Ελληνική κουζίνα downtown στο «Αγορά Select»

Μια καταπράσινη δροσερή αυλή απέναντι από το «Hilton», για ανάσες δροσιάς και value for money, σπιτικό μαγειρευτό φαγητό.

Ελληνική κουζίνα downtown στο «Αγορά Select»

Εδώ και πάνω από 20 χρόνια καταφεύγουν οι Αθηναίοι στην καταπράσινη δροσερή αυλή του all day caf-restaurant «Αγορά Select», απέναντι από το «Hilton», για ανάσες δροσιάς και value for money, σπιτικό μαγειρευτό φαγητό.

Ελληνική κουζίνα downtown στο «Αγορά Select» - εικόνα 1

Το εστιατόριο κάνει τη διαφορά, αφού είναι από τα λίγα με ελληνικό παραδοσιακό φαγητό στην κατσαρόλα και στο φούρνο, που μπορείς να το απολαύσεις σε περιβάλλον καλαίσθητο και πολιτισμένο – βεράντα με ξύλινο ντεκ, κομψή μεγάλη σάλα με παλιές διαφημίσεις και ορθάνοιχτες τζαμαρίες, «φράχτης» με ψηλά δέντρα τριγύρω για privacy και ηρεμία.

Ελληνική κουζίνα downtown στο «Αγορά Select» - εικόνα 2

Ο μεγάλος κατάλογος, εκτός από τα ελληνικά μαγειρευτά (μοσχαράκι στιφάδο, αρνάκι στο φούρνο με πατάτες, σπανακόρυζο, λεμονάτες σουπιές κ.λπ.), περιλαμβάνει «συλλογές» πιάτων με ζυμαρικά, πουλερικά, εκλεκτό κρέας· σημειώνουμε την ταλιάτα από μοσχάρι Black Angus 600 γραμ. στη σχάρα με καλαμπόκι και ψητά λαχανικά, φρέσκο ψάρι ημέρας, πολλές σαλάτες και ορεκτικά με χαρακτηριστικά ελληνικά προϊόντα (βιολογική φάβα Φενεού με ψητά ντοματίνια και καραμελωμένα κρεμμύδια, στραπατσάδα με αβγά Μεγάρων, καπνιστό ψαρονέφρι και φέτα Καρδίτσας κ.ά.).

Ελληνική κουζίνα downtown στο «Αγορά Select» - εικόνα 3

Η κουζίνα λειτουργεί από τις 12.30 το μεσημέρι μέχρι­ τη 1.30 το βράδυ και συνδυάζεται αρμονικά με την προσεγμένη wine list, που προτείνει περίπου 50 ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα και 16 λευκά και κόκκινα κρασιά με το ποτήρι.

Ελληνική κουζίνα downtown στο «Αγορά Select» - εικόνα 4

Ανάμεσα στα επιδόρπια οι chocoholics θα εκτιμήσουν το Sundae «Αgora Select» με brownies, σάλτσα σοκολάτας και παγωτό βανίλια και την εξαιρετική σοκολατόπιτα με παγωτό cappuccino, ενώ υπάρχει και καρυδόπιτα με παγωτό καϊμάκι, μηλόπιτα με crumble κανέλας, παγωτό βανίλια και σάλτσα καραμέλας, New York cheesecake με φρούτα του δάσους, πανακότα κ.ά. Επειδή το μαγαζί είναι πάντα γεμάτο, καλύτερα να κάνετε κράτηση προτού πάτε.

Χατζηγιάννη Μέξη 8 & Κ. Βεντήρη 9, Ιλίσια, 2107252252

Περισσότερες πληροφορίες

Αγορά Select

Χ. Μέξη 8 & Βεντήρη 9, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.