«Andaman Sky» | Η εξωτική ταράτσα των Πετραλώνων ντύθηκε στα μεταξωτά

Ο Δρόμος του Μεταξιού καταλήγει τελικά σε ένα κόκκινο κτίριο στα Πετράλωνα.

«Andaman Sky» | Η εξωτική ταράτσα των Πετραλώνων ντύθηκε στα μεταξωτά

To λατρεμένο σας Andaman Sky, στην ταράτσα του κόκκινου κτιρίου, διανύει το τέταρτο καλοκαίρι του και είναι πιο όμορφο από ποτέ. Η ανανεωμένη του εμφάνιση παραπέμπει στον Δρόμο του Μεταξιού, στήνοντας ένα γοητευτικό ασιατικό βασίλειο εκεί κάπου στην Πειραιώς. Δεν χρειάζεται να σημειώσουμε για άλλη μία φορά ότι η διακόσμηση είναι εξολοκλήρου χειροποίητη, γεγονός που προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη ομορφιά.

«Andaman Sky» | Η εξωτική ταράτσα των Πετραλώνων ντύθηκε στα μεταξωτά - εικόνα 1

Το μόνο «τεχνητό αξεσουάρ» της ταράτσας του κόκκινου κτιρίου είναι η εντυπωσιακή τέντα σε σχήμα που θυμίζει κατάρτι, η οποία ήρθε σαν από μηχανής θεός αυτό το καλοκαίρι­ να μας επιτρέψει να απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας Τhai και υπό βροχή. Και το σούρουπο όμως του πάει πολύ. Διαλέγεις κοκτέιλ­ από ένα από τα δύο tropical bars –γουστόζικα, με επιτηδευμένη διακόσμηση και το σημαντικότερο καθαρές και υπέροχες γεύσεις– όπως ένα bittersweet cherry με σπιτικό σιρόπι πιπεριάς τσίλι, φρέσκο κεράσι και βότκα. Μπορείς να προτιμήσεις και το νέο pipi island με λευκό ρούμι, λικέρ λίτσι και homemade μαρμελάδα τριαντάφυλλο.

«Andaman Sky» | Η εξωτική ταράτσα των Πετραλώνων ντύθηκε στα μεταξωτά - εικόνα 2

Οι νέες γεύσεις σε πιάτα, με αρώματα που δεν φαντάζεστε, που ήρθαν να προστεθούν στο νέο Andaman Sky στήνουν ένα ξεχωριστό σκηνικό στην καλοκαιρινή Αθήνα. Στο μενού, που είναι γεμάτο αρώματα ταμάρινθου, πρωταγωνιστούν τα κεφτεδάκια της Ταϊλανδέζας γιαγιάς­ από κοτόπουλο, γαρίδα σε ένα ξεχωριστό πάντρεμα με γάλα­ καρύδας, μια παραδοσιακή συνταγή που η προέλευσή της χάνεται στα πολύ παλιά χρόνια.

«Andaman Sky» | Η εξωτική ταράτσα των Πετραλώνων ντύθηκε στα μεταξωτά - εικόνα 3

Το καλοκαιρινό massaman curry με γλυκοπατάτα, κρέας ή θαλασσινά, τα πρωτότυπα banana chicken & banana fishcakes (πουγκάκια από φύλλα μπανάνας), τα chicken curry puffs που περιέχουν κοτόπουλο, καρύδα και curry κι ένα λαχταριστό φιλέτο μυλοκόπι με γλυκιά chili sauce. Φαντάσου να απολαμβάνεις το αθηναϊκό ηλιοβασίλεμα περυτριγυρισμένος από τα αιωρούμενα χρωματιστά φωτιστικά, τα λουλούδια και τα φυτά τρώγοντας το νέο massaman curry και πίνοντας το bittersweet cherry... Mαγεία!

Περισσότερες πληροφορίες

Andaman

Αλόπης 65 & Πυλάδου 1, Κάτω Πετράλωνα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.

'Nikkei Floresta', επιστροφή στον κήπο

Το δημοφιλές bar-restaurant επανέρχεται για μία ακόμη open air σεζόν σε έναν από τους ομορφότερους κήπους της Αθήνας.

Ο "Βασίλαινας Blue" της Αντιπάρου μετακομίζει

Ανταλλάσσει τη φελινική αυλή του στη Χώρα με τη βεράντα του "Kouros Village Hotel" κι αποκτά τη θαλασσινή θέα που του αξίζει, ενώ ενδιαφέροντα σχέδια υπάρχουν και για το χώρο που αφήνει πίσω του.