Όταν ο Χολαργός παίζει «Φυσαρμόνικα»

Αυτό το χαρούμενο υβρίδιο καφενείου/μεζεδοπωλείου που έστησαν πριν από μερικά χρόνια δύο φίλοι πάνω σε μία από τις πιο πολύβουες αρτηρίες της πόλης κάτι κάνει καλά...

Όταν ο Χολαργός παίζει «Φυσαρμόνικα»

Αυτό το χαρούμενο υβρίδιο καφενείου/μεζεδοπωλείου που έστησαν πριν από μερικά χρόνια δύο φίλοι πάνω σε μία από τις πιο πολύβουες αρτηρίες της πόλης κάτι κάνει καλά...

Όταν ο Χολαργός παίζει «Φυσαρμόνικα» - εικόνα 1

Περνώντας απέξω, δεν μπορώ να πω ότι κάνει εντύπωση. Λίγο η τζαμαρία πάνω στη Μεσογείων, λίγο οι ζαρντινιέρες με τα φυτά, σχεδόν κρύβουν το πόσο γουστόζικη είναι η «Φυσαρμόνικα». Για να δεις καλύτερα την πρασιά/αυλή με τις γλάστρες και τα φαναράκια και το εσωτερικό με τα διακοσμητικά παραθυρόφυλλα και τα ρετρό καδράκια στους τοίχους, που είναι βαμμένοι σε ανοιχτό πράσινο και κεραμιδί, πρέπει να μπεις. Δεν θα είναι άσχημο να έχεις κάνεις κράτηση. τα τραπέζια ακόμη και μεσοβδόμαδα είναι γεμάτα και τα παιδιά του σέρβις κάνουν μπόλικα πηγαινέλα στην υπερπαραγωγική κουζίνα, που δεν δείχνει να πτοείται από το μέγεθος του καταλόγου.

Όταν ο Χολαργός παίζει «Φυσαρμόνικα» - εικόνα 2

Κάπως έτσι, με τα έντεχνα να μπλέκουν με τη βαβούρα του κόσμου, στο τραπέζι πέφτουν μεζεδάκια με ποικίλα υλικά από διάφορα σημεία της Ελλάδας, που και πιάνουν το κοινό αίσθημα (aka οικειότητα), και παίζουν πού και πού με μερικές πιο σύγχρονες ιδέες, όπως ο πολύ γευστικός βουβαλίσιος καβουρμάς από τις Σέρρες, που έρχεται με τραγανή, χοντρούτσικη, σχεδόν μπισκοτένια κρούστα, κρέμα μουστάρδας και πίκλες σιναπόσπορου ή η γραβιέρα Αμφιλοχίας σε κανταΐφι με χαρουπόμελο, θυμάρι και ξύσμα λεμονιού, που έχει έξτρα λεμονάκια πάνω της για να ισορροπήσεις σύμφωνα με τα γούστα σου τη γλυκύτητα. Τα καλοκαρυκευμένα μπιφτεκάκια, γεμιστά με κασέρι Σοχού, κρατάνε την αίσθηση του κιμά κι έχουν ταιριαστή συνοδεία: πυκνή σάλτσα ντομάτας, γιαούρτι και γλυκό μπούκοβο. Στη δημοφιλή απ’ ό,τι είδα φωλιά πατάτας με τα τηγανητά αβγά και τη γραβιέρα Ηπείρου, η πατάτα είναι στην ουσία μια τραγανή κρούστα, που τελικά σου αφήνει υπερβολική αίσθηση τηγανιού στο στόμα, και ακριβώς λόγω αυτής της υφής δεν μπορεί να ποτίσει από το αβγό. Είναι δύο ξεχωριστά πράγματα.

Όταν ο Χολαργός παίζει «Φυσαρμόνικα» - εικόνα 3

Το κρέας και τα τυριά κατέχουν τη μερίδα του λέοντος, αλλά αυτές τις ημέρες θα βρεις και σαρακοστιανά, όπως το σκορδάτο χούμους με το αβοκάντο και μια παρτίδα καλαμαράκια που τηγανίζονται σε κρούστα από σιμιγδάλι (εδώ το τηγάνι αποδεικνύεται πιο τρυφερό) και συνοδεύονται από γλυκό τσίλι και λάιμ. Το αφράτο μηλόφι, σαν μπανόφι με μήλο, είναι λίγο γλυκό για τα γούστα μου, είναι όμως καλοφτιαγμένο, μέρος και αυτό μιας ωραίας προσπάθειας, πάντα σε user-friendly τέμπο, που φαίνεται και στις επιλογές σε αποστάγματα, κρασιά και μπίρες.

Περισσότερες πληροφορίες

Φυσαρμόνικα

Μεσογείων 180, Χολαργός
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για νόστιμη World Pasta Day, σε αυτά τα ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για τη σημερινή, μεγάλη γιορτή των μακαρονάδων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
25/10/2025

"Bottomless Brunch + Βeats" στο "Sebastian" του "Ace Hotel"

Από 1 Νοεμβρίου, κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για brunch, διαφορετικό όμως από τα συνηθισμένα.

'Πλυτά': Το καθημερινό στέκι που ψάχναμε για αστεράτους μεζέδες

Απλό, προσιτό και φιλικό σαν καφενείο, αλλά με γεύσεις "από χέρι" και μενού της αγοράς και της ημέρας, το ολοκαίνουργιο και πολυσυζητημένο Πλυτά είναι το μαγαζί που θα λαχταρούσες να έχεις στη γειτονιά σου, για να το χαίρεσαι όσο συχνά μπορείς.

Δύο ταβέρνες, ένα μενού, για μια μόνο μέρα στην Αθήνα

Η Taverna Paris έρχεται από την Πόλη του Φωτός στα Άνω Πετράλωνα και την Ταβέρνα Οικονόμου, σε ένα άχαστο gathering, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου.

Στο BurntBone οι εκλεκτές κοπές έχουν τον πρώτο λόγο

Το καρνιβορικό στέκι της Αγίου Κωνσταντίνου μπορεί να περηφανεύεται για άρτια ψησίματα σε premium κρέατα.

Μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας δίνουν και φέτος ραντεβού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Βραβευμένοι σεφ από δέκα εστιατόρια της χώρας έρχονται να μαγειρέψουν την ξεχωριστή κουζίνα τους στο Symposio at Ark, το φεστιβάλ-θεσμό που συνδιοργανώνουν το "Ark" και το "αθηνόραμα". Κλείστε θέση.