Μάθε παιδί μου... ελαιόλαδο

Πως αναγνωρίζουμε ένα καλό λάδι; Πως το συντηρούμε; Τι πρέπει να ξέρουμε για τα οφέλη στην υγεία μας; Στο Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις ένας expert της γευσιγνωσίας ελαιολάδου μας μαθαίνει τα μυστικά.

Μάθε παιδί μου... ελαιόλαδο

Πως αναγνωρίζουμε ένα καλό λάδι; Πως το συντηρούμε; Τι πρέπει να ξέρουμε για τα οφέλη στην υγεία μας; Στο Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις ένας expert της γευσιγνωσίας ελαιολάδου μας μαθαίνει τα μυστικά.

Μάθε παιδί μου... ελαιόλαδο - εικόνα 1

Μην περιμένετε τα απλά και τετριμμένα από αυτή την εκδήλωση με θέμα το ελαιόλαδο. Και μόνο το γεγονός ότι ομιλητής και (εξαιρετικός) παρουσιαστής είναι ο top expert στον χώρο του ελαιολάδου Γιάννης Καρβέλας (πιστοπ/νος pro olive oil expert, εισηγητής των πιστ/νων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για το εξ. παρθένο ελαιόλαδο και Γ. Δ/ντής της Paratus Europe, επιθεωρητής συστημάτων υγιεινής & ασφάλειας τροφίμων HACCP ISO 22000), τα λέει όλα… Και θα μας πει αυτά ακριβώς που θέλουμε να ξέρουμε: όχι μόνον πώς θα επιλέξουμε και θα συντηρήσουμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, πώς θα αντιληφθούμε τα ελαττώματά του και πώς θα εμποδίσουμε την εμφάνισή τους, πώς θα βρούμε αυτό που μας ταιριάζει γευστικά.

Μάθε παιδί μου... ελαιόλαδο - εικόνα 2

Αλλά -στον αντίποδα- και τι πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε λάδι από τον "γνωστό του γνωστού" του χωριού! Η ταυτόχρονη δοκιμή εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων απ' όλη την Ελλάδα, μας δίνει μια μοναδική ευκαιρία να κατανοήσουμε τη διαφορετικότητα των ποικιλιών, να βρούμε αυτό που μας ταιριάζει γευστικά αλλά και να πάρουμε μια ιδέα ποιο είναι το κατάλληλο για κάθε φαγητό, ανάλογα με τα γευστικά χαρακτηριστικά του.

Σίγουρα, η πιο πολύτιμη για την καθημερινότητα και την υγεία μας από τις Εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα γίνει την Κυριακή 7 Μαίου στις 14.30 (δωρεάν –μόνο με το εισιτήριο εισόδου του Φεστιβάλ).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα: Ένας οδηγός της τελευταίας στιγμής

Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις Πάσχα στο χωριό (ή στο νησί), οι παρακάτω γραμμές σε ενδιαφέρουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
28/04/2024

Το 'Albion' παραμένει σουξέ του Ψυχικού

Ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά bar restaurants της πόλης διατηρεί ατόφια τα ατού του και επενδύει περαιτέρω σε αυτά.

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.