Τσίκνα, αγάπη μου: 6 ταβέρνες για την Τσικνοπέμπτη...

... την κλασική, την παραδοσιακή, την μπαρουτοκαπνισμένη. Με ψαχνό ζουμερό, λίγο, απαραίτητο, λιπάκι και μυρωδιά που σε πιάνει από τη μύτη.

Τσίκνα, αγάπη μου: 6 ταβέρνες για την Τσικνοπέμπτη...

... την κλασική, την παραδοσιακή, την μπαρουτοκαπνισμένη, με ψαχνό ζουμερό και λίγο (απαραίτητο) λιπάκι.

«Κρητικός»

Τσίκνα, αγάπη μου: 6 ταβέρνες για την Τσικνοπέμπτη... - εικόνα 1

Παϊδάκι για Όσκαρ, κόντρα που λιώνει στο στόμα, βοδινές σπαλομπριζόλες απίστευτες –ο Νίκος Δογιάκης είναι πραγματικά δεξιοτέχνης στο ψήσιμο–, σε μια ρουστίκ ταβέρνα με επίπεδο, που κάνει εδώ και χρόνια κόσμο από όλη την Αθήνα να αψηφά τα χιλιόμετρα μέχρι την Κάντζα.

«Άγιος Μερκούριος»

Τσίκνα, αγάπη μου: 6 ταβέρνες για την Τσικνοπέμπτη... - εικόνα 2

Θα νιώσεις ότι πήγες εκδρομή στο βουνό στη νέα εκδοχή του εξοχικού κέντρου στη Βαρυμπόμπη, με τη ρουστίκ σάλα όπου σιγοκαίει το τζάκι, τα υφαντά και τα παλιά αντικείμενα. Τα παϊδάκια είναι δυνατά, η αρνίσια συκωταριά επίσης και η στιβαρή βοδινή μπριζόλα κάνει θραύση.

«Κόλλιας»

Τσίκνα, αγάπη μου: 6 ταβέρνες για την Τσικνοπέμπτη... - εικόνα 3

Από το 1930 κρατάει η ιστορία του στα Καλύβια. Έχει ένα μπιφτέκι-διασημότητα σε xl μέγεθος, με κιμά που κόβεται την στιγμή της παραγγελίας και σερβίρεται με ντομάτα σε κυβάκια, έχει όμως κι άλλες χάρες: κοντοσούβλι, κοκορέτσι, σταβλίσιες μπριζόλες, παϊδάκια κ.λπ.

«Το Τρίγωνο»

Τσίκνα, αγάπη μου: 6 ταβέρνες για την Τσικνοπέμπτη... - εικόνα 4

Το περίφημο κρεατο-στέκι των Καλυβίων είναι απλό, χωρίς φιοριτούρες, με σχάρες και σούβλες μονίμως ετοιμοπόλεμες: θα φας μαστόρικο κοκορέτσι με ξεροψημένη γιρλάντα από εντεράκια, τεράστια μπιφτέκια με χοντρόκοκκη υφή, τρυφερά παϊδάκια, σταβλίσιες μπριζόλες.

«Μουρούζης»

Τσίκνα, αγάπη μου: 6 ταβέρνες για την Τσικνοπέμπτη... - εικόνα 5

Στα Καλύβια από το μακρινό 1920, ετοιμάζεται να κλείσει έναν ολόκληρο αιώνα, με την τέταρτη γενιά να κρατάει την οικογενειακή παράδοση προσθέτοντας νέες σελίδες σε μια ιστορία γραμμένη με γουρουνόπουλα και αρνιά στη σούβλα, κοκορέτσια, χοιρινές και μοσχαρίσιες μπριζόλες.

«Ελιά»

Τσίκνα, αγάπη μου: 6 ταβέρνες για την Τσικνοπέμπτη... - εικόνα 6

Στη Μάνδρα Αττικής, στη «σκιά» μιας μεγάλης ελιάς ζωγραφισμένης στον τοίχο, που δίνει τον τόνο στην απλή, βαμμένη σε απαλό πράσινο χρώμα σάλα, κυκλοφορούν παϊδάκια από αρνί και ζυγούρι, λουκάνικα, μπριζόλες και μπιφτέκια σε γενναίες μερίδες. Δοκιμάστε και το τυροπιτάρι.

Περισσότερες πληροφορίες

Τρίγωνο

Αθηνών 36, Καλύβια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Κόλλιας

Πλ. Ευαγγελιστρίας, Καλύβια
  • Εστιατόρια

Άγιος Μερκούριος

Α΄φυλάκιο Πυροσβεστικής, Βαρυμπόμπη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Μουρούζης

Βασιλείου Γεωργάκη 2, Καλύβια Θορικού
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ξενοδοχείο "King George": Γιορτάζουμε σαν βασιλιάδες

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο στο rooftop του King George ενισχύει τον γιορτινό του χαρακτήρα με εορταστικά μενού και ένα λαμπερό σκηνικό στο νέο George, The Lobby Bar.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/12/2025

Το Zappa γιορτάζει την άφιξή του με ένα εκρηκτικό εορταστικό πρόγραμμα

Το Zappa συστήνεται στο κοινό τις ημέρες των γιορτών με ενέργεια, σύγχρονη αισθητική και μια εμπειρία που ενώνει γεύση, ρυθμό και ατμόσφαιρα.

Γιορτινές Γαστρονομικές Εμπειρίες στο "SENSE Restaurant"

Σε μια από τις πιο εμβληματικές τοποθεσίες της Αθήνας, με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη, το "SENSE Restaurant" προσφέρει μια ολοκληρωμένη, υψηλού επιπέδου γιορτινή εμπειρία.

Καφέ El Greco τώρα και στην Κατεχάκη!

Το Ψυχικό αποκτά ένα φρέσκο κατάστημα της οικογένειας El Greco που θα γίνει σίγουρα το νέο σου στέκι για καφέ.

Εσύ ακόμη να πας στο 'Ex Machina' του Άνταμ Κοντοβά;

Όλα όσα καθιστούν το εστιατόριο του χαρισματικού γευσιπλάστη, σημείο αναφοράς για την αθηναϊκή γεύση.

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο "Amber", με στιλ λονδρέζικου μπιστρό

Κομψές γεύσεις, αστική ατμόσφαιρα και γιορτινά μενού που δίνουν ρυθμό στις νύχτες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο κέντρο της Αθήνας.

Το "Brisk" προτείνει ελληνική δημιουργική κουζίνα

Σοφιστικέ comfort dining με επτανησιακό χρώμα από τον chef patron Σπύρο Βαραγγούλη.