Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος ταξιδεύει το «Sense» στην Ελλάδα

Αυθεντικά ελληνική κι εκσυγχρονισμένη η κουζίνα του καινούργιου σεφ στο εστιατόριο του «Athens Was». Με θέα Ακρόπολη, Λυκαβηττό, Πύλη Αδριανού, οι βραδιές στη βεράντα του λένε.

Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος ταξιδεύει το «Sense» στην Ελλάδα

Αυθεντικά ελληνική κι εκσυγχρονισμένη η κουζίνα του καινούργιου σεφ στο εστιατόριο του «Athens Was». Με θέα Ακρόπολη, Λυκαβηττό, Πύλη Αδριανού, οι βραδιές στη βεράντα του λένε.

Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος ταξιδεύει το «Sense» στην Ελλάδα - εικόνα 1

Σε νέα τροχιά βάζει το «Sense» ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, που έχει αναλάβει επικεφαλής των γεύσεων ολόκληρου του ξενοδοχείου «AthensWas». Το ταλέντο του μας το έχει αποδείξει δουλεύοντας συστηματικά πάνω στον εκσυγχρονισμό της ελληνικής κουζίνας. Ποιο είναι το concept που θα παρουσιάσει; «Έτσι όπως αντικρίζω την Ακρόπολη θέλω να ολοκληρώσω μια παλιότερη ιδέα μου. Να κάνω δηλαδή ένα γευστικό ταξίδι στην Ελλάδα πατώντας σε αυθεντικές τοπικές συνταγές. Γι’ αυτό ζήτησα απ’ όλα τα παιδιά της κουζίνας να ψάξουν συνταγές από γιαγιάδες και μαμάδες στον τόπο καταγωγής τους, τις οποίες εμείς στη συνέχεια εκσυγχρονίσαμε, φροντίζοντας να μη χάσουμε το νήμα με τη βασική τους γεύση».

Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος ταξιδεύει το «Sense» στην Ελλάδα - εικόνα 2

Στα γεμιστά τα λαχανικά ψιλοκόβονται, οι ντομάτες και οι πιπεριές γίνονται αφρός, ενώ το πιάτο είναι αρτυμένο με δυόσμο, άνηθο, βασιλικό αλλά και το λάδι του ψησίματος. σερβίρονται δε πολύ ταιριαστά με homemade κατσικίσιο γιαούρτι. Η Αθηναϊκή με μαγιονέζα και σφυρίδα γράφει βελούδο και πρωτοτυπεί με πέρλες λεμονιού, που δίνουν ωραία οξύτητα στο πιάτο. Στα γιουβαρλάκια σκορπίνας η comfort πλευρά της κουζίνας συνδυάζεται με την πιο ραφινάτη, με μια απαλή­ και ξινούτσικη κακαβιά με αχινό και γλυκανισάτο αφρό ούζου. Η μελωμένη μοσχαρίσια ουρά γίνεται πολύ μυρωδάτο στιφάδο, που συνδυάζεται πρωτότυπα με πουρέ πατάτας δουλεμένο με ξινόγαλο.

Τα κερκυραϊκά τσιγαρέλια με πάπρικα, σταφίδα και κουκουνάρι σερβίρονται σε μια τοπική παραλλαγή με πατάτα, την οποία ο Χαραλαμπόπουλος έχει κάνει ελαφρά σκορδάτο γαλάκτωμα και τραγανό confit. πάνω της μπαίνει μπακαλιάρος sous vide, αλλά πιστεύω ότι θέλει βελτίωση για να αποκτήσει το ψάρι περισσότερη γεύση. Το λευκαδίτικο παντεσπάνι που θυμίζει ρεβανί, συνδυασμένο με σαντιγί μαστίχας, κόκκινα φρούτα και σούπα κερασιού με σουμάδα, είναι εξαιρετικό επιδόρπιο με άποψη.

3 επιλογές

Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος ταξιδεύει το «Sense» στην Ελλάδα - εικόνα 3

Αβγό-ρεβίθια-μπριάμ
Εντελώς ασυνήθιστος συνδυασμός, που ωστόσο δουλεύει περίφημα. Το τέλεια «ποσαρισμένο» βιολογικό αβγό, βρασμένο στους 62,5οC, σπάει πάνω στον πουρέ των ρεβιθιών και τα ωραία λαδερά λαχανικά δίπλα τους φύσανε.

Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος ταξιδεύει το «Sense» στην Ελλάδα - εικόνα 4

Αρνάκι ιμάμ
Μεσσηνιακή εκδοχή του ιμάμ, εδώ θα τη δοκιμάσετε με φανταστικό λαιμό αρνιού, μελιτζάνα με αλαβάστρινη ελαφράδα και μυρωδάτα, ελαφροκαραμελωμένα κρεμμύδια, τραγανή κροκέτα φέτας και μια σούπερ καραμελωμένη σάλτσα από τους χυμούς του που θυμίζει σούβλα.

Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος ταξιδεύει το «Sense» στην Ελλάδα - εικόνα 5

Γαλακτομπούρεκο
Ένα εξαιρετικό γλύκισμα σε μορφή μοντέρνου μιλφέιγ με τα φύλλα του καραμελωμένα με ξηρούς καρπούς και δίπλα του ωραίο σορμπέ πορτοκάλι-ταχίνι και μια κρέμα από φλούδες πορτοκαλιού με έντονο άρωμα και γεύση.

Περισσότερες πληροφορίες

Sense

(ξεν. «AthensWas») Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Μακρυγιάννη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.