
Η θέα από αυτό το όμορφο εστιατόριο, στην κορυφή ενός νεοκλασικού του Τσίλερ, περνάει την Ιστορία και την παράδοση από σύγχρονο φίλτρο και απλώνεται από το άνοιγμα της πλατείας της μητρόπολης προς την Ακρόπολη.

Και αν ο Γερμανός αρχιτέκτονας του δίνει το όνομά του, όπως και στο καλαίσθητο boutique hotel στο οποίο ανήκει, το φαγητό φέρει την υπογραφή της δημιουργικότατης Κωνσταντίνας Φάκλαρη.

Στο «Zillers» μπορείς κάλλιστα να ανεβείς το μεσημέρι και να γνωρίσεις την casual πλευρά της κουζίνας: ένα μπέργκερ με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, γκοργκοντζόλα και τσιπς προσούτο σε χειροποίητο μπριός με παπαρουνόσπορο ή ένα «καλογερικό» με ντοματίνια, βασιλικό και βολάκι Άνδρου.

Το βραδινό μενού όμως έχει άλλη χάρη κι ένα ριζότο «γεμιστά» με ντομάτα και «χιόνι» φέτας, ένα τραχανότο με μελάνι σουπιάς, φρέσκια σουπιά και κρέμα από πιπεριά Φλωρίνης ή ένα κουσκουσάκι από βουβαλίσιο γάλα με φρέσκες γαρίδες, μαραθόριζα και περγαμόντο ξεδιπλώνουν τον εκφραστικό μοντερνισμό που του χάρισε Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας το 2017.

Και τα παγωτά της σεφ όμως είναι must. Οπότε είναι αδύνατο να πεις «όχι» σε μια μπάρα σοκολάτας Valrhona με παγωτό από ψητή κρέμα καραμέλας ή στον μπαμπά με ρούμι, ροδόνερο, παγωτό από φρέσκο βασιλικό με πιπέρι και φρέσκες φράουλες.

Όσο για το πνιγμένο στα αναρριχώμενα φυτά μπαρ, σε επιμέλεια του Γιάννη Σαμαρά, με head bartenders τους Γιώργο Σαρμαντά και Χρυσάνθη Μπίζιου, συμπληρώνει την εκλεκτική πρόταση της ατμοσφαιρικής boutique ταράτσας με μια σειρά από λεπτά, φινετσάτα κοκτέιλ, όπως το γοητευτικό Tangerine Fizz (με τζιν, κεφίρ, ασπράδι αβγού, μανταρίνι και λεμόνι) ή το αρωματικό, όμορφα ισορροπημένο Ipanema (με βότκα, passion fruit, λάιμ, βανίλια και αφρό κουφοξυλιάς-καρύδας), που σου κεντάει καλοκαίρι στο στόμα.
Ξεν. «The Zillers», Μητροπόλεως 54, 2103222277,
www.thezillersathenshotel.com,
The Zillers Athens Boutique Hotel, @The_Zillers