Ένα «Γίδι» στήνει κρεατοφιέστα κάτω από τις μουριές

Με το που ακούς το όνομα Βασίλης Ακρίβος, το μυαλό σου πάει αυτόματα στην ψαροφαγία, αυτήν τη φορά όμως ο φοβερός κύριος «Ψάριστον», ομολογουμένως ανήσυχο πνεύμα, μας την κάνει γυριστή και αλλάζει στρατόπεδο.

Ένα «Γίδι» στήνει κρεατοφιέστα κάτω από τις μουριές

Με το που ακούς το όνομα Βασίλης Ακρίβος, το μυαλό σου πάει αυτόματα στην ψαροφαγία.

Ένα «Γίδι» στήνει κρεατοφιέστα κάτω από τις μουριές - εικόνα 1

Αυτήν τη φορά όμως ο φοβερός κύριος «Ψάριστον», «Aιόλου 68» κ.λπ., ο οποίος είναι ομολογουμένως ανήσυχο πνεύμα, μας την κάνει γυριστή και αλλάζει στρατόπεδο.

Ένα «Γίδι» στήνει κρεατοφιέστα κάτω από τις μουριές - εικόνα 2

Το «Γίδι»­, που πήρε τη θέση τού επίσης δικού του «Tsipoutapas» στη Μεταμόρφωση, παίζει στο τερέν του κρέατος: φιγουράρει στα τσιγκέλια, στον ξύλινο πάγκο του χασάπη και στις ψησταριές, μπροστά από τις οποίες ο ετοιμοπόλεμος Γιάν­νης Κουστένης ακονίζει τα μαχαίρια του.

Ένα «Γίδι» στήνει κρεατοφιέστα κάτω από τις μουριές - εικόνα 3

Η κουζίνα βρίσκεται έξω, στα αριστερά της εισόδου του κτίσματος του ’50 με τους πέτρινους τοίχους, κλεισμένη με γυαλί, και από κάθε τραπέζι της αυλής με τις μεγάλες μουριές και τα γεράνια βλέπεις κανονική κρεατοπαράσταση. Άσε που με το που πλησιάζεις σε πιάνει από τη μύτη.

Ένα «Γίδι» στήνει κρεατοφιέστα κάτω από τις μουριές - εικόνα 4

Αγγουροντομάτα, πατάτες, ωραία μαλακή φέτα, τζατζίκι και κάτι μακαρούνες βρασμένες σε ζωμό από κόκαλα και κεφαλάκια, που ποτίζουν γεύση προτού πασπαλιστούν με μυζήθρα, σου ανοίγουν την όρεξη.Και μετά προσγειώνονται μπροστά σου μια φοβερά νόστιμη συκωταριά στο τηγάνι της, κοκορέτσι, κοντοσούβλι πρόβειο και χοιρινό, μπιφτέκια, χειροποίητα λουκάνικα, μοσχαρίσιες και χοιρινές μπριζόλες (από Ιβηρικό χοιρινό ελληνικής εκτροφής), σιδηρόδρομος και προβατάκι σιτεμένο. Στη μερακλίδικη χασαποταβέρνα στήνεται κάθε βράδυ κρεατοφιέστα κανονική.

Λεωφ. Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση, 2102828848 ΓΙΔΙ

Περισσότερες πληροφορίες

Γίδι

Λεωφ. Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
11/09/2025

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.