Καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο για το 2018 η «Osteria Franscescana»

Με το που τέλειωσε το πάρτυ της τελετής των World’s 50 Best Restaurants στο Μπιλμπάο, ο Δημήτρης Αντωνόπουλος που ήταν εκεί αναμεταδίδει.

Καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο για το 2018 η «Osteria Franscescana»

Με το που τέλειωσε το πάρτυ της τελετής των World’s 50 Best Restaurants στο Μπιλμπάο, ο Δημήτρης Αντωνόπουλος που ήταν εκεί αναμεταδίδει.

Καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο για το 2018 η «Osteria Franscescana» - εικόνα 1
O Massimo Bottura

Έχασε τα λόγια του από τη συγκίνηση ο Massimo Bottura όταν τον κάλεσαν να μιλήσει παραλαμβάνοντας το διπλό βραβείο του Καλύτερου Εστιατορίου στην Ευρώπη και τον Κόσμο, και τον είδα τρακαρισμένο ακόμα και μισή ώρα μετά στη συνέντευξη τύπου, να λάμπει από χαρά φυσικά. Είναι η δεύτερη φορά μετά το 2016 που η «Osteria Franscescana» κατακτάει την κορυφή στα World’s 50 Best Restaurants, δικαίως κατά τη γνώμη μου, συνδυάζοντας με μοναδικό τρόπο την ιταλική παράδοση, και την ιντελεκτουέλ ουσία της τέχνης.

Καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο για το 2018 η «Osteria Franscescana» - εικόνα 2
Ο αστακός με σάλτσα πορτοκαλιού του Mauro Colagreco στο «Mirazur» που ανέβηκε φέτος στην τρίτη θέση

Στη δεύτερη θέση βρέθηκαν οι ποιητές της Καταλωνίας αδελφοί Roca («El Celler de Can Roca»), ενώ στην τρίτη θέση –από την τέταρτη πέρυσι–ανέβηκε το εξαιρετικό «Mirazur» του Mauro Colagreco. Το «Eleven Madison Park» στη Ν. Υόρκη που πέρυσι είχε ανακηρυχθεί Καλύτερο στον Κόσμο φέτος κατατάχτηκε τέταρτο. Στα ειδικά βραβεία τώρα ο Περουβιανός Gaston Acurio βραβεύτηκε με τη διάκριση του έργου ζωής, η Clare Smith καλύτερη γυναίκα σεφ στον Κόσμο (εστιατόριο «Core» στο Λονδίνο), ο Αμερικάνος σεφ Dan Barber («Blue Hill at Stone Barns») κέρδισε το βραβείο της προτίμησης των σεφ που χορηγός του είναι η μπύρα Estrella Damm, καλύτερος ζαχαροπλάστης του πλανήτη αναδείχθηκε ο Cédric Grolet (ξεν. «Le Meurice» στο Παρίσι), το βραβείο καλύτερου σέρβις κέρδισε το «Geranium» στην Κοπεγχάγη, ενώ το βραβείο αειφορίας κέρδισε το «Azurmendi» στο Μπιλμπάο. Μεγάλη η επιτυχία του πολύ καλού «Mikla» στην Κωνσταντινούπολη που φέτος κατέλαβε την 44η θέση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ταβέρνες με ιστορία: Η Κληματαριά στη Βυτίνα κατέχει ένα σπάνιο ρεκόρ

Κοντά 95 χρόνια συνεχούς λειτουργίας από την ίδια οικογένεια μετράει η ταβέρνα Κληματαριά στη Βυτίνα, ένα σπάνιο ρεκόρ που δηλώνει συνέπεια, ποιότητα και, βέβαια, αγάπη…

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
21/09/2025

Τρεις ιωδιούχοι λόγοι για φθινοπωρινή απόδραση στη Λευκάδα

Ακροβολισμένα σε τρία διαφορετικά σημεία του νησιού, αυτά τα εστιατόρια σηκώνουν ψηλά τη θαλασσινή παράδοση της Λευκάδας, συνδυάζοντας εξαιρετική πρώτη ύλη και μαγειρική φινέτσα σε ατμοσφαιρικά σκηνικά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Αποκαλόκαιρο στην Πάρο με κορυφαίες γεύσεις σε τιμές - έκπληξη

Τα καλύτερα εστιατόρια της Πάρου που κατέκτησαν τις γαστρονομικές κορυφές της χρονιάς, μας καλούν να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι με ειδικά μενού σε μειωμένες τιμές, χάρη στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς

"Nobilis Rooftop": Η Κηφισιά είναι ακόμα πιο ωραία από ψηλά

Ένα κρυμμένο rooftop στην Κηφισιά αποκαλύπτει την πιο δροσερή πλευρά της γαστρονομίας.

Πόσο προσιτό είναι τελικά το φαγητό στα εστιατόρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης;

Μια νέα παγκόσμια μελέτη από το Chef’s Pencil κατέταξε 177 πόλεις παγκοσμίως, συγκρίνοντας το κόστος φαγητού σε εστιατόρια, καφέ και μπυραρίες σε σχέση με τους τοπικούς μισθούς. Ας δούμε τι παίζει - και στα μέρη μας.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Δείπνο σε μεγάλα αθηναϊκά σαλόνια με τιμές - έκπληξη

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, κι αυτή είναι η ιδανική μας αφορμή για dinner σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γαστρονομικά σαλόνια της πόλης.

Da Bruno: Επετειακό δείπνο με Michelin σεφ για τα 40 χρόνια λειτουργίας

Το ιταλικό εστιατόριο–σταθμός της Αθήνας, συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια ζωής και τα γιορτάζει με τον πιο γαστρονομικό τρόπο.