Παλαιωμένα τσίπουρα στα «Καραμανλίδικα»

Το όμορφο μεζετζίδικο βάφει τα ποτήρια του σε χρώμα κεχριμπαρένιο συμπληρώνοντας τη συλλογή του με το… επόμενο βήμα των ελληνικών αποσταγμάτων.

Παλαιωμένα τσίπουρα στα «Καραμανλίδικα»

Το όμορφο μεζετζίδικο της οδού Σωκράτους βάφει τα ποτήρια του σε χρώμα κεχριμπαρένιο συμπληρώνοντας τη συλλογή του με το… επόμενο βήμα των ελληνικών αποσταγμάτων.

Παλαιωμένα τσίπουρα στα «Καραμανλίδικα» - εικόνα 1

Είναι ολόκληρος κόσμος τα «Καραμανλίδικα του Φάνη». Στη βιτρίνα τους, κάτω από τις αρμαθιές με τις πιπερίτσες, όλη η γκάμα των αλλαντικών Sarry συναντά εξαιρετικά τυριά μικρών παραγωγών από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Τα καπνιστά μύδια, τα μαμαδίστικα ντολμαδάκια, τα παστιρμαδοπιτάκια κι οι μερακλίδικες τηγανιές με τα σουτζούκια σμίγουν τις παρέες που υψώνουν τα ποτήρια τους στη σάλα και στην κρυμμένη σχεδόν, νοσταλγική αυλή που μοιάζει σαν να ξεπήδησε από κάποια ασπρόμαυρη ελληνική ταινία. Κι αν το μεζετζίδικο-εδεσματοπωλείο στη συμβολή Σωκράτους και Ευριπίδου ξέρει να σε σουλατσάρει στα ωραία παλιά, έχει χώρο και για τα –επίσης ωραία– καινούργια. Τώρα ας πούμε ενισχύει την… πόσιμη συλλογή του με μια σειρά από τσίπουρα που έχουν ωριμάσει σε δρύινα βαρέλια. Εκεί και το Puro του Καραθάνου από τα Άγραφα, το παλαιωμένο τσίπουρο του Καρδάση από τον Τίρναβο, το Dark Cave του Τσιλιλή από τα Μετέωρα και το παλαιωμένο τσίπουρο της οικογένειας Σπυρόπουλου από την Εύβοια, εκεί και το Lord Amber της οικογένειας Βλαφίκα από τις Σέρρες κι η Χρυσή Βίδρα του Γκλίναβου από την Ήπειρο, ανοίγουν ένα μεγάλο πεδίο προς εξερεύνηση με αρώματα μελιού και ώριμων φρούτων, ξηρών καρπών, σοκολάτας και μπαχαρικών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Λένε πως αυτά τα κεμπαπάκια στην Κυψέλη είναι από τα πιο ζουμερά της πόλης

Με φόντο την πλατεία του Άγιου Γεώργιου, τα απολαμβάνεις μαζί με άλλες λιχουδιές σε έναν χώρο γεμάτο ζεστασιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
06/12/2025

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.