Μια βραδιά στη «Χρύσα Χρύσα»

Το εστιατόριο της Χρύσας Πρωτόπαππα στην οδό Αιολέων είναι ταυτόχρονα industrial και μπιστρουδένιο. Και νόστιμο...

Μια βραδιά στη «Χρύσα Χρύσα»

Το μικρό εστιατόριο της Χρύσας Πρωτόπαππα στην οδό Αιολέων είναι ταυτόχρονα industrial και μπιστρουδένιο. Βαμμένο σε αποχρώσεις του γκρι, με παλιό μωσαϊκό, γεωμετρίες από γλομπάκια στο ταβάνι και ασπρόμαυρα πρόσωπα του Fornasetti να ξεμυτίζουν στο ντουλάπι με τα γυαλικά και τα ποτήρια που του δίνει αίσθηση σπιτικής τραπεζαρίας, χαμηλότονο, φιλικό και προσεγμένο, τυλίγει με ωραία, ζεστή αύρα τις παρέες που πιάνουν τα κεντρικά τραπέζια και τα ζευγάρια που βρίσκουν εδώ μια όμορφη γωνιά για να πιουν το κρασί και να πουν τα δικά τους. Στο μενού, που εμπλουτίζεται με πιάτα ημέρας, θα συναντήσεις αρκετές νοστιμιές με τη σφραγίδα της χαρακτηριστικά περιποιητικής οικοδέσποινας, άλλες στο πνεύμα μιας μοντέρνας ταβέρνας και άλλες πιο ντελικάτες, στο στιλ με το οποίο τη γνωρίσαμε πριν από χρόνια στο κομψό ρεστοράν με το όνομά της στην οδό Δημοφώντος, όταν τα μαγαζιά της γειτονιάς τα μετρούσες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Μια βραδιά στη «Χρύσα Χρύσα» - εικόνα 1

Μπορείς να ξεκινήσεις με μια ζεστή, στοργική σούπα σελινόριζας, με anise αρώματα, ένα συνδυασμό σαλατικών με ζεστή μελιτζάνα, κατσικίσιο τυρί, σπασμένα καρύδια και βαλσάμικο και τρυφερά κεφτεδάκια γιαουρτλού, με γλυκοφάγωτη ντοματένια σάλτσα. Μετά μη χάσεις το πεντανόστιμο κατσικάκι που σιγομαγειρεμένο στη λαδόκολλα με κρασί, μέλι και θυμάρι –έρχεται αγκαζέ με τραγανές τηγανητές πατάτες, που ποτίζουν στο ζουμί του κι είναι χάρμα– και, αν την πετύχεις, την πάπια κονφί με μύρτιλα, ένα ωραίο, φρουτώδες, πιο «εστιατορικό» πιάτο με γλυκόξινες αποχρώσεις, από τα παλιά hits της Χρύσας, η οποία στο τέλος θα σε γλυκάνει με μια αρκετά ευχάριστη παραλλαγή της tarte tatin με κυδώνια ή το κλασικό της, πλούσιο τσιζκέικ με μέλι.

Καλλισθένους & Αιολέων 40, Άνω Πετράλωνα, 2130356879. Τιμή: € 20-25.

Περισσότερες πληροφορίες

Χρύσα-Χρύσα

Καλλισθένους & Αιολέων 40, Άνω Πετράλωνα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.