Krabo | Boho στο Καβούρι

Κομψό, μποέμ, νόστιμο, το καινούργιο beach restaurant, το οποίο υπογράφει το «Margi», ανανεώνει όμορφα την αθηναϊκή ριβιέρα.

Krabo | Boho στο Καβούρι

Είναι γεγονός πλέον ότι η αθηναϊκή ριβιέρα αλλάζει δραματικά. Και δεν εννοώ μόνο τον «Αστέρα - Four Seasons» που ετοιμάζεται πυρετωδώς. Εδώ στο γοητευτικό κόλπο Ζώσκα στο Καβούρι, όπου παλιά υπήρχε μια ψαροταβέρνα, η οικογένεια Αγιοστρατίτη (ξεν. «Margi») δημιούργησε το «Krabo». Έχει πολλή πέραση το boho chic στιλ και στο «Krabo» η κομψή χαλαρότητα εκφράζεται με πολύ ξύλο –στο γλυκό του φυσικό χρώμα– και ψαθί, τόσο στις ντιζαϊνάτες πολυθρόνες και στα τραπέζια όσο και στις αμφιθεατρικά τοποθετημένες ξαπλώστρες. Ναι, μπορείς­ να πας από το πρωί για βουτιά και ηλιοθεραπεία, πρωινό, κανονικό γεύμα και ποτό στο μπαρ. Το ιδανικό μου τραπέζι είναι μπροστά στη βασική βεράντα, εκεί όπου μετά το μπάνιο τα γυμνά πόδια ακουμπούν στην άμμο και ο ρεμβασμός ενεργοποιείται σχεδόν αυτόματα.

Krabo | Boho στο Καβούρι - εικόνα 1

Στην κουζίνα, τώρα, ο σεφ του «Margi» Παναγιώτης Γιακαλής έχει δημιουργήσει σε συνεργασία με τον Δημήτρη Γουβιανάκη, που είναι ο σεφ του «Krabo», μια πολύ μοντέρνα κουζίνα που παίζει πολύ με τα θαλασσινά, αλλά αγαπάει και το κρέας. Έτσι, λοιπόν, από τη μία έχουμε ωραίες, έντονα γευστικές ψητές γαρίδες με μυρωδάτη βινεγκρέτ μαϊντανού ή ακόμη σε ρόλο μπέργκερ μέσα σε ψωμάκι με ταιριαστή πικάντικη μαγιονέζα. Από την άλλη, βρίσκεις δημοφιλείς κοπές Black Angus (rib eye, T-bone, tomahawk) αλλά και μπριζολάκια μαύρου χοίρου και κοτόπουλο με σάλτσα ταντούρι.

Μην παραλείψετε, πάντως, το πρωτότυπο κριθαρότο με καβούρι, καθώς έρχεται σε άψογο al dente μαγειρεμένο με το ζωμό του να του δίνει βαθιά νοστιμιά και με τη σάρκα του πασπαλισμένη με τραγανό panko. Το γλυκό με το μαριναρισμένο τσουρέκι, παγωτό βανίλια και μαριναρισμένες φράουλες εκφράζει τον εκσυγχρονισμό της παράδοσης. Η κρέμα σοκολάτας caramelia μαζί με brownies ατμού και μαριναρισμένες φράουλες θα κεντρίσει τις ευαίσθητες χορδές κάθε chocoholic.

i Κόλπος Ζώσκα, Kαβούρι, 2108963309. Τιμή: € 50-60.

Σε τρία στιλ

Καλαμάρι

Krabo | Boho στο Καβούρι - εικόνα 2

Απρόσμενα τρυφερή υφή, που κάνει τις λωρίδες του να μοιάζουν με χοντρουλό ζυμαρικό, συνδυάζεται με αχινό, κρέμα ταραμά και ψητές τορτίγιες. Πολύ πρωτότυπη ιδέα, σαν ντελικάτη οφθαλμαπάτη μακαρονιών, με γλυκιά ιωδιούχα γεύση.

Spare ribs

Krabo | Boho στο Καβούρι - εικόνα 3

Ένα εντυπωσιακό «πιάνο» από spare ribs μαύρου χοίρου, σιγομαγειρεμένων μέχρι να μελώσουν, με ταιριαστή γλυκοπικάντικη σάλτσα και ωραίες τηγανητές πατάτες να τραγανίζουν δίπλα τους για κοντράστ.

Καρπάτσιο σολομού

Krabo | Boho στο Καβούρι - εικόνα 4

East meets West, με τις φέτες του ψαριού σε ένα πολύ ωραίο ξινό και πικάντικο ντρέσινγκ από ουασάμπι και λεμόνι γιούζου, μαζί με πικάντικες τσιμπιές από φύτρες χορσράντις. Από αυτά τα fusion που είναι πολύ επιτυχημένα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.