Thai after Thai στο «Blue Bamboo»

Αυτό το μινιμαλιστικό ταϊλανδέζικο εστιατόριο με την εξωτική ψυχή γράφει μια κουλ μπλε ιστορία στα Άνω Πετράλωνα.

Thai after Thai στο «Blue Bamboo»

Αυτό το μινιμαλιστικό ταϊλανδέζικο εστιατόριο με την εξωτική ψυχή γράφει μια κουλ μπλε ιστορία στα Άνω Πετράλωνα.

Thai after Thai στο «Blue Bamboo» - εικόνα 1

Ταϊλανδέζικη κουζίνα ναι. Ταϊλανδέζικο φολκλόρ όχι. Στο «Blue Bamboo» του Αντώνη Λιώλη, που πιθανώς να τον ξέρετε από το «Circus», και του Ξενοφώντα Ναθαναηλίδη, ο οποίος έχει και το «Κλουβί» απέναντι, ο εξωτισμός είναι state of mind. Τα μεγάλα παράθυρα βλέπουν από τη μία στην Κυδαντιδών και από την άλλη στη Δημοφώντος, τους γκρι-μπλε τοίχους διατρέχουν σωληνώσεις, βάζοντας τη βιομηχανική τους νότα στη μικρή σάλα, και το σύνολο συμπληρώνουν μεγάλα κυλινδρικά φωτιστικά και ξύλινα τραπέζια σε στιλ πάγκου μαζί με καρέκλες που θυμίζουν diner των ’70s. Λίγο το χαμηλότονο ντεκόρ, πιο κοντά στο δυτικό μάτι, χωρίς πολλές πολλές περικοκλάδες, λίγο η ελαφρώς μποέμ αύρα, λίγο η μουσική (από funk και soul σε Edith Piaf κι Elvis), το μικρό αυτό εστιατόριο έχει ένα κουλ στιλάκι που σε κάνει να νιώθεις άνετα, οπότε δεν μου φαίνεται διόλου περίεργο που και μεσοβδόμαδα το βρίσκεις γεμάτο.

Thai after Thai στο «Blue Bamboo» - εικόνα 2

Η κουζίνα είναι ανοιχτή, ακριβώς πίσω από το μικρό μπαρ, κι έτσι βλέπεις την Ταϊλανδή κ. Κουκάι μαζί με την ομάδα της σε δράση. Κλασικά μαγειρεύουν σε αυτήν τη σύγχρονη «εξωτική ταβέρνα» των Άνω Πετραλώνων. Και νόστιμα. Φροντίζουν δε να σου δώσουν κι ενδείξεις για το πόσο καυτερό είναι το κάθε πιάτο με τα απαραίτητα σηματάκια στον μπλε κατάλογο-σουπλά, όπου τα πρώτα κινούνται μεταξύ € 4,50 και € 7 και τα περισσότερα κυρίως μεταξύ € 9,50 και € 14. Η σούπα με κοτόπουλο, μανιτάρια, καλαμποκάκια, καφίρ λάιμ, γκαλάνγκαλ και γάλα καρύδας είναι ορεκτικότατη και αρωματική και σου αφήνει ένα ανεπαίσθητο κάψιμο στη γλώσσα, τα spring rolls έχουν πολύ τραγανό, χοντρούτσικο και αλάδωτο φύλλο κι είναι πλούσια σε λαχανικά και τα dumplings ατμού έχουν αισθητά κρεατένια γέμιση κι ένταση.

Thai after Thai στο «Blue Bamboo» - εικόνα 3

Η σαλάτα με μάνγκο, γαρίδες, νιφάδες ινδοκάρυδου και τσίλι είναι δροσερή και ωραία και, παρότι το ίδιο συμβαίνει και με τη μείξη λεπτών vermicelli noodles, με ντοματίνια, γαρίδες και καλαμάρι, εκείνη το παρακάνει λίγο με την οξύτητα. Τα pad see ew, σωστά βρασμένα πλατιά noodles με κοτόπουλο και μπρόκολο, γλυκίζουν όμορφα κι είναι από τα πιάτα που ξεχωρίζω, το πράσινο κάρι με πιπεριές και κολοκυθάκια είναι ήπιο, ντελικάτο κι ευχάριστο, αλλά αν είσαι του κρέατος, πάρε το μοσχάρι που ψήνεται προσεκτικά στη σχάρα και μένει ζουμερό, έχοντας υπόψη ότι δεν το λένε καθόλου τυχαία Crying tiger beef. Την κάψα της συνοδευτικής σάλτσας θα έρθουν να σβήσουν στο τέλος τα σορμπέ: ανάλαφρο lemongrass, εκφραστικό μάνγκο και καρύδα.

Κυδαντιδών 24, Άνω Πετράλωνα, 2103423124. Τιμή: € 22-25.

Περισσότερες πληροφορίες

Blue Bamboo

Κυδαντιδών 24, Άνω Πετράλωνα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα burger με φουά γκρα και ένα με φρέσκια τρούφα σε περιμένουν στο Smash ‘n Bun

Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
12/12/2025

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Μεσογειακή Κουζίνα Αντωνιάδης"

Φρεσκομαγειρεμένα πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στο αυθεντικό και το comfort.

Η 'Ζιγκοάλα' μόλις ήρθε στην Ομόνοια και είναι υπέροχη

Το επόμενο εστιατορικό ντάρλινγκ της Αθήνας άνοιξε πριν λίγα 24ώρα και έχει άποψη, απλότητα και νοστιμιά.

Ένα κομψό εστιατόριο με γαλανόλευκο συνταγολόγιο στην Κηφισιά

Σε ένα ταξίδι στο γευστικό παρελθόν της χώρας, ο σεφ Γαβριήλ Κουβαράς φέρνει την ελληνική κουζίνα στο προσκήνιο, εμπλουτίζοντάς τη με δημιουργικές πινελιές.

"Διόνυσος": Τοπική κουζίνα με χαρακτήρα στην Αριδαία

Στην Όρμα της Αλμωπίας, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα ξακουστά ιαματικά λουτρά Πόζαρ, ο "Διόνυσος" στέκει εδώ και τρεις δεκαετίες ως αυθεντικός πρεσβευτής της τοπικής αλλά και ευρύτερα μακεδονίτικης γαστρονομίας.