Τι μαγειρεύουν αυτό το καλοκαίρι στο «Balcony»;

Στο εστιατόριο που αυτές τις μέρες κλείνει ένα χρόνο στη συμβολή Βεΐκου & Δημητρακοπούλου τα ποντιακά μαντί φλερτάρουν με την Ασία και...

Τι μαγειρεύουν αυτό το καλοκαίρι στο «Balcony»;

Αυτό τον Αύγουστο το «Βalcony» κλείνει ένα χρόνο από τότε που άνοιξε τις πόρτες του –και το μπαλκόνι του που βλέπει το Μουσείο Ακρόπολης και τη γειτονιά από τα ψηλά– σε ένα όμορφο διώροφο νεοκλασικό, στρατηγικά τοποθετημένο στη συμβολή Βεΐκου και Δημητρακοπούλου. Η κουζίνα σε επιμέλεια του Νίκου Φωτιάδη, με επικεφαλής τον Θανάση Ανδριτσόπουλο, έχει φορέσει τα καλοκαιρινά της, κι αυτό τον καιρό στο βραδινό μενού θα συναντήσετε πιάτα όπως μια δροσερή αγγουρόσουπα με γιαούρτι, ένα σεβίτσε λαβράκι αρωματισμένο με κεδροκούκουτσα, ένα συνδυασμό κατσικίσιου τυριού με κρούστα ξηρών καρπών και coulis παντζαριού, αλλά και μυλοκόπι με ψητά καρότα ή ένα onglet από αγελάδα 36μηνης ωρίμανσης. Όσο για τα ποντιακά μαντί, θα τα βρείτε παραλλαγμένα: στη θερινή τους βερσιόν φλερτάρουν με τα ασιατικά dumplings: η γέμιση είναι γαρίδα - καραβίδα - καλαμάρι - τζίντζερ κι έρχονται σε μπισκ αρωματισμένη με πορτοκάλι. Η ώρα του γλυκού φέρνει ανανά που ψήνεται με μπαχαρικά, και σερβίρεται με daquoise αμυγδάλου και κρέμα λουίζας.

Περισσότερες πληροφορίες

Balcony

Βεΐκου 1 & Δημητρακοπούλου, Κουκάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Από τα μεσημέρια των 80s στα βράδια του σήμερα: Το 'Παραδοσιακό Καφενείο' επιστρέφει στο Κολωνάκι

Σαράντα παρά δύο χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, το "Καφενείο" επανέρχεται ανανεωμένο, γράφοντας μια καινούρια σελίδα στην πορεία του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/09/2025

Στο 'Ami' θα ξαναμάθεις ιταλικά

Ο βραβευμένος σεφ Δήμος Σαμουράκης παρουσιάζει ένα νέο μενού με ιταλιάνικη φινέτσα και εποχικότητα.

Πώς θα δοκιμάσεις τα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας σε ειδικά μενού με εξαιρετικές τιμές

Το "αθηνόραμα", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς υποδέχονται στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, αλλά και σπουδαία γαστρονομικά δώρα για εκλεκτούς τυχερούς!

Πότε επιστρέφει σε κανονική λειτουργία το Ovio του Πάνου Ιωαννίδη

Η πυρκαγιά μικρής έκτασης και η αποκατάσταση του γνωστού εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας.

Ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Μια οινογαστρονομική νύχτα με άρωμα συμπρωτεύουσας σε ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία της αθηναϊκής παραλίας.

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.