«Λάιμ bistrot»: vegan μόνο

Καινούργιο, χειροποίητο στέκι στο Γκάζι, χωρίς καθόλου ζωϊκά, γλουτένη και ζάχαρη.

«Λάιμ bistrot»: vegan μόνο

Καινούργιο, χειροποίητο στέκι στο Γκάζι χωρίς καθόλου ζωϊκά, γλουτένη και ζάχαρη.

«Λάιμ bistrot»: vegan μόνο - εικόνα 1

Στο μικρό αυτό καφέ-εστιατόριο θα φας ταμπουλέ κουνουπιδιού με δυόσμο, burger με buns από μαριναρισμένα μανιτάρια πορτομπέλο και τυρί από καρπούς ή ζυμαρικά μαύρης φακής με φέτα από καρπούς κι εστραγκόν. Δύο σεφ, η Δήμητρα Γεωργίου και η Άλκιστις Αλεξανδράτου, βρίσκονται πίσω από το στέκι με την αυστηρά vegan –χωρίς γλουτένη και ζάχαρη– φιλοσοφία, την ανοικτή, επενδυμένη με λαμαρίνα κουζίνα και τα mix & match ανακυκλωμένα/second hand έπιπλα διαφόρων εποχών και στιλ, το οποίο έκανε μόλις ντεμπούτο σε ένα κτίριο του ’35 στην οδό Δεκελέων. Οι vegans πληθαίνουν, οπότε χρειαζόταν μια τέτοια προσθήκη στο γευστικό χάρτη της πόλης. Στη Δεκελέων πάντως το έχουν βάλει σκοπό να τραβήξουν και τους κρεατοφάγους. Περισσότερα θα σας γράψουμε μόλις το δοκιμάσουμε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.