Το κουιντέτο του «Cookoovaya» παίζει… σουβλάκι

Η ομάδα του πολυσυζητημένου εστιατορίου των Ιλισίων πλέον έχει τη δική της σουβλακερί. Και μυστικό όπλο την προβατίνα.

Το κουιντέτο του «Cookoovaya» παίζει… σουβλάκι

Η ομάδα του πολυσυζητημένου εστιατορίου των Ιλισίων πλέον έχει τη δική της σουβλακερί. Και μυστικό όπλο την προβατίνα.

Το κουιντέτο του «Cookoovaya» παίζει… σουβλάκι - εικόνα 1

Είναι γεγονός. Ο Νίκος Καραθάνος, ο Περικλής Κοσκινάς, ο Μάνος Ζουρνατζής και οι Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκου αποφάσισαν να ασχοληθούν με το εθνικό μας φαγητό του δρόμου και έστησαν σε ένα νεοκλασικό του Μεσοπολέμου στην πλατεία Αγίας Ειρήνης το «Hoocut, True Pitta» (από το hook, που είναι ο γάντζος και το cut, που πάει να πει κοπή). Στην ουσία πρόκειται για μια μεγάλη, «θεατρική» σχεδόν, κουζίνα που παραπέμπει σε αγορά: στα αριστερά το αρτοποιείο, στο κέντρο το κρεοπωλείο, στα δεξιά το μανάβικο, και ακριβώς μπροστά τους, σε τετ-α-τετ με την ψησταριά, ένα θερμαινόμενο τραπέζι όπου γίνονται οι παρασκευές.

Το κουιντέτο του «Cookoovaya» παίζει… σουβλάκι - εικόνα 2

Λεπτές φέτες από μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο και προβατίνα ψήνονται και ψιλοκόβονται, για να γίνουν ένας «άλλος» γύρος και να μπουν στη συνέχεια σε ανοικτές ή τυλιχτές πίτες που φτιάχνονται επιτόπου (όπως κι οι σάλτσες), ενώ σερβίρονται και σε ομολογουμένως πιο αμαρτωλές μερίδες, πάνω από ένα βουνό από τηγανητές πατάτες. Είναι έτοιμο, ανοίγει τις πόρτες του στις 15/1, κι επειδή ήδη πήραμε μια πρώτη γεύση, προτείνουμε το λουκάνικο και, ασυζητητί την προβατίνα - έκλεψε την παράσταση η άτιμη.

Πλ. Αγίας Ειρήνης 9, κέντρο, 2103240026.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στα Περιβολάκια, για ένα από τα πιο μερακλίδικα κεμπάπ της Αθήνας

Στη λιγότερo φασαριόζικη πλευρά του Γκαζιού, τρεις μάστορες της γεύσης επανεφευρίσκουν το σπιρτόζικο street food και την έννοια του μεζέ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
04/07/2025

Χρήστο Σιδηρόπουλε, πώς είναι να κάνεις fine dining στη Σύμη;

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ του εστιατορίου Agora, στο boutique ξενοδοχείο The Old Markets, γύρω από το τολμηρό εγχείρημα της υψηλής γαστρονομίας σε έναν απροσδόκητο προορισμό.

Το "Peggy Sue" μεγάλωσε- και σε υποδέχεται με το signature brunch του στο Θησείο

Το νέο brunch στέκι που φτιάχτηκε για να αγαπηθεί όσο και το δημοφιλές αδερφάκι του στη Νέα Σμύρνη.

To Symposio at Ark ήταν και πάλι ένα πρωτοπόρο φεστιβάλ γεύσης

Το επιτυχημένο Symposio at Ark κατέβασε τη φετινή αυλαία στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, μετά από 10 μοναδικές γευστικές παραστάσεις που σύστησαν στο αθηναϊκό κοινό κορυφαίους σεφ της περιφέρειας και την τοπική κουζίνα τους.

Ronin Athens

Το ιαπωνικό της πλατείας Δεξαμενής αλλάζει πόστο για το καλοκαίρι και διατηρώντας ανέπαφη την ποιοτική (ωμοφαγική και μη) πρότασή του, σκαρφαλώνει πιο ψηλά στον Λυκαβηττό, για να απλώσει τα τραπέζια του σε δροσερή ταράτσα, με τον φωτισμένο Άη Γιώργη για ρομαντικό σκηνικό.

Pastéis de Pangrati και άλλες εκπλήξεις σε έναν cool αθηναϊκό φούρνο

Στο Παγκράτι παίζουν εκλεκτές και πρωτότυπες λιχουδιές.