρίες σε σχέση με τους τοπικούς μισθούς. Ας δούμε τι παίζει - και στα μέρη μας.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Δείπνο σε μεγάλα αθηναϊκά σαλόνια με τιμές - έκπληξη

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, κι αυτή είναι η ιδανική μας αφορμή για dinner σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γαστρονομικά σαλόνια της πόλης.

Da Bruno: Επετειακό δείπνο με Michelin σεφ για τα 40 χρόνια λειτουργίας

Το ιταλικό εστιατόριο–σταθμός της Αθήνας, συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια ζωής και τα γιορτάζει με τον πιο γαστρονομικό τρόπο.