Tι κάνει ένα «Tuk Tuk» στο Κουκάκι;

Σ’ αυτό το καινούργιο λιλιπούτειο στέκι θα μάθεις πότε οι Ταϊλανδοί τρώνε «aahaan jaan diaw». Λεπτομέρειες εντός.

Tι κάνει ένα «Tuk Tuk» στο Κουκάκι;

Σ’ αυτό το καινούργιο λιλιπούτειο στέκι θα μάθεις πότε οι Ταϊλανδοί τρώνε «aahaan jaan diaw».

Tι κάνει ένα «Tuk Tuk» στο Κουκάκι; - εικόνα 1

Ένα λιλιπούτειο ταϊλανδέζικο στέκι έστησαν στo Koυκάκι ο Μπάμπης Ασκερίδης, ο οποίος έχει σπουδάσει μαγειρική στην Μπανγκόγκ κι έχει συνεργαστεί με αρκετά thai εστιατόρια της πόλης, κι ο Κώστας Λάλας. Μόλις 16 θέσεων, οκτώ στο μπαρ μπροστά στην ανοιχτή κουζίνα κι οκτώ στα ψηλά ξύλινα τραπέζια, το Τuk Τuk τους, βαμμένο σε παλ ροζ και γαλάζιο, με φλοράλ ταπετσαρίες και γεμάτο memorabilia από ταξίδια στην Ταϊλάνδη, το βασιλιά της χώρας, παλιές πολιτικές και κινηματογραφικές αφίσες, Βούδες και χρωματιστές ομπρελίτσες, παίζει με την ιδέα του φαγητού του δρόμου και των υπαίθριων αγορών.

Tι κάνει ένα «Tuk Tuk» στο Κουκάκι; - εικόνα 2

Εκτός από τα μικρά πιάτα (dumplings, won ton, spring rolls κ.ά.), τα noodles και τα ποικίλα κάρι που σύμφωνα με την τοπική κουλτούρα είθισται να μοιράζονται, στο μενού θα βρεις και aahaan jaan diaw, που σημαίνει «πιάτα του εργαζόμενου», καθένα από τα οποία είναι γεύμα από μόνο του: π.χ. κοτόπουλο με τζίντζερ και λαχανικά ή πάπια με σος στρειδιών και λαχανικά, αμφότερα στο γουόκ, σερβιρισμένα με jasmine rice. Πιο πλήρης γευστική αναμετάδοση μόλις το δοκιμάσουμε.

Περισσότερες πληροφορίες

Tuk Tuk Thai Street Food

Βεΐκου 40, Κουκάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η ιστορία της street food αυτοκρατορίας Taco Bell, που ανοίγει κατάστημα και στην Αθήνα

Η pop κουλτούρα των tacos καταφθάνει προσεχώς και στην ελληνική πρωτεύουσα. Και αυτά είναι όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τα Taco Bell.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
29/04/2025

Μια Τύπου Ταβέρνα μόλις άνοιξε στο Παγκράτι

Σε έναν μοντέρνας αισθητικής χώρο και σε ένα... κλασικό εστιατορικό σημείο, θα φας κατσικάκι κλέφτικο, παϊδάκια και κοκορέτσι.

Πώς και γιατί βρέθηκε στην Τήνο ένας από τους κορυφαίους σεφ του πλανήτη

Μία εμπειρία ζωής βίωσε στο κυκλαδίτικο νησί ο κορυφαίος Daniel Humm. Ο πολυβραβευμένος διεθνούς φήμης σεφ και ιδιοκτήτης του θρυλικού Eleven Madison Park της Νέας Υόρκης, βρέθηκε στην Ελλάδα επιθυμώντας να γνωρίσει σε βάθος και να εμπνευστεί από τον γαστρονομικό της πλούτο.

Ο Παύλος Κυριάκης μιλά ιταλικά στο Odori

Το δημοφιλές σποτ της πλατείας Αγίων Θεοδώρων περνά στην Τrattoria/ Vermuteria φάση του, με επικεφαλής της γεύσης του τον πολυβραβευμένο σεφ.

Τα Taco Bell έρχονται στην Αθήνα

Ελλάδα, είσαι έτοιμη για Crunchy Taco;

Δυο ενδιαφέρουσες αφίξεις στη Ζάκυνθο με υπογραφή Σταύρου Υφαντίδη

Ο βραβευμένος σεφ ετοιμάζει διπλό χτύπημα, αναβαθμίζοντας την κουζίνα του δημοφιλούς "Movida" και συστήνοντας στο νησί την έννοια του fine baking μέσα από τη boulangerie Venier, σε συνεργασία με τον έμπειρο chef pâtissier Αλέξανδρου Παπαγεωργίου.

Στα θέρετρα του Ομίλου Sani/Ikos η γαστρονομία είναι ομαδική υπόθεση

Eν όψει του Sani Gourmet 2025, του γαστρονομικού φεστιβάλ που, από τις 11 Ιουλίου έως τις 22 Αυγούστου, θα δώσει στους επισκέπτες του Sani Resort την ευκαιρία να γνωρίσουν και να γευτούν μερικούς από τους σημαντικότερους σεφ του κόσμου, μιλάμε με τους ανθρώπους πίσω από τις γεύσεις των πολυτελών Sani / Ikos Resorts και μαθαίνουμε περισσότερα για τη μοναδική στη χώρα καινοτομία της Γαστρονομικής Επιτροπής του Ομίλου.