Inedit από τον Ferran Adria και την Estrella Damm

Στην ιστορία της μπίρας, η Inedit θα καταγραφεί ως κάτι άλλο, το στιλ της δεν έχει προηγούμενο.

Inedit από τον Ferran Adria και την Estrella Damm

Άλλο πράγμα αυτός ο ζύθος! Ένας καινοφανής συνδυασμός lager και ale, παρφουμαρισμένος με πορτοκάλι, κορίανδρο και γλυκόριζα που όταν κυκλοφόρησε έκανε αίσθηση στον κόσμο της γαστρονομίας. «Στην ιστορία της μπίρας, η Inedit θα καταγραφεί ως κάτι άλλο, το στιλ της δεν έχει προηγούμενο. Μπλέκει τα δύο βασικά είδη μπίρας, τη lager και την ale, σε έναν εντελώς πρωτότυπο συνδυασμό και δημιουργεί μια μπίρα που πίνεται κατεξοχήν με φαγητό» όταν είχα επισκεφθεί το «El Bulli» το 2011 την τελευταία σεζόν της λειτουργίας του. Όπως καταγράφει γράφει ο Colmam Andrews στη βιογραφία του Ferran Adria: «Το 2008 ο Ferran σταμάτησε τις περισσότερες συνεργασίες με εξωτερικούς πελάτες, για να συγκεντρωθεί σε αυτά τα πράγματα που τρέφουν πνευματικά το “El Bulli”. Έκλεισε και την επιχείρηση catering που διατηρούσε…

Inedit από τον Ferran Adria και την Estrella Damm - εικόνα 1

Έκανε μια εξαίρεση το 2009, για να σχεδιάσει μια καινούργια μπίρα για την Estrella Damm, την παλαιότερη ζυθοποιία της Ισπανίας». Η ομάδα του φημισμένου «El Bulli» δημιούργησε λοιπόν μια πολύ πρωτότυπη μπίρα, ερωτευμένη με τις γεύσεις της μοντέρνας κοσμοπολίτικης κουζίνας. Όλες αυτές τις δυνατές μεν αλλά εξευγενισμένες γεύσεις, η Inedit αφενός τις σέβεται, αφετέρου τις δροσίζει, τις κοντράρει με μέτρο και τις φωτίζει. Είχε δίκιο ο Ferran που έλεγε ότι είναι μια σπέσιαλ, γκουρμέ μπίρα, που μπορεί να αντιμετωπίσει ευέλικτα τη νέα κουζίνα, γεμάτη γαστρονομικές εκπλήξεις που δεν μπορείς να προβλέψεις. Η μύτη της γοητευτική όλο λουλούδια, φλούδα πορτοκαλιού, κορίανδρο και γλυκά μπαχαρικά, Το στόμα της είναι πλούσιο και κρεμώδες, με μετρημένη πικράδα, απαλή υφή και διακριτική φρεσκάδα. Αλλά και η εμφάνισή της σε κάνει να αναφωνείς αυθορμήτως “ουάου”, μόλις τη βλέπεις. Μεγάλη, μαύρη φιάλη σαν σαμπάνιας, μ ένα χρυσό αστέρι και κόκκινο «τσόκερ» στο λαιμό σε γοητεύει με τη στιλάτη λιτότητα της κομψότητάς της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.