Ο παραμυθάς Anthony Bourdain δεν μένει πια εδώ…

Ο διάσημος, ανατρεπτικός σεφ και συγγραφέας βρέθηκε νεκρός και το νέο έχει παγώσει τον πλανήτη.

Ο παραμυθάς Anthony Bourdain δεν μένει πια εδώ…

Ο διάσημος, ανατρεπτικός σεφ και συγγραφέας βρέθηκε νεκρός και το νέο έχει παγώσει τον πλανήτη.

Ο παραμυθάς Anthony Bourdain δεν μένει πια εδώ… - εικόνα 1

«Ev'rybody knows my name
But it's just a crazy game
Oh, it's lonely at the top
Listen to the people paying just for me
All the applause-all the parades
And all the money I have made
Oh, it's lonely at the top»

Αυτούς του στίχους του Randy Newman άρχισα να μουρμουρίζω όταν σοκαρισμένος έμαθα το θλιβερό νέο. Ποιος ξέρει τι βασάνιζε την ψυχούλα του μοναδικού και αξέχαστου Anthony Bourdain και την έσπρωξε να φύγει. Φαντάζομαι το σοκ του κολλητού του σεφ του Eric Ripert όταν τον βρήκε νεκρό στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του… Μας έπιασε αδιάβαστους αυτός ο απρόβλεπτος παραμυθάς με το «Κουζίνα εμπιστευτικό», και μας έδωσε με το ωμό, εξπρεσιονιστικό του στυλ γραφής που νόμιζες ότι διαβάζεις νουάρ του Τζέιμς Ελρόι, τα πικάντικα παραλειπόμενα στο υπογάστριο των εστιατορίων.

Κυνικός χιουμορίστας και διεισδυτικός παρατηρητής, ανατρεπτικός, σουρεάλ και εξόχως ατακαδόρος, κατάφερε να εξασφαλίσει την αποδοχή ακόμη και των comme-il-faut ακόμη, που αντιλαμβάνονταν μέσα τους ότι οι αλήθειες του ήταν πολύτιμες. Δεν είναι Δευτέρα σήμερα οπότε ακολουθώντας την περίφημη συμβουλή του, μπορούμε να φάμε ψάρι, έχουμε ελπίδες να μην είναι μπαγιάτικο. Ή ακόμη γιατί να μην κάνουμε μπάρμπεκιου; «Μπορεί να μην είναι ο δρόμος για την ειρήνη στον πλανήτη», είχε πει, «αλλά είναι μία αρχή!» Προς τιμήν του θα πιω Negroni απόψε. Όπως τόσο εύστοχα είχε πει : «Δεν μου αρέσει κανένα από τα υλικά του, αλλά όταν ο bartender τα χτυπάει μαζί, τότε δημιουργείται αυτός ο σατανικά απολαυστικός, κολασμένος κοκτεϊλικός ζωμός».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.