Γιορτινά πιάτα και τζαζ στο Μουσείο Ακρόπολης

Παραδοσιακές και πιο σύγχρονες ελληνικές γεύσεις, μελωδίες άρπας και τζαζ μουσικοί συναντιούνται απέναντι από τον Ιερό Βράχο.

Γιορτινά πιάτα και τζαζ στο Μουσείο Ακρόπολης

Παραδοσιακές και πιο σύγχρονες ελληνικές γεύσεις, μελωδίες άρπας και τζαζ μουσικοί συναντιούνται απέναντι από τον Ιερό Βράχο.

Γιορτινά πιάτα και τζαζ στο Μουσείο Ακρόπολης - εικόνα 1

Πηγαίνοντας τώρα τις ­γιορτές στο Μουσείο Ακρόπολης για τις μουσικές εκδηλώσεις, τα παιδικά εργαστήρια, τις ξεναγήσεις ή το γούρι για το 2018, το οποίο είναι εμπνευσμένο από το στεφάνι μυρτιάς που εικονίζεται σε μια μαρμάρινη πλάκα στην Αίθουσα των Κλιτύων, μπορείτε κάλλιστα να ανεβείτε στο café-εστιατόριο για ένα κρητικό πιλάφι με στάκα και σπιτικό αρνίσιο καβουρμά ή ένα λεμονάτο ζυγούρι. Ο νέος κατάλογος, πάντα προσανατολισμένος στις παραδοσιακές και τοπικές ελληνικές γεύσεις, έκανε πρόσφατα το ντεμπούτο του και όπου να ’ναι θα έχει και γευστικά, και μουσικά «sides». Προχωρώντας προς τα Χριστούγεννα, στο γευστικό ρεπερτόριο θα προστίθενται και πιάτα ημέρας, άλλα πιο κλασικά (το Σάββατο 23/12, ας πούμε, θα φτιάξουν χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα) και άλλα πιο σύγχρονα, και το φαγητό θα συνοδεύουν μελωδίες άρπας. Επιπλέον, μέχρι τα τέλη του μήνα, κάθε Παρασκευή που το εστιατόριο μένει ανοιχτό μέχρι τα μεσάνυχτα, γνωστοί μουσικοί της αθηναϊκής τζαζ σκηνής θα βάφουν τα βράδια με χριστουγεννιά­τικο χρώμα, ερμηνεύοντας γνωστά κομμάτια του είδους. Είναι κι εκείνη η θέα στην Ακρόπολη...

Έχετε υπόψη ότι τηλεφωνικές κρατήσεις πραγματοποιούνται τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του μουσείου στο 2109000915.

Περισσότερες πληροφορίες

Εστιατόριο Μουσείου Ακρόπολης

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Ακρόπολη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
14/09/2025

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

O 'Armando' βγάζει την πίτσα του… out of the box

Μια σειρά από αναπάντεχα pop ups φιλοδοξούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την πίτσα, στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος.

Πώς το Μαμαλούκα εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της Θεσσαλονίκης

Όλη η Ελλάδα στο πιάτο, με θέα τον Θερμαϊκό, σε ένα sui generis γευστικό σποτ.

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.