Estrella Damm, Ημερολόγιο Ποιότητας

Στην Estrella Damm, τη δημοφιλέστερη μπύρα της Βαρκελώνης, προσέχουν πολύ τη συνταγή που τους έχει δώσει αυτή την καταξίωση.

Estrella Damm, Ημερολόγιο Ποιότητας

Στην Estrella Damm, τη δημοφιλέστερη μπύρα της Βαρκελώνης, προσέχουν πολύ τη συνταγή που τους έχει δώσει αυτή την καταξίωση.

Estrella Damm, Ημερολόγιο Ποιότητας - εικόνα 1

Στην Estrella Damm,τη δημοφιλέστερη μπύρα της Βαρκελώνης,προσέχουν πολύ τη συνταγή που τους έχει δώσει αυτή την καταξίωση. Και δεν το λέμε αυτό μόνο επειδή η μαγιά που πυροδοτεί τη ζύμωσή της φυλλάσσεται σε συνθήκες υψηλής ασφάλειας σε Βαρκελώνη, Βαλένθια, Λονδίνο. H Estrella Damm φροντίζει όλα τα στάδια παραγωγής της μπύρας αλλά και των υλικών παρασκευής της με τρόπο ώστε να ελέγχει άμεσα την ποιότητά τους. Το Μάιο λ.χ. άρχισαν να ξεπετάγονται τα πρώτα βλαστάρια στα φυτά του λυκίσκου της. Ιδιόρυθμο φυτό, το φυτεύεις και περιμένεις ένα χρόνο να αρχίσει να ξεπετάγεται. Τότε του βάζουν στηρίγματα για ν αρχίσει να μεγαλώνει καθ’ ύψος, και κατόπιν δεν τον προλαβαίνεις καθώς μεγαλώνει με μια ταχύτητα 15 εκατοστών τη μέρα στρίβοντας σαν τους δείκτες του ρολογιού.

Estrella Damm, Ημερολόγιο Ποιότητας - εικόνα 2

Το Μάιο είναι η εποχή που φυτεύουντο ρύζι στους ορυζώνες και στο δέλτα του ποταμού Ebre το πήγαινε- έλα των ειδικών τρακτέρ με τις πολύ μεγάλες ρόδες που τσαλαβουτούν στα πλημμυρισμένα ρυζοχώραφα για να φυτέψουν τους σπόρους. Μετά από δύο βδομάδες τα νερά χαμηλώνουν και τα νέα φυτά αρχίζουν να ξεπετάγονται. Όταν έρθει η ώρα το ρύζι αυτό θα το χρησιμοποιήσουν μαζί με τη βύνη του κριθαριού που τα χωράφια του πρασινίζουν τον Φεβρουάριο. Κάθε μέρα είκοσi φορτηγά φορτωμένα κριθάρι μπαίνουν στις εγκαταστάσεις της La Moravia όπου μέσα στους ειδικούς χώρους αφού βραχεί με νερό θα βλαστήσει και όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα μπει στους φούρνους για να καβουρτιστεί και να σταματήσει η βλάστηση, ελέγχοντας πλήρως αυτή την κρίσιμη διαδικασία και χωρίς να παραγγέλνουν βύνη σε εξωτερικούς συνεργάτες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.