Ο παραμυθάς Anthony Bourdain δεν μένει πια εδώ…

Ο διάσημος, ανατρεπτικός σεφ και συγγραφέας βρέθηκε νεκρός και το νέο έχει παγώσει τον πλανήτη.

Ο παραμυθάς Anthony Bourdain δεν μένει πια εδώ…

Ο διάσημος, ανατρεπτικός σεφ και συγγραφέας βρέθηκε νεκρός και το νέο έχει παγώσει τον πλανήτη.

Ο παραμυθάς Anthony Bourdain δεν μένει πια εδώ… - εικόνα 1

«Ev'rybody knows my name
But it's just a crazy game
Oh, it's lonely at the top
Listen to the people paying just for me
All the applause-all the parades
And all the money I have made
Oh, it's lonely at the top»

Αυτούς του στίχους του Randy Newman άρχισα να μουρμουρίζω όταν σοκαρισμένος έμαθα το θλιβερό νέο. Ποιος ξέρει τι βασάνιζε την ψυχούλα του μοναδικού και αξέχαστου Anthony Bourdain και την έσπρωξε να φύγει. Φαντάζομαι το σοκ του κολλητού του σεφ του Eric Ripert όταν τον βρήκε νεκρό στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του… Μας έπιασε αδιάβαστους αυτός ο απρόβλεπτος παραμυθάς με το «Κουζίνα εμπιστευτικό», και μας έδωσε με το ωμό, εξπρεσιονιστικό του στυλ γραφής που νόμιζες ότι διαβάζεις νουάρ του Τζέιμς Ελρόι, τα πικάντικα παραλειπόμενα στο υπογάστριο των εστιατορίων.

Κυνικός χιουμορίστας και διεισδυτικός παρατηρητής, ανατρεπτικός, σουρεάλ και εξόχως ατακαδόρος, κατάφερε να εξασφαλίσει την αποδοχή ακόμη και των comme-il-faut ακόμη, που αντιλαμβάνονταν μέσα τους ότι οι αλήθειες του ήταν πολύτιμες. Δεν είναι Δευτέρα σήμερα οπότε ακολουθώντας την περίφημη συμβουλή του, μπορούμε να φάμε ψάρι, έχουμε ελπίδες να μην είναι μπαγιάτικο. Ή ακόμη γιατί να μην κάνουμε μπάρμπεκιου; «Μπορεί να μην είναι ο δρόμος για την ειρήνη στον πλανήτη», είχε πει, «αλλά είναι μία αρχή!» Προς τιμήν του θα πιω Negroni απόψε. Όπως τόσο εύστοχα είχε πει : «Δεν μου αρέσει κανένα από τα υλικά του, αλλά όταν ο bartender τα χτυπάει μαζί, τότε δημιουργείται αυτός ο σατανικά απολαυστικός, κολασμένος κοκτεϊλικός ζωμός».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ταβέρνες με ιστορία: Η Κληματαριά στη Βυτίνα κατέχει ένα σπάνιο ρεκόρ

Κοντά 95 χρόνια συνεχούς λειτουργίας από την ίδια οικογένεια μετράει η ταβέρνα Κληματαριά στη Βυτίνα, ένα σπάνιο ρεκόρ που δηλώνει συνέπεια, ποιότητα και, βέβαια, αγάπη…

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
21/09/2025

Τρεις ιωδιούχοι λόγοι για φθινοπωρινή απόδραση στη Λευκάδα

Ακροβολισμένα σε τρία διαφορετικά σημεία του νησιού, αυτά τα εστιατόρια σηκώνουν ψηλά τη θαλασσινή παράδοση της Λευκάδας, συνδυάζοντας εξαιρετική πρώτη ύλη και μαγειρική φινέτσα σε ατμοσφαιρικά σκηνικά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Αποκαλόκαιρο στην Πάρο με κορυφαίες γεύσεις σε τιμές - έκπληξη

Τα καλύτερα εστιατόρια της Πάρου που κατέκτησαν τις γαστρονομικές κορυφές της χρονιάς, μας καλούν να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι με ειδικά μενού σε μειωμένες τιμές, χάρη στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς

"Nobilis Rooftop": Η Κηφισιά είναι ακόμα πιο ωραία από ψηλά

Ένα κρυμμένο rooftop στην Κηφισιά αποκαλύπτει την πιο δροσερή πλευρά της γαστρονομίας.

Πόσο προσιτό είναι τελικά το φαγητό στα εστιατόρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης;

Μια νέα παγκόσμια μελέτη από το Chef’s Pencil κατέταξε 177 πόλεις παγκοσμίως, συγκρίνοντας το κόστος φαγητού σε εστιατόρια, καφέ και μπυραρίες σε σχέση με τους τοπικούς μισθούς. Ας δούμε τι παίζει - και στα μέρη μας.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Δείπνο σε μεγάλα αθηναϊκά σαλόνια με τιμές - έκπληξη

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, κι αυτή είναι η ιδανική μας αφορμή για dinner σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γαστρονομικά σαλόνια της πόλης.

Da Bruno: Επετειακό δείπνο με Michelin σεφ για τα 40 χρόνια λειτουργίας

Το ιταλικό εστιατόριο–σταθμός της Αθήνας, συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια ζωής και τα γιορτάζει με τον πιο γαστρονομικό τρόπο.