Νέα πιάτα στο «Όμικρον»

Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος δοκίμασε σε avant premiere το καλοκαιρινό μενού του Μίλτου Αρμένη και μας προετοιμάζει για δροσερά βράδια στον πανέμορφο κήπο του βραβευμένου εστιατορίου στη Νέα Ερυθραία.

Νέα πιάτα στο «Όμικρον»

Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος δοκίμασε σε avant premiere το καλοκαιρινό μενού του Μίλτου Αρμένη και μας προετοιμάζει για δροσερά βράδια στον πανέμορφο κήπο του βραβευμένου εστιατορίου στη Νέα Ερυθραία.

Νέα πιάτα στο «Όμικρον» - εικόνα 1

Από αυτήν την εβδομάδα το μενού του κομψού εστιατορίου της Νέας Ερυθραίας αλλάζει, παίρνοντας καλοκαιρινό χρώμα. Ο σεφ Μίλτος Αρμένης, ένα από τα ταλέντα της γενιάς του, όπως επιβεβαιώνει και η πρόσφατη διάκριση του «Όμικρον» στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, παίζει πολύ με τα φρούτα στις καινούργιες του σπεσιαλιτέ. Το καρπάτσιο το σερβίρει με ροδάκινα και φουντούκια, το ταρτάρ τόνου με μάνγκο και αβοκάντο, τις γαρίδες τις ποσάρει σε χυμό πορτοκαλιού, βάζοντας δίπλα τους μάνγκο που έχει υποστεί ζύμωση (προσγειωμένη ένταση) και πεπόνι και περιχύνοντας το τραγανό κανταΐφι που τις σκεπάζει με μια πρωτότυπη γλυκόξινη σος από ελαιόλαδο, μέλι και ταχίνι. Αρκετά πιάτα τα δουλεύει conceptualίστικα. έτσι τον αγαπημένο συνδυασμό «καρπούζι με φέτα» τον μετατρέπει σε έναν αρτίστικο κύβο του Ρούμπικ ή εξελληνίζει τη σαλάτα καπρέζε με μανούρι, ντομάτα και ρίγανη.

Όπως είναι λογικό, το γευστικό­ χρώμα της πατρίδας του, της Κέρκυρας, παίζει δυνατά: το σοφρίτο κινείται μεταξύ παράδοσης και νεωτερισμού, με την πατάτα του σε τρεις διαφορετικές υφές και το μυλοκόπι μπουρδέτο, με πανακότα φέτας πασπαλισμένη με σπετσερικά. Το νοστιμότερο όλων που δοκιμάσαμε, πάντως, ήταν το κουσκούς, που οφείλει τη βαθιά του γεύση στο ότι βράζει σε ζωμό σουπιάς, με την ίδια μαγειρεμένη σε κενό έτσι που να αποκτάει τέλεια υφή και καψαλισμένη να δίνει καπνιστή απόχρωση στο πιάτο­. Οι φαν του κρέατος έχουν να δια­λέξουν ανάμεσα σε ένα γύρο προβατίνας πάνω σε χειροποίητη πίτα ή σε ένα rib eye για δύο, που σερβίρεται σε ασημένιο σκεύος με γαρνιτούρες σπανάκι σοτέ με λεμόνι, ντοματίνια με ρίγανη και πουρέ με τρούφα. Ο σεφ, τέλος, αποδομεί την πάβλοβα με πλάκες μαρέγκας, σούπα κόκκινων φρούτων και παγωτό σαντιγί και παίζει ωραία με τις παραλλαγές της σοκολάτας.

Δρόσου 1 & Αίγλης, Νέα Ερυθραία, 2106202475. Τιμή: € 35-45.

SUMMER MENU

Νέα πιάτα στο «Όμικρον» - εικόνα 2

Γαρίδες κανταΐφι
Το φρούτο μιλάει καθώς οι γαρίδες είναι ποσέ σε ζωμό πορτοκαλιού, το μάνγκο σε ζύμωση δίνει ένταση, το πεπόνι δροσίζει και η σάλτσα από ελαιόλαδο, μέλι και ταχίνι τού ταιριάζει πολύ.

Νέα πιάτα στο «Όμικρον» - εικόνα 3

Καρπούζι με φέτα
Αυτός ο κύβος του Ρούμπικ μπορεί και να είναι το πιο εντυπωσιακό ελληνικό πιάτο τούτο το καλοκαίρι. Οι κύβοι του καρπουζιού συνδυάζονται με κύβους από πανακότα φέτας, «χαβιάρι» μπαλσάμικου, λάδι δυόσμου και κρεμμύδι.

Νέα πιάτα στο «Όμικρον» - εικόνα 4

Σοφρίτο με υφές πατάτας
Η ένταση της σάλτσας του φιλέτου θυμίζει παράδοση. Οι υφές της πατάτας (βελούδινος πουρές, αλαβάστρινη με μαϊντανό και αέρινα τσιπς) εκπροσωπούν το ραφινάρισμα της νέας ελληνικής κουζίνας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ταβέρνες με ιστορία: Η Κληματαριά στη Βυτίνα κατέχει ένα σπάνιο ρεκόρ

Κοντά 95 χρόνια συνεχούς λειτουργίας από την ίδια οικογένεια μετράει η ταβέρνα Κληματαριά στη Βυτίνα, ένα σπάνιο ρεκόρ που δηλώνει συνέπεια, ποιότητα και, βέβαια, αγάπη…

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
21/09/2025

Τρεις ιωδιούχοι λόγοι για φθινοπωρινή απόδραση στη Λευκάδα

Ακροβολισμένα σε τρία διαφορετικά σημεία του νησιού, αυτά τα εστιατόρια σηκώνουν ψηλά τη θαλασσινή παράδοση της Λευκάδας, συνδυάζοντας εξαιρετική πρώτη ύλη και μαγειρική φινέτσα σε ατμοσφαιρικά σκηνικά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Αποκαλόκαιρο στην Πάρο με κορυφαίες γεύσεις σε τιμές - έκπληξη

Τα καλύτερα εστιατόρια της Πάρου που κατέκτησαν τις γαστρονομικές κορυφές της χρονιάς, μας καλούν να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι με ειδικά μενού σε μειωμένες τιμές, χάρη στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς

"Nobilis Rooftop": Η Κηφισιά είναι ακόμα πιο ωραία από ψηλά

Ένα κρυμμένο rooftop στην Κηφισιά αποκαλύπτει την πιο δροσερή πλευρά της γαστρονομίας.

Πόσο προσιτό είναι τελικά το φαγητό στα εστιατόρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης;

Μια νέα παγκόσμια μελέτη από το Chef’s Pencil κατέταξε 177 πόλεις παγκοσμίως, συγκρίνοντας το κόστος φαγητού σε εστιατόρια, καφέ και μπυραρίες σε σχέση με τους τοπικούς μισθούς. Ας δούμε τι παίζει - και στα μέρη μας.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Δείπνο σε μεγάλα αθηναϊκά σαλόνια με τιμές - έκπληξη

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, κι αυτή είναι η ιδανική μας αφορμή για dinner σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γαστρονομικά σαλόνια της πόλης.

Da Bruno: Επετειακό δείπνο με Michelin σεφ για τα 40 χρόνια λειτουργίας

Το ιταλικό εστιατόριο–σταθμός της Αθήνας, συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια ζωής και τα γιορτάζει με τον πιο γαστρονομικό τρόπο.