Tι κάνει ένα «Tuk Tuk» στο Κουκάκι;

Σ’ αυτό το καινούργιο λιλιπούτειο στέκι θα μάθεις πότε οι Ταϊλανδοί τρώνε «aahaan jaan diaw». Λεπτομέρειες εντός.

Tι κάνει ένα «Tuk Tuk» στο Κουκάκι;

Σ’ αυτό το καινούργιο λιλιπούτειο στέκι θα μάθεις πότε οι Ταϊλανδοί τρώνε «aahaan jaan diaw».

Tι κάνει ένα «Tuk Tuk» στο Κουκάκι; - εικόνα 1

Ένα λιλιπούτειο ταϊλανδέζικο στέκι έστησαν στo Koυκάκι ο Μπάμπης Ασκερίδης, ο οποίος έχει σπουδάσει μαγειρική στην Μπανγκόγκ κι έχει συνεργαστεί με αρκετά thai εστιατόρια της πόλης, κι ο Κώστας Λάλας. Μόλις 16 θέσεων, οκτώ στο μπαρ μπροστά στην ανοιχτή κουζίνα κι οκτώ στα ψηλά ξύλινα τραπέζια, το Τuk Τuk τους, βαμμένο σε παλ ροζ και γαλάζιο, με φλοράλ ταπετσαρίες και γεμάτο memorabilia από ταξίδια στην Ταϊλάνδη, το βασιλιά της χώρας, παλιές πολιτικές και κινηματογραφικές αφίσες, Βούδες και χρωματιστές ομπρελίτσες, παίζει με την ιδέα του φαγητού του δρόμου και των υπαίθριων αγορών.

Tι κάνει ένα «Tuk Tuk» στο Κουκάκι; - εικόνα 2

Εκτός από τα μικρά πιάτα (dumplings, won ton, spring rolls κ.ά.), τα noodles και τα ποικίλα κάρι που σύμφωνα με την τοπική κουλτούρα είθισται να μοιράζονται, στο μενού θα βρεις και aahaan jaan diaw, που σημαίνει «πιάτα του εργαζόμενου», καθένα από τα οποία είναι γεύμα από μόνο του: π.χ. κοτόπουλο με τζίντζερ και λαχανικά ή πάπια με σος στρειδιών και λαχανικά, αμφότερα στο γουόκ, σερβιρισμένα με jasmine rice. Πιο πλήρης γευστική αναμετάδοση μόλις το δοκιμάσουμε.

Περισσότερες πληροφορίες

Tuk Tuk Thai Street Food

Βεΐκου 40, Κουκάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το brunch που έγινε iconic επιστρέφει στο NEW Hotel

To NEW Hotel επαναφέρει το brunch που καθόρισε μια αγαπημένη συνήθεια και σύστησε στους Αθηναίους τη χαρά του κυριακάτικου πρωινού με στυλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/12/2025

"Athens Capital Hotel": Κρέπες, γαλέτες και lifestyle αλά γαλλικά στην καρδιά της πόλης

Aνακαλύψτε στο Galerie Café, στο lobby του "Athens Capital Hotel", ένα γευστικό ταξίδι που παντρεύει τη γαλλική παράδοση με την αθηναϊκή κομψότητα.

11 + 1 ιδέες για καλό brunch, αλλά και lunch στη χειμωνιάτικη Αθήνα

Που θα φας ωραίο brunch αυτές τις γιορτές, και όχι μόνο. Σε ξενοδοχεία, bar αλλά και δίπλα στο κύμα.

Η Κέρκυρα κατέβηκε στη Γλυφάδα και παρουσίασε το πιο ιδιαίτερο γευστικό της πρόσωπο

Για ένα βράδυ, ο εξαίρετος γευσιπλάστης Αριστοτέλης Μέγκουλας άφησε το Pomo d’ Oro της Κέρκυρας και μας σύστησε, μέσα από ένα πλούσιο μενού, τη βραβευμένη κουζίνα του: βαθιά τοπική, δημιουργική και απόλυτα προσωπική.

Στο Matsuhisa Athens για γιορτινό omakase

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο υποδέχεται τις γιορτές με δυο εξαιρετικά μενού αλλά και αρκετές ακόμη γευστικές προεκτάσεις.

Ο Βασίλαινας υποδέχεται το Κτήμα Σκούρα

Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, το εμβληματικό εστιατόριο υποδέχεται το επίσης εμβληματικό κτήμα, σε μια εορταστική βραδιά οινογευσίας.

Τι γεύση μας αφήνει το 'CTC Urban Gastronomy' που γιορτάζει τα 10 του χρόνια

Στην επέτειο της δεκαετίας του, το εστιατόριο του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό παραμένει φρέσκο και παιχνιδιάρικο, και κρατά ψηλά το γαστρονομικό πήχη, αναδομώντας τη γαστρονομική κληρονομιά της Ελλάδας με δημιουργικότητα.