Krabo | Boho στο Καβούρι

Κομψό, μποέμ, νόστιμο, το καινούργιο beach restaurant, το οποίο υπογράφει το «Margi», ανανεώνει όμορφα την αθηναϊκή ριβιέρα.

Krabo | Boho στο Καβούρι

Είναι γεγονός πλέον ότι η αθηναϊκή ριβιέρα αλλάζει δραματικά. Και δεν εννοώ μόνο τον «Αστέρα - Four Seasons» που ετοιμάζεται πυρετωδώς. Εδώ στο γοητευτικό κόλπο Ζώσκα στο Καβούρι, όπου παλιά υπήρχε μια ψαροταβέρνα, η οικογένεια Αγιοστρατίτη (ξεν. «Margi») δημιούργησε το «Krabo». Έχει πολλή πέραση το boho chic στιλ και στο «Krabo» η κομψή χαλαρότητα εκφράζεται με πολύ ξύλο –στο γλυκό του φυσικό χρώμα– και ψαθί, τόσο στις ντιζαϊνάτες πολυθρόνες και στα τραπέζια όσο και στις αμφιθεατρικά τοποθετημένες ξαπλώστρες. Ναι, μπορείς­ να πας από το πρωί για βουτιά και ηλιοθεραπεία, πρωινό, κανονικό γεύμα και ποτό στο μπαρ. Το ιδανικό μου τραπέζι είναι μπροστά στη βασική βεράντα, εκεί όπου μετά το μπάνιο τα γυμνά πόδια ακουμπούν στην άμμο και ο ρεμβασμός ενεργοποιείται σχεδόν αυτόματα.

Krabo | Boho στο Καβούρι - εικόνα 1

Στην κουζίνα, τώρα, ο σεφ του «Margi» Παναγιώτης Γιακαλής έχει δημιουργήσει σε συνεργασία με τον Δημήτρη Γουβιανάκη, που είναι ο σεφ του «Krabo», μια πολύ μοντέρνα κουζίνα που παίζει πολύ με τα θαλασσινά, αλλά αγαπάει και το κρέας. Έτσι, λοιπόν, από τη μία έχουμε ωραίες, έντονα γευστικές ψητές γαρίδες με μυρωδάτη βινεγκρέτ μαϊντανού ή ακόμη σε ρόλο μπέργκερ μέσα σε ψωμάκι με ταιριαστή πικάντικη μαγιονέζα. Από την άλλη, βρίσκεις δημοφιλείς κοπές Black Angus (rib eye, T-bone, tomahawk) αλλά και μπριζολάκια μαύρου χοίρου και κοτόπουλο με σάλτσα ταντούρι.

Μην παραλείψετε, πάντως, το πρωτότυπο κριθαρότο με καβούρι, καθώς έρχεται σε άψογο al dente μαγειρεμένο με το ζωμό του να του δίνει βαθιά νοστιμιά και με τη σάρκα του πασπαλισμένη με τραγανό panko. Το γλυκό με το μαριναρισμένο τσουρέκι, παγωτό βανίλια και μαριναρισμένες φράουλες εκφράζει τον εκσυγχρονισμό της παράδοσης. Η κρέμα σοκολάτας caramelia μαζί με brownies ατμού και μαριναρισμένες φράουλες θα κεντρίσει τις ευαίσθητες χορδές κάθε chocoholic.

i Κόλπος Ζώσκα, Kαβούρι, 2108963309. Τιμή: € 50-60.

Σε τρία στιλ

Καλαμάρι

Krabo | Boho στο Καβούρι - εικόνα 2

Απρόσμενα τρυφερή υφή, που κάνει τις λωρίδες του να μοιάζουν με χοντρουλό ζυμαρικό, συνδυάζεται με αχινό, κρέμα ταραμά και ψητές τορτίγιες. Πολύ πρωτότυπη ιδέα, σαν ντελικάτη οφθαλμαπάτη μακαρονιών, με γλυκιά ιωδιούχα γεύση.

Spare ribs

Krabo | Boho στο Καβούρι - εικόνα 3

Ένα εντυπωσιακό «πιάνο» από spare ribs μαύρου χοίρου, σιγομαγειρεμένων μέχρι να μελώσουν, με ταιριαστή γλυκοπικάντικη σάλτσα και ωραίες τηγανητές πατάτες να τραγανίζουν δίπλα τους για κοντράστ.

Καρπάτσιο σολομού

Krabo | Boho στο Καβούρι - εικόνα 4

East meets West, με τις φέτες του ψαριού σε ένα πολύ ωραίο ξινό και πικάντικο ντρέσινγκ από ουασάμπι και λεμόνι γιούζου, μαζί με πικάντικες τσιμπιές από φύτρες χορσράντις. Από αυτά τα fusion που είναι πολύ επιτυχημένα.

Περισσότερες πληροφορίες

Krabo

Κόλπος Ζώσκα, Kαβούρι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ταβέρνες με ιστορία: Η Κληματαριά στη Βυτίνα κατέχει ένα σπάνιο ρεκόρ

Κοντά 95 χρόνια συνεχούς λειτουργίας από την ίδια οικογένεια μετράει η ταβέρνα Κληματαριά στη Βυτίνα, ένα σπάνιο ρεκόρ που δηλώνει συνέπεια, ποιότητα και, βέβαια, αγάπη…

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
21/09/2025

Τρεις ιωδιούχοι λόγοι για φθινοπωρινή απόδραση στη Λευκάδα

Ακροβολισμένα σε τρία διαφορετικά σημεία του νησιού, αυτά τα εστιατόρια σηκώνουν ψηλά τη θαλασσινή παράδοση της Λευκάδας, συνδυάζοντας εξαιρετική πρώτη ύλη και μαγειρική φινέτσα σε ατμοσφαιρικά σκηνικά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Αποκαλόκαιρο στην Πάρο με κορυφαίες γεύσεις σε τιμές - έκπληξη

Τα καλύτερα εστιατόρια της Πάρου που κατέκτησαν τις γαστρονομικές κορυφές της χρονιάς, μας καλούν να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι με ειδικά μενού σε μειωμένες τιμές, χάρη στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς

"Nobilis Rooftop": Η Κηφισιά είναι ακόμα πιο ωραία από ψηλά

Ένα κρυμμένο rooftop στην Κηφισιά αποκαλύπτει την πιο δροσερή πλευρά της γαστρονομίας.

Πόσο προσιτό είναι τελικά το φαγητό στα εστιατόρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης;

Μια νέα παγκόσμια μελέτη από το Chef’s Pencil κατέταξε 177 πόλεις παγκοσμίως, συγκρίνοντας το κόστος φαγητού σε εστιατόρια, καφέ και μπυραρίες σε σχέση με τους τοπικούς μισθούς. Ας δούμε τι παίζει - και στα μέρη μας.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Δείπνο σε μεγάλα αθηναϊκά σαλόνια με τιμές - έκπληξη

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, κι αυτή είναι η ιδανική μας αφορμή για dinner σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γαστρονομικά σαλόνια της πόλης.

Da Bruno: Επετειακό δείπνο με Michelin σεφ για τα 40 χρόνια λειτουργίας

Το ιταλικό εστιατόριο–σταθμός της Αθήνας, συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια ζωής και τα γιορτάζει με τον πιο γαστρονομικό τρόπο.