Το «Abbot» ανακαινίστηκε

Επισκεφθήκαμε το bar-restaurant του Χαλανδρίου που μόλις ξανάνοιξε με το καινούργιο καλοκαιρινό στιλ του και ακολουθήσαμε τον Νίκο Βουρλιώτη σε μια μικρή ξενάγηση στο χώρο.

Το «Abbot» ανακαινίστηκε

Επισκεφθήκαμε το «Abbot» που μόλις ξανάνοιξε με το καινούργιο καλοκαιρινό στιλ του και ακολουθήσαμε τον Νίκο Βουρλιώτη σε μια μικρή ξενάγηση στο χώρο. Μαζί με τους συνεργάτες του Μάνο Γαλανό και Δημήτρη Σακουφάκη αποφάσισαν να το κάνουν πιο ανοιχτόκαρδο και να εκμεταλλευτούν την αίσθηση που δίνουν η καταπράσινη αυλή και ο κήπος που περνάει στο εσωτερικό του με την μπουκαμβίλια. Η δράση, λοιπόν, μεταφέρθηκε μπροστά, καθώς το μπαρ έφυγε από τα ενδότερα, ενώ καινούργια παράθυρα και ανοίγματα στην πέτρα κάνουν πιο αεράτη τη θέρμη του. Πέραν της αισθητικής ανανέωσης όμως, πλέον θα το βρίσκετε ανοιχτό από το πρωί για breakfast, brunch και lunch. Ο σεφ Γιώργος Νεστορίδης έχει κρατήσει το πολύ ωραίο μπέργκερ από chuck eye roll και brisket, αλλά έχει προσθέσει και πολλά καινούργια πιάτα.

Το «Abbot» ανακαινίστηκε - εικόνα 1

Ξεκινάω από το bar food και μια πεντατράγανη «πίτσα», που έχει επάνω της τόνο σασίμι, μαγιονέζα ουασάμπι και λάδι τρούφας, τα fusion tacos με πάπια, μάνγκο και τσίλι και το flatbread με λιωμένο τσένταρ, μοτσαρέλα και καβουρμά. Μου άρεσε πολύ το αλλιώτικο σερβίρισμα της χωριά­τικης με ντοματίνια, χαρου­ποπαξίμαδα και «σπαγκέτι» αγγουριού­, που της δίνουν δροσιά. Κι εκτός από το ελκυστικό μυλοκόπι με πουρέ καπνιστής σελινόριζας, ξεχώρισα το κριθαρότο γαρίδας: βρασμένο με ζωμό μπουγιαμπέσας και τσορίθο να γεμίζει τη γεύση του, έχει μια απίθανη σπιρτάδα από ξύσμα λάιμ, που το κάνει πολύ –μα πολύ– καλοκαιρινό. Το dulce de leche-μπανόφι είναι πάντα γοητευτικό και το σοκολατένιο επιδόρπιο με γκανάς σοκολάτας γάλακτος, μους φράουλας και κέικ αμυγδάλου πολυεπίπεδο.

Βασ. Γεωργίου 3, Χαλάνδρι, 2106825881. Τιμή: € 28-35.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ταβέρνες με ιστορία: Η Κληματαριά στη Βυτίνα κατέχει ένα σπάνιο ρεκόρ

Κοντά 95 χρόνια συνεχούς λειτουργίας από την ίδια οικογένεια μετράει η ταβέρνα Κληματαριά στη Βυτίνα, ένα σπάνιο ρεκόρ που δηλώνει συνέπεια, ποιότητα και, βέβαια, αγάπη…

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
21/09/2025

Τρεις ιωδιούχοι λόγοι για φθινοπωρινή απόδραση στη Λευκάδα

Ακροβολισμένα σε τρία διαφορετικά σημεία του νησιού, αυτά τα εστιατόρια σηκώνουν ψηλά τη θαλασσινή παράδοση της Λευκάδας, συνδυάζοντας εξαιρετική πρώτη ύλη και μαγειρική φινέτσα σε ατμοσφαιρικά σκηνικά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Αποκαλόκαιρο στην Πάρο με κορυφαίες γεύσεις σε τιμές - έκπληξη

Τα καλύτερα εστιατόρια της Πάρου που κατέκτησαν τις γαστρονομικές κορυφές της χρονιάς, μας καλούν να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι με ειδικά μενού σε μειωμένες τιμές, χάρη στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς

"Nobilis Rooftop": Η Κηφισιά είναι ακόμα πιο ωραία από ψηλά

Ένα κρυμμένο rooftop στην Κηφισιά αποκαλύπτει την πιο δροσερή πλευρά της γαστρονομίας.

Πόσο προσιτό είναι τελικά το φαγητό στα εστιατόρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης;

Μια νέα παγκόσμια μελέτη από το Chef’s Pencil κατέταξε 177 πόλεις παγκοσμίως, συγκρίνοντας το κόστος φαγητού σε εστιατόρια, καφέ και μπυραρίες σε σχέση με τους τοπικούς μισθούς. Ας δούμε τι παίζει - και στα μέρη μας.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Δείπνο σε μεγάλα αθηναϊκά σαλόνια με τιμές - έκπληξη

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, κι αυτή είναι η ιδανική μας αφορμή για dinner σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γαστρονομικά σαλόνια της πόλης.

Da Bruno: Επετειακό δείπνο με Michelin σεφ για τα 40 χρόνια λειτουργίας

Το ιταλικό εστιατόριο–σταθμός της Αθήνας, συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια ζωής και τα γιορτάζει με τον πιο γαστρονομικό τρόπο.