Το Μεταξουργείο έχει τη «Μπέμπα» του

Η Πέτρα Αδρακτά μαγειρεύει τα μεσογειακά της πιάτα ακριβώς δίπλα από το Θέατρο της Άννας Βαγενά.

Το Μεταξουργείο έχει τη «Μπέμπα» του

Η Πέτρα Αδρακτά μαγειρεύει τα μεσογειακά της πιάτα ακριβώς δίπλα από το Θέατρο της Άννας Βαγενά.

Το Μεταξουργείο έχει τη «Μπέμπα» του - εικόνα 1

Μετά το φιλικό, εναλλακτικό «Sixties Dinner», που έπειτα από δύο χρόνια στον Κεραμεικό έκανε τον κύκλο του, η Πέτρα Αδρακτά δημιούργησε την «Μπέμπα», ένα νέο γευστικό στέκι με πιο κλασικό, ζεστά νοσταλγικό χαρακτήρα, στο χώρο του εστιατορίου της Άννας Βαγενά ακριβώς δίπλα στο θέατρο Μεταξουργείο. Η ίδια μαγειρεύει και πάλι και στο μενού, που δεν έχει πάρει ακόμη την τελική του μορφή, θα συναντήσεις μεσογειακά πιάτα όπως παπαρδέλες με καβουρμά, αχιβάδες με λινγκουίνι, ριζότο με μανιτάρια ή με σπαράγγια, που σερβίρονται έχοντας για background ένα μαρμάρινο μπαρ, αντικέ κάδρα και το γνωστό πιάνο που παραμένει στη θέση του, πάντα σε τετ α τετ με τα πλήκτρα πάνω από τα παράθυρα με τα λευκά κουρτινάκια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Δυο ενδιαφέρουσες αφίξεις στη Ζάκυνθο με υπογραφή Σταύρου Υφαντίδη

Ο βραβευμένος σεφ ετοιμάζει διπλό χτύπημα, αναβαθμίζοντας την κουζίνα του δημοφιλούς "Movida" και συστήνοντας στο νησί την έννοια του fine baking μέσα από τη boulangerie Venier, σε συνεργασία με τη ομάδα του chef pâtissier extraordinaire Γιώργου Πλατινού.

Στα θέρετρα του Ομίλου Sani/Ikos η γαστρονομία είναι ομαδική υπόθεση

Eν όψει του Sani Gourmet 2025, του γαστρονομικού φεστιβάλ που, από τις 11 Ιουλίου έως τις 22 Αυγούστου, θα δώσει στους επισκέπτες του Sani Resort την ευκαιρία να γνωρίσουν και να γευτούν μερικούς από τους σημαντικότερους σεφ του κόσμου, μιλάμε με τους ανθρώπους πίσω από τις γεύσεις των πολυτελών Sani / Ikos Resorts και μαθαίνουμε περισσότερα για τη μοναδική στη χώρα καινοτομία της Γαστρονομικής Επιτροπής του Ομίλου.

Το "Canarino" είναι ζωντανός φόρος τιμής στην κουζίνα της νότιας Ιταλίας

Το ριζικά ανανεωμένο εστιατόριο στον Νέο Κόσμο γράφει νέα γευστική πορεία διασχίζοντας τη Νότια Ιταλία με πυξίδα την εμπειρία του σεφ Κώστα Τσίγκα.

Πώς ο Dario Cecchini έγινε ο πιο δημοφιλής χασάπης του κόσμου

Προσωπικότητα σκαμπρόζα, αβίαστα χαρισματική. Μορφή της γαστρονομίας τεράστια. Ο πατριάρχης για κάθε macellaio. Εστιάτορας περίφημος και meta-χασάπης πολύ πριν εφευρεθεί ο όρος του πρώτου συνθετικού.

Οι ταβέρνες των Αθηνών

Μία updated λίστα με εκείνα τα -παλιά και νέα- μέρη που υμνούν την απλούστερη εκδοχή της οικείας νοστιμιάς στην πόλη.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη δοκιμάζει φουρνιστά καλούδια στο "Πεϊνιρλί Ονομαστός"

Ο φούρνος στο Νέο Κόσμο, που καθημερινά ψήνει σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο καλούδια όπως πεϊνιρλί, πίτσες και ποικιλία από λιχούδικα αρτοσκευάσματα, δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από το ραντάρ της Ναταλίας Δραγούμη.