Μην πυροβολείτε τον πιανίστα…

… πόσο μάλλον όταν παίζει Χατζιδάκι, Satie και Morricone σε ένα κλασικό εστιατόριο των Ιλισίων που μετράει τέσσερις δεκαετίες ιστορίας.

Μην πυροβολείτε τον πιανίστα…

… πόσο μάλλον όταν παίζει Χατζιδάκι, Satie και Morricone σε ένα κλασικό εστιατόριο των Ιλισίων που μετράει τέσσερις δεκαετίες ιστορίας.

Μην πυροβολείτε τον πιανίστα… - εικόνα 1

«Saloon» με τον πιανίστα του: στο κλασικό εστιατόριο στην οδό Αλκμάνος ο Κώστας Μπιλίσης κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ γύρω στις 9 μ.μ. κάθεται στο πιάνο και από κομμάτια του Χατζιδάκι, του Θεοδωράκη και του Ξαρχάκο μέχρι τον Βαγγέλη Παπαθανασίου περνάει σε Erik Satie, Εnnio Morricone και αμερικάνικα μιούζικαλ, επιφυλάσσοντάς σας, ενδιάμεσα, από… Carmina Burana μέχρι Pink Floyd και Eric Clapton. Όσον αφορά στο φαγητό, οι διεθνείς σπεσιαλιτέ παραμένουν στη θέση τους, με κάποια εμβόλιμα καινούργια πιάτα στο ίδιο στιλ, εξ ου και στον κατάλογο θα συναντήσετε Τ-Bone, μπιφτέκια, σνίτσελ, σκαλοπίνια με μοσχάρι και μανιτάρια πλευρώτους ή με πιπεράτη σος –τα δε σουπλά που στρώνουν στο τραπέζι είναι σταμπαρισμένα με σκίτσα του Μητρόπουλου και του Φασιανού, αντλώντας υλικό από το γεμάτο καλλιτεχνικά memorabilia λεύκωμα του μαγαζιού. Μπορείτε πάντα να καθίσετε και στο αλά σαλούν, επενδυμένο με σκουρόχρωμο ξύλο μπαρ, και να χαρείτε το μουσικό, κι ενίοτε νοσταλγικό, ταξίδι πίνοντας το ποτό σας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
04/11/2025

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.

Kioku x Birdman: Exclusive take over για μία μόνο βραδιά

Το Birdman, το αγαπημένο Japanese bar + grill, γίνεται απόψε το σκηνικό μιας ξεχωριστής σύμπραξης και υποδέχεται το λονδρέζικο Kioku.

4 νέα ζαχαροπλαστεία και pastry shops που γλυκαίνουν τους Αθηναίους

Λουκουμάδες, πίτες, τάρτες, κρουασάν και πολλές ακόμα γλυκές λιχουδιές στα καινούργια spots της πόλης.

Στο Cookie Spot για κορυφαία cookies και εξαιρετικό καφέ

Στο μέρος που κανείς δε σταμάτησε ποτέ στο ένα μπισκότο, υπάρχει και εξίσου θελκτικός καφές.

To διαφορετικό από τα συνηθισμένα brunch της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για... "Bottomless Brunch + Βeats".