Το «Abbot» ανακαινίστηκε

Επισκεφθήκαμε το bar-restaurant του Χαλανδρίου που μόλις ξανάνοιξε με το καινούργιο καλοκαιρινό στιλ του και ακολουθήσαμε τον Νίκο Βουρλιώτη σε μια μικρή ξενάγηση στο χώρο.

Το «Abbot» ανακαινίστηκε

Επισκεφθήκαμε το «Abbot» που μόλις ξανάνοιξε με το καινούργιο καλοκαιρινό στιλ του και ακολουθήσαμε τον Νίκο Βουρλιώτη σε μια μικρή ξενάγηση στο χώρο. Μαζί με τους συνεργάτες του Μάνο Γαλανό και Δημήτρη Σακουφάκη αποφάσισαν να το κάνουν πιο ανοιχτόκαρδο και να εκμεταλλευτούν την αίσθηση που δίνουν η καταπράσινη αυλή και ο κήπος που περνάει στο εσωτερικό του με την μπουκαμβίλια. Η δράση, λοιπόν, μεταφέρθηκε μπροστά, καθώς το μπαρ έφυγε από τα ενδότερα, ενώ καινούργια παράθυρα και ανοίγματα στην πέτρα κάνουν πιο αεράτη τη θέρμη του. Πέραν της αισθητικής ανανέωσης όμως, πλέον θα το βρίσκετε ανοιχτό από το πρωί για breakfast, brunch και lunch. Ο σεφ Γιώργος Νεστορίδης έχει κρατήσει το πολύ ωραίο μπέργκερ από chuck eye roll και brisket, αλλά έχει προσθέσει και πολλά καινούργια πιάτα.

Το «Abbot» ανακαινίστηκε - εικόνα 1

Ξεκινάω από το bar food και μια πεντατράγανη «πίτσα», που έχει επάνω της τόνο σασίμι, μαγιονέζα ουασάμπι και λάδι τρούφας, τα fusion tacos με πάπια, μάνγκο και τσίλι και το flatbread με λιωμένο τσένταρ, μοτσαρέλα και καβουρμά. Μου άρεσε πολύ το αλλιώτικο σερβίρισμα της χωριά­τικης με ντοματίνια, χαρου­ποπαξίμαδα και «σπαγκέτι» αγγουριού­, που της δίνουν δροσιά. Κι εκτός από το ελκυστικό μυλοκόπι με πουρέ καπνιστής σελινόριζας, ξεχώρισα το κριθαρότο γαρίδας: βρασμένο με ζωμό μπουγιαμπέσας και τσορίθο να γεμίζει τη γεύση του, έχει μια απίθανη σπιρτάδα από ξύσμα λάιμ, που το κάνει πολύ –μα πολύ– καλοκαιρινό. Το dulce de leche-μπανόφι είναι πάντα γοητευτικό και το σοκολατένιο επιδόρπιο με γκανάς σοκολάτας γάλακτος, μους φράουλας και κέικ αμυγδάλου πολυεπίπεδο.

Βασ. Γεωργίου 3, Χαλάνδρι, 2106825881. Τιμή: € 28-35.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.