Μην πυροβολείτε τον πιανίστα…

… πόσο μάλλον όταν παίζει Χατζιδάκι, Satie και Morricone σε ένα κλασικό εστιατόριο των Ιλισίων που μετράει τέσσερις δεκαετίες ιστορίας.

Μην πυροβολείτε τον πιανίστα…

… πόσο μάλλον όταν παίζει Χατζιδάκι, Satie και Morricone σε ένα κλασικό εστιατόριο των Ιλισίων που μετράει τέσσερις δεκαετίες ιστορίας.

Μην πυροβολείτε τον πιανίστα… - εικόνα 1

«Saloon» με τον πιανίστα του: στο κλασικό εστιατόριο στην οδό Αλκμάνος ο Κώστας Μπιλίσης κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ γύρω στις 9 μ.μ. κάθεται στο πιάνο και από κομμάτια του Χατζιδάκι, του Θεοδωράκη και του Ξαρχάκο μέχρι τον Βαγγέλη Παπαθανασίου περνάει σε Erik Satie, Εnnio Morricone και αμερικάνικα μιούζικαλ, επιφυλάσσοντάς σας, ενδιάμεσα, από… Carmina Burana μέχρι Pink Floyd και Eric Clapton. Όσον αφορά στο φαγητό, οι διεθνείς σπεσιαλιτέ παραμένουν στη θέση τους, με κάποια εμβόλιμα καινούργια πιάτα στο ίδιο στιλ, εξ ου και στον κατάλογο θα συναντήσετε Τ-Bone, μπιφτέκια, σνίτσελ, σκαλοπίνια με μοσχάρι και μανιτάρια πλευρώτους ή με πιπεράτη σος –τα δε σουπλά που στρώνουν στο τραπέζι είναι σταμπαρισμένα με σκίτσα του Μητρόπουλου και του Φασιανού, αντλώντας υλικό από το γεμάτο καλλιτεχνικά memorabilia λεύκωμα του μαγαζιού. Μπορείτε πάντα να καθίσετε και στο αλά σαλούν, επενδυμένο με σκουρόχρωμο ξύλο μπαρ, και να χαρείτε το μουσικό, κι ενίοτε νοσταλγικό, ταξίδι πίνοντας το ποτό σας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"1600 Raki Ba Raki": Ρεθυμνιώτικη καλοφαγία σε μοντέρνο τέμπο

Στην καρδιά του Ρεθύμνου το "1600 Raki Ba Raki" φέρνει τη χαρά της κρητικής παρέας σε ένα σύγχρονο bistro.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/12/2025

"Άργ(η)ισσα": Στην αγκαλιά της Θεσσαλικής φύσης με άρωμα γιορτής

Σε ένα καταπράσινο τοπίο που ημερεύει την ψυχή, το ομώνυμο εστιατόριο και οι ιδιοκτήτες του Νάνσυ Τζάρτζα και Αστέριος Καρατζολίτης προσφέρουν μια εμπειρία αυθεντικής γεύσης και φιλοξενίας.

Το νέο 'Artisanal' του Γιάννη Παρίκου είναι εδώ

Ανοίγει ξανά αυτή την Παρασκευή το σημαντικό κηφισιώτικο σποτ, με ανανεωμένο χώρο, κάρτα και αίσθηση.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη απολαμβάνει εκλεκτές γεύσεις και κοκτέιλ στο "Azimouthio"

Η ηθοποιός και δεινή foodie στρέφει το γαστρονομικό της ραντάρ σε μια από τις πιο ζεστές γωνιές της Αμφιάλης με εκλεκτές γευστικές προτάσεις και ενδιαφέρουσα μπάρα.

Symposio at Ark: Το Kaliya έφερε τον αέρα της Καλντέρας στη Γλυφάδα

Ο Δήμος Μπαλόπουλος και ο Στέφανος Παλιόπουλος έφεραν μαζί τους για μια βραδιά στο Ark τον αέρα της Σαντορίνης, τις τεχνικές τους και το σύμπαν των γεύσεών τους.

Δημήτρη Μουδιέ, πώς είναι να σερβίρεις το ακριβότερο tasting menu της Μπανγκόκ;

Συναντήσαμε τον σεφ του "Ore" στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, νικητή του βραβείου ΑΡΓΩ για τη γαστρονομία το 2025 αλλά και βραβευμένο με 1 Μαχαίρι στα Best Chef Awards, και μιλήσαμε μαζί του για το εστιατόριο με το ελληνικό όνομα, τα δεινά των γαστρονομικών trends, τη δημιουργικότητα στην ακραία αφαίρεση, και την αξία των διακρίσεων.

Κωνσταντίνος Φιλιππόπουλος: H γεύση πρέπει να σέβεται τον οργανισμό

Ο αναγνωρισμένος σεφ χαρτογραφεί μια πορεία που συνδυάζει τεχνική ακρίβεια, διεθνείς εμπειρίες και την αδιαπραγμάτευτη ανάγκη για πιάτα υψηλής θρεπτικής αξίας.