Estrella Damm, Ημερολόγιο Ποιότητας

Στην Estrella Damm, τη δημοφιλέστερη μπύρα της Βαρκελώνης, προσέχουν πολύ τη συνταγή που τους έχει δώσει αυτή την καταξίωση.

Estrella Damm, Ημερολόγιο Ποιότητας

Στην Estrella Damm, τη δημοφιλέστερη μπύρα της Βαρκελώνης, προσέχουν πολύ τη συνταγή που τους έχει δώσει αυτή την καταξίωση.

Estrella Damm, Ημερολόγιο Ποιότητας - εικόνα 1

Στην Estrella Damm,τη δημοφιλέστερη μπύρα της Βαρκελώνης,προσέχουν πολύ τη συνταγή που τους έχει δώσει αυτή την καταξίωση. Και δεν το λέμε αυτό μόνο επειδή η μαγιά που πυροδοτεί τη ζύμωσή της φυλλάσσεται σε συνθήκες υψηλής ασφάλειας σε Βαρκελώνη, Βαλένθια, Λονδίνο. H Estrella Damm φροντίζει όλα τα στάδια παραγωγής της μπύρας αλλά και των υλικών παρασκευής της με τρόπο ώστε να ελέγχει άμεσα την ποιότητά τους. Το Μάιο λ.χ. άρχισαν να ξεπετάγονται τα πρώτα βλαστάρια στα φυτά του λυκίσκου της. Ιδιόρυθμο φυτό, το φυτεύεις και περιμένεις ένα χρόνο να αρχίσει να ξεπετάγεται. Τότε του βάζουν στηρίγματα για ν αρχίσει να μεγαλώνει καθ’ ύψος, και κατόπιν δεν τον προλαβαίνεις καθώς μεγαλώνει με μια ταχύτητα 15 εκατοστών τη μέρα στρίβοντας σαν τους δείκτες του ρολογιού.

Estrella Damm, Ημερολόγιο Ποιότητας - εικόνα 2

Το Μάιο είναι η εποχή που φυτεύουντο ρύζι στους ορυζώνες και στο δέλτα του ποταμού Ebre το πήγαινε- έλα των ειδικών τρακτέρ με τις πολύ μεγάλες ρόδες που τσαλαβουτούν στα πλημμυρισμένα ρυζοχώραφα για να φυτέψουν τους σπόρους. Μετά από δύο βδομάδες τα νερά χαμηλώνουν και τα νέα φυτά αρχίζουν να ξεπετάγονται. Όταν έρθει η ώρα το ρύζι αυτό θα το χρησιμοποιήσουν μαζί με τη βύνη του κριθαριού που τα χωράφια του πρασινίζουν τον Φεβρουάριο. Κάθε μέρα είκοσi φορτηγά φορτωμένα κριθάρι μπαίνουν στις εγκαταστάσεις της La Moravia όπου μέσα στους ειδικούς χώρους αφού βραχεί με νερό θα βλαστήσει και όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα μπει στους φούρνους για να καβουρτιστεί και να σταματήσει η βλάστηση, ελέγχοντας πλήρως αυτή την κρίσιμη διαδικασία και χωρίς να παραγγέλνουν βύνη σε εξωτερικούς συνεργάτες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ταβέρνες με ιστορία: Η Κληματαριά στη Βυτίνα κατέχει ένα σπάνιο ρεκόρ

Κοντά 95 χρόνια συνεχούς λειτουργίας από την ίδια οικογένεια μετράει η ταβέρνα Κληματαριά στη Βυτίνα, ένα σπάνιο ρεκόρ που δηλώνει συνέπεια, ποιότητα και, βέβαια, αγάπη…

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
21/09/2025

Τρεις ιωδιούχοι λόγοι για φθινοπωρινή απόδραση στη Λευκάδα

Ακροβολισμένα σε τρία διαφορετικά σημεία του νησιού, αυτά τα εστιατόρια σηκώνουν ψηλά τη θαλασσινή παράδοση της Λευκάδας, συνδυάζοντας εξαιρετική πρώτη ύλη και μαγειρική φινέτσα σε ατμοσφαιρικά σκηνικά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Αποκαλόκαιρο στην Πάρο με κορυφαίες γεύσεις σε τιμές - έκπληξη

Τα καλύτερα εστιατόρια της Πάρου που κατέκτησαν τις γαστρονομικές κορυφές της χρονιάς, μας καλούν να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι με ειδικά μενού σε μειωμένες τιμές, χάρη στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς

"Nobilis Rooftop": Η Κηφισιά είναι ακόμα πιο ωραία από ψηλά

Ένα κρυμμένο rooftop στην Κηφισιά αποκαλύπτει την πιο δροσερή πλευρά της γαστρονομίας.

Πόσο προσιτό είναι τελικά το φαγητό στα εστιατόρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης;

Μια νέα παγκόσμια μελέτη από το Chef’s Pencil κατέταξε 177 πόλεις παγκοσμίως, συγκρίνοντας το κόστος φαγητού σε εστιατόρια, καφέ και μπυραρίες σε σχέση με τους τοπικούς μισθούς. Ας δούμε τι παίζει - και στα μέρη μας.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Δείπνο σε μεγάλα αθηναϊκά σαλόνια με τιμές - έκπληξη

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, κι αυτή είναι η ιδανική μας αφορμή για dinner σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γαστρονομικά σαλόνια της πόλης.

Da Bruno: Επετειακό δείπνο με Michelin σεφ για τα 40 χρόνια λειτουργίας

Το ιταλικό εστιατόριο–σταθμός της Αθήνας, συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια ζωής και τα γιορτάζει με τον πιο γαστρονομικό τρόπο.