Η ομάδα του πολυσυζητημένου εστιατορίου των Ιλισίων πλέον έχει τη δική της σουβλακερί. Και μυστικό όπλο την προβατίνα.
Είναι γεγονός. Ο Νίκος Καραθάνος, ο Περικλής Κοσκινάς, ο Μάνος Ζουρνατζής και οι Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκου αποφάσισαν να ασχοληθούν με το εθνικό μας φαγητό του δρόμου και έστησαν σε ένα νεοκλασικό του Μεσοπολέμου στην πλατεία Αγίας Ειρήνης το «Hoocut, True Pitta» (από το hook, που είναι ο γάντζος και το cut, που πάει να πει κοπή). Στην ουσία πρόκειται για μια μεγάλη, «θεατρική» σχεδόν, κουζίνα που παραπέμπει σε αγορά: στα αριστερά το αρτοποιείο, στο κέντρο το κρεοπωλείο, στα δεξιά το μανάβικο, και ακριβώς μπροστά τους, σε τετ-α-τετ με την ψησταριά, ένα θερμαινόμενο τραπέζι όπου γίνονται οι παρασκευές.
Λεπτές φέτες από μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο και προβατίνα ψήνονται και ψιλοκόβονται, για να γίνουν ένας «άλλος» γύρος και να μπουν στη συνέχεια σε ανοικτές ή τυλιχτές πίτες που φτιάχνονται επιτόπου (όπως κι οι σάλτσες), ενώ σερβίρονται και σε ομολογουμένως πιο αμαρτωλές μερίδες, πάνω από ένα βουνό από τηγανητές πατάτες. Είναι έτοιμο, ανοίγει τις πόρτες του στις 15/1, κι επειδή ήδη πήραμε μια πρώτη γεύση, προτείνουμε το λουκάνικο και, ασυζητητί την προβατίνα - έκλεψε την παράσταση η άτιμη.
Πλ. Αγίας Ειρήνης 9, κέντρο, 2103240026.