Νέα πιάτα στο «Όμικρον»

Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος δοκίμασε σε avant premiere το καλοκαιρινό μενού του Μίλτου Αρμένη και μας προετοιμάζει για δροσερά βράδια στον πανέμορφο κήπο του βραβευμένου εστιατορίου στη Νέα Ερυθραία.

Νέα πιάτα στο «Όμικρον»

Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος δοκίμασε σε avant premiere το καλοκαιρινό μενού του Μίλτου Αρμένη και μας προετοιμάζει για δροσερά βράδια στον πανέμορφο κήπο του βραβευμένου εστιατορίου στη Νέα Ερυθραία.

Νέα πιάτα στο «Όμικρον» - εικόνα 1

Από αυτήν την εβδομάδα το μενού του κομψού εστιατορίου της Νέας Ερυθραίας αλλάζει, παίρνοντας καλοκαιρινό χρώμα. Ο σεφ Μίλτος Αρμένης, ένα από τα ταλέντα της γενιάς του, όπως επιβεβαιώνει και η πρόσφατη διάκριση του «Όμικρον» στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, παίζει πολύ με τα φρούτα στις καινούργιες του σπεσιαλιτέ. Το καρπάτσιο το σερβίρει με ροδάκινα και φουντούκια, το ταρτάρ τόνου με μάνγκο και αβοκάντο, τις γαρίδες τις ποσάρει σε χυμό πορτοκαλιού, βάζοντας δίπλα τους μάνγκο που έχει υποστεί ζύμωση (προσγειωμένη ένταση) και πεπόνι και περιχύνοντας το τραγανό κανταΐφι που τις σκεπάζει με μια πρωτότυπη γλυκόξινη σος από ελαιόλαδο, μέλι και ταχίνι. Αρκετά πιάτα τα δουλεύει conceptualίστικα. έτσι τον αγαπημένο συνδυασμό «καρπούζι με φέτα» τον μετατρέπει σε έναν αρτίστικο κύβο του Ρούμπικ ή εξελληνίζει τη σαλάτα καπρέζε με μανούρι, ντομάτα και ρίγανη.

Όπως είναι λογικό, το γευστικό­ χρώμα της πατρίδας του, της Κέρκυρας, παίζει δυνατά: το σοφρίτο κινείται μεταξύ παράδοσης και νεωτερισμού, με την πατάτα του σε τρεις διαφορετικές υφές και το μυλοκόπι μπουρδέτο, με πανακότα φέτας πασπαλισμένη με σπετσερικά. Το νοστιμότερο όλων που δοκιμάσαμε, πάντως, ήταν το κουσκούς, που οφείλει τη βαθιά του γεύση στο ότι βράζει σε ζωμό σουπιάς, με την ίδια μαγειρεμένη σε κενό έτσι που να αποκτάει τέλεια υφή και καψαλισμένη να δίνει καπνιστή απόχρωση στο πιάτο­. Οι φαν του κρέατος έχουν να δια­λέξουν ανάμεσα σε ένα γύρο προβατίνας πάνω σε χειροποίητη πίτα ή σε ένα rib eye για δύο, που σερβίρεται σε ασημένιο σκεύος με γαρνιτούρες σπανάκι σοτέ με λεμόνι, ντοματίνια με ρίγανη και πουρέ με τρούφα. Ο σεφ, τέλος, αποδομεί την πάβλοβα με πλάκες μαρέγκας, σούπα κόκκινων φρούτων και παγωτό σαντιγί και παίζει ωραία με τις παραλλαγές της σοκολάτας.

Δρόσου 1 & Αίγλης, Νέα Ερυθραία, 2106202475. Τιμή: € 35-45.

SUMMER MENU

Νέα πιάτα στο «Όμικρον» - εικόνα 2

Γαρίδες κανταΐφι
Το φρούτο μιλάει καθώς οι γαρίδες είναι ποσέ σε ζωμό πορτοκαλιού, το μάνγκο σε ζύμωση δίνει ένταση, το πεπόνι δροσίζει και η σάλτσα από ελαιόλαδο, μέλι και ταχίνι τού ταιριάζει πολύ.

Νέα πιάτα στο «Όμικρον» - εικόνα 3

Καρπούζι με φέτα
Αυτός ο κύβος του Ρούμπικ μπορεί και να είναι το πιο εντυπωσιακό ελληνικό πιάτο τούτο το καλοκαίρι. Οι κύβοι του καρπουζιού συνδυάζονται με κύβους από πανακότα φέτας, «χαβιάρι» μπαλσάμικου, λάδι δυόσμου και κρεμμύδι.

Νέα πιάτα στο «Όμικρον» - εικόνα 4

Σοφρίτο με υφές πατάτας
Η ένταση της σάλτσας του φιλέτου θυμίζει παράδοση. Οι υφές της πατάτας (βελούδινος πουρές, αλαβάστρινη με μαϊντανό και αέρινα τσιπς) εκπροσωπούν το ραφινάρισμα της νέας ελληνικής κουζίνας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.