Η εκλεκτική ταράτσα του κ. Τσίλερ

Η θέα από το «Τhe Zillers» απλώνεται από το άνοιγμα της πλατείας της μητρόπολης προς την Ακρόπολη. Και αν ο Γερμανός αρχιτέκτονας του δίνει το όνομά του, το φαγητό φέρει την υπογραφή της δημιουργικότατης Κωνσταντίνας Φάκλαρη.

Η εκλεκτική ταράτσα του κ. Τσίλερ

Η θέα από αυτό το όμορφο εστιατόριο, στην κορυφή ενός νεοκλασικού του Τσίλερ, περνάει την Ιστορία και την παράδοση από σύγχρονο φίλτρο και απλώνεται από το άνοιγμα της πλατείας της μητρόπολης προς την Ακρόπολη.

Η εκλεκτική ταράτσα του κ. Τσίλερ - εικόνα 1

Και αν ο Γερμανός αρχιτέκτονας του δίνει το όνομά του, όπως και στο καλαίσθητο boutique hotel στο οποίο ανήκει, το φαγητό φέρει την υπογραφή της δημιουργικότατης Κωνσταντίνας Φάκλαρη.

Η εκλεκτική ταράτσα του κ. Τσίλερ - εικόνα 2

Στο «Zillers» μπορείς κάλλιστα να ανεβείς το μεσημέρι και να γνωρίσεις την casual πλευρά της κουζίνας: ένα μπέργκερ με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, γκοργκοντζόλα και τσιπς προσούτο σε χειροποίητο μπριός με παπαρουνόσπορο ή ένα «καλογερικό» με ντοματίνια, βασιλικό και βολάκι Άνδρου.

Η εκλεκτική ταράτσα του κ. Τσίλερ - εικόνα 3

Το βραδινό μενού όμως έχει άλλη χάρη κι ένα ριζότο «γεμιστά» με ντομάτα και «χιόνι» φέτας, ένα τραχανότο με μελάνι σουπιάς, φρέσκια σουπιά και κρέμα από πιπεριά Φλωρίνης ή ένα κουσκουσάκι από βουβαλίσιο γάλα με φρέσκες γαρίδες, μαραθόριζα και περγαμόντο ξεδιπλώνουν τον εκφραστικό μοντερνισμό που του χάρισε Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας το 2017.

Η εκλεκτική ταράτσα του κ. Τσίλερ - εικόνα 4

Και τα παγωτά της σεφ όμως είναι must. Οπότε είναι αδύνατο να πεις «όχι» σε μια μπάρα σοκολάτας Valrhona με παγωτό από ψητή κρέμα καραμέλας ή στον μπαμπά με ρούμι, ροδόνερο, παγωτό από φρέσκο βασιλικό με πιπέρι και φρέσκες φράουλες.

Η εκλεκτική ταράτσα του κ. Τσίλερ - εικόνα 5

Όσο για το πνιγμένο στα αναρριχώμενα φυτά μπαρ, σε επιμέλεια του Γιάννη Σαμαρά, με head bartenders τους Γιώργο Σαρμαντά και Χρυσάνθη Μπίζιου, συμπληρώνει την εκλεκτική πρόταση της ατμοσφαιρικής boutique ταράτσας με μια σειρά από λεπτά, φινετσάτα κοκτέιλ, όπως το γοητευτικό Tangerine Fizz (με τζιν, κεφίρ, ασπράδι αβγού, μανταρίνι και λεμόνι) ή το αρωματικό, όμορφα ισορροπημένο Ipanema (με βότκα, passion fruit, λάιμ, βανίλια και αφρό κουφοξυλιάς-καρύδας), που σου κεντάει καλοκαίρι στο στόμα.

Ξεν. «The Zillers», Μητροπόλεως 54, 2103222277,
www.thezillersathenshotel.com,
The Zillers Athens Boutique Hotel, @The_Zillers

Περισσότερες πληροφορίες

Zillers (The)

(ξεν. «The Zillers») Μητροπόλεως 54, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
05/09/2025

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.