Καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο για το 2018 η «Osteria Franscescana»

Με το που τέλειωσε το πάρτυ της τελετής των World’s 50 Best Restaurants στο Μπιλμπάο, ο Δημήτρης Αντωνόπουλος που ήταν εκεί αναμεταδίδει.

Καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο για το 2018 η «Osteria Franscescana»

Με το που τέλειωσε το πάρτυ της τελετής των World’s 50 Best Restaurants στο Μπιλμπάο, ο Δημήτρης Αντωνόπουλος που ήταν εκεί αναμεταδίδει.

Καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο για το 2018 η «Osteria Franscescana» - εικόνα 1
O Massimo Bottura

Έχασε τα λόγια του από τη συγκίνηση ο Massimo Bottura όταν τον κάλεσαν να μιλήσει παραλαμβάνοντας το διπλό βραβείο του Καλύτερου Εστιατορίου στην Ευρώπη και τον Κόσμο, και τον είδα τρακαρισμένο ακόμα και μισή ώρα μετά στη συνέντευξη τύπου, να λάμπει από χαρά φυσικά. Είναι η δεύτερη φορά μετά το 2016 που η «Osteria Franscescana» κατακτάει την κορυφή στα World’s 50 Best Restaurants, δικαίως κατά τη γνώμη μου, συνδυάζοντας με μοναδικό τρόπο την ιταλική παράδοση, και την ιντελεκτουέλ ουσία της τέχνης.

Καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο για το 2018 η «Osteria Franscescana» - εικόνα 2
Ο αστακός με σάλτσα πορτοκαλιού του Mauro Colagreco στο «Mirazur» που ανέβηκε φέτος στην τρίτη θέση

Στη δεύτερη θέση βρέθηκαν οι ποιητές της Καταλωνίας αδελφοί Roca («El Celler de Can Roca»), ενώ στην τρίτη θέση –από την τέταρτη πέρυσι–ανέβηκε το εξαιρετικό «Mirazur» του Mauro Colagreco. Το «Eleven Madison Park» στη Ν. Υόρκη που πέρυσι είχε ανακηρυχθεί Καλύτερο στον Κόσμο φέτος κατατάχτηκε τέταρτο. Στα ειδικά βραβεία τώρα ο Περουβιανός Gaston Acurio βραβεύτηκε με τη διάκριση του έργου ζωής, η Clare Smith καλύτερη γυναίκα σεφ στον Κόσμο (εστιατόριο «Core» στο Λονδίνο), ο Αμερικάνος σεφ Dan Barber («Blue Hill at Stone Barns») κέρδισε το βραβείο της προτίμησης των σεφ που χορηγός του είναι η μπύρα Estrella Damm, καλύτερος ζαχαροπλάστης του πλανήτη αναδείχθηκε ο Cédric Grolet (ξεν. «Le Meurice» στο Παρίσι), το βραβείο καλύτερου σέρβις κέρδισε το «Geranium» στην Κοπεγχάγη, ενώ το βραβείο αειφορίας κέρδισε το «Azurmendi» στο Μπιλμπάο. Μεγάλη η επιτυχία του πολύ καλού «Mikla» στην Κωνσταντινούπολη που φέτος κατέλαβε την 44η θέση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.