Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος ταξιδεύει το «Sense» στην Ελλάδα

Αυθεντικά ελληνική κι εκσυγχρονισμένη η κουζίνα του καινούργιου σεφ στο εστιατόριο του «Athens Was». Με θέα Ακρόπολη, Λυκαβηττό, Πύλη Αδριανού, οι βραδιές στη βεράντα του λένε.

Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος ταξιδεύει το «Sense» στην Ελλάδα

Αυθεντικά ελληνική κι εκσυγχρονισμένη η κουζίνα του καινούργιου σεφ στο εστιατόριο του «Athens Was». Με θέα Ακρόπολη, Λυκαβηττό, Πύλη Αδριανού, οι βραδιές στη βεράντα του λένε.

Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος ταξιδεύει το «Sense» στην Ελλάδα - εικόνα 1

Σε νέα τροχιά βάζει το «Sense» ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, που έχει αναλάβει επικεφαλής των γεύσεων ολόκληρου του ξενοδοχείου «AthensWas». Το ταλέντο του μας το έχει αποδείξει δουλεύοντας συστηματικά πάνω στον εκσυγχρονισμό της ελληνικής κουζίνας. Ποιο είναι το concept που θα παρουσιάσει; «Έτσι όπως αντικρίζω την Ακρόπολη θέλω να ολοκληρώσω μια παλιότερη ιδέα μου. Να κάνω δηλαδή ένα γευστικό ταξίδι στην Ελλάδα πατώντας σε αυθεντικές τοπικές συνταγές. Γι’ αυτό ζήτησα απ’ όλα τα παιδιά της κουζίνας να ψάξουν συνταγές από γιαγιάδες και μαμάδες στον τόπο καταγωγής τους, τις οποίες εμείς στη συνέχεια εκσυγχρονίσαμε, φροντίζοντας να μη χάσουμε το νήμα με τη βασική τους γεύση».

Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος ταξιδεύει το «Sense» στην Ελλάδα - εικόνα 2

Στα γεμιστά τα λαχανικά ψιλοκόβονται, οι ντομάτες και οι πιπεριές γίνονται αφρός, ενώ το πιάτο είναι αρτυμένο με δυόσμο, άνηθο, βασιλικό αλλά και το λάδι του ψησίματος. σερβίρονται δε πολύ ταιριαστά με homemade κατσικίσιο γιαούρτι. Η Αθηναϊκή με μαγιονέζα και σφυρίδα γράφει βελούδο και πρωτοτυπεί με πέρλες λεμονιού, που δίνουν ωραία οξύτητα στο πιάτο. Στα γιουβαρλάκια σκορπίνας η comfort πλευρά της κουζίνας συνδυάζεται με την πιο ραφινάτη, με μια απαλή­ και ξινούτσικη κακαβιά με αχινό και γλυκανισάτο αφρό ούζου. Η μελωμένη μοσχαρίσια ουρά γίνεται πολύ μυρωδάτο στιφάδο, που συνδυάζεται πρωτότυπα με πουρέ πατάτας δουλεμένο με ξινόγαλο.

Τα κερκυραϊκά τσιγαρέλια με πάπρικα, σταφίδα και κουκουνάρι σερβίρονται σε μια τοπική παραλλαγή με πατάτα, την οποία ο Χαραλαμπόπουλος έχει κάνει ελαφρά σκορδάτο γαλάκτωμα και τραγανό confit. πάνω της μπαίνει μπακαλιάρος sous vide, αλλά πιστεύω ότι θέλει βελτίωση για να αποκτήσει το ψάρι περισσότερη γεύση. Το λευκαδίτικο παντεσπάνι που θυμίζει ρεβανί, συνδυασμένο με σαντιγί μαστίχας, κόκκινα φρούτα και σούπα κερασιού με σουμάδα, είναι εξαιρετικό επιδόρπιο με άποψη.

3 επιλογές

Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος ταξιδεύει το «Sense» στην Ελλάδα - εικόνα 3

Αβγό-ρεβίθια-μπριάμ
Εντελώς ασυνήθιστος συνδυασμός, που ωστόσο δουλεύει περίφημα. Το τέλεια «ποσαρισμένο» βιολογικό αβγό, βρασμένο στους 62,5οC, σπάει πάνω στον πουρέ των ρεβιθιών και τα ωραία λαδερά λαχανικά δίπλα τους φύσανε.

Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος ταξιδεύει το «Sense» στην Ελλάδα - εικόνα 4

Αρνάκι ιμάμ
Μεσσηνιακή εκδοχή του ιμάμ, εδώ θα τη δοκιμάσετε με φανταστικό λαιμό αρνιού, μελιτζάνα με αλαβάστρινη ελαφράδα και μυρωδάτα, ελαφροκαραμελωμένα κρεμμύδια, τραγανή κροκέτα φέτας και μια σούπερ καραμελωμένη σάλτσα από τους χυμούς του που θυμίζει σούβλα.

Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος ταξιδεύει το «Sense» στην Ελλάδα - εικόνα 5

Γαλακτομπούρεκο
Ένα εξαιρετικό γλύκισμα σε μορφή μοντέρνου μιλφέιγ με τα φύλλα του καραμελωμένα με ξηρούς καρπούς και δίπλα του ωραίο σορμπέ πορτοκάλι-ταχίνι και μια κρέμα από φλούδες πορτοκαλιού με έντονο άρωμα και γεύση.

Περισσότερες πληροφορίες

Sense

(ξεν. «AthensWas») Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Μακρυγιάννη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ταβέρνες με ιστορία: Η Κληματαριά στη Βυτίνα κατέχει ένα σπάνιο ρεκόρ

Κοντά 95 χρόνια συνεχούς λειτουργίας από την ίδια οικογένεια μετράει η ταβέρνα Κληματαριά στη Βυτίνα, ένα σπάνιο ρεκόρ που δηλώνει συνέπεια, ποιότητα και, βέβαια, αγάπη…

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
21/09/2025

Τρεις ιωδιούχοι λόγοι για φθινοπωρινή απόδραση στη Λευκάδα

Ακροβολισμένα σε τρία διαφορετικά σημεία του νησιού, αυτά τα εστιατόρια σηκώνουν ψηλά τη θαλασσινή παράδοση της Λευκάδας, συνδυάζοντας εξαιρετική πρώτη ύλη και μαγειρική φινέτσα σε ατμοσφαιρικά σκηνικά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Αποκαλόκαιρο στην Πάρο με κορυφαίες γεύσεις σε τιμές - έκπληξη

Τα καλύτερα εστιατόρια της Πάρου που κατέκτησαν τις γαστρονομικές κορυφές της χρονιάς, μας καλούν να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι με ειδικά μενού σε μειωμένες τιμές, χάρη στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς

"Nobilis Rooftop": Η Κηφισιά είναι ακόμα πιο ωραία από ψηλά

Ένα κρυμμένο rooftop στην Κηφισιά αποκαλύπτει την πιο δροσερή πλευρά της γαστρονομίας.

Πόσο προσιτό είναι τελικά το φαγητό στα εστιατόρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης;

Μια νέα παγκόσμια μελέτη από το Chef’s Pencil κατέταξε 177 πόλεις παγκοσμίως, συγκρίνοντας το κόστος φαγητού σε εστιατόρια, καφέ και μπυραρίες σε σχέση με τους τοπικούς μισθούς. Ας δούμε τι παίζει - και στα μέρη μας.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Δείπνο σε μεγάλα αθηναϊκά σαλόνια με τιμές - έκπληξη

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, κι αυτή είναι η ιδανική μας αφορμή για dinner σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γαστρονομικά σαλόνια της πόλης.

Da Bruno: Επετειακό δείπνο με Michelin σεφ για τα 40 χρόνια λειτουργίας

Το ιταλικό εστιατόριο–σταθμός της Αθήνας, συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια ζωής και τα γιορτάζει με τον πιο γαστρονομικό τρόπο.