«Λάιμ bistrot»: vegan μόνο

Καινούργιο, χειροποίητο στέκι στο Γκάζι, χωρίς καθόλου ζωϊκά, γλουτένη και ζάχαρη.

«Λάιμ bistrot»: vegan μόνο

Καινούργιο, χειροποίητο στέκι στο Γκάζι χωρίς καθόλου ζωϊκά, γλουτένη και ζάχαρη.

«Λάιμ bistrot»: vegan μόνο - εικόνα 1

Στο μικρό αυτό καφέ-εστιατόριο θα φας ταμπουλέ κουνουπιδιού με δυόσμο, burger με buns από μαριναρισμένα μανιτάρια πορτομπέλο και τυρί από καρπούς ή ζυμαρικά μαύρης φακής με φέτα από καρπούς κι εστραγκόν. Δύο σεφ, η Δήμητρα Γεωργίου και η Άλκιστις Αλεξανδράτου, βρίσκονται πίσω από το στέκι με την αυστηρά vegan –χωρίς γλουτένη και ζάχαρη– φιλοσοφία, την ανοικτή, επενδυμένη με λαμαρίνα κουζίνα και τα mix & match ανακυκλωμένα/second hand έπιπλα διαφόρων εποχών και στιλ, το οποίο έκανε μόλις ντεμπούτο σε ένα κτίριο του ’35 στην οδό Δεκελέων. Οι vegans πληθαίνουν, οπότε χρειαζόταν μια τέτοια προσθήκη στο γευστικό χάρτη της πόλης. Στη Δεκελέων πάντως το έχουν βάλει σκοπό να τραβήξουν και τους κρεατοφάγους. Περισσότερα θα σας γράψουμε μόλις το δοκιμάσουμε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Strada": Comfort νοστιμιά στην καρδιά της πόλης της Κοζάνης

Σε προνομιακό σημείο πάνω στον πεζόδρομο, το "Strada" στην Κοζάνη αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς από το 2007.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/12/2025

"Πεσκέσι": Η οικειότητα του τσίπουρου και των μεζέδων στην Κοζάνη

Ζεστό, τίμιο και αθεράπευτα μερακλίδικο, το "Πεσκέσι", στο κέντρο της Κοζάνης, είναι από εκείνα τα μεζεδοπωλεία που μυρίζουν τσίπουρο πριν καν σερβιριστεί.

Somm’s Table | La Cave: Ένα νέο, νόστιμο project στο Jerár

Το off-Broadway εστιατόριο της Δάφνης και ο Χάρης Νικολούζος φιλοξενούν εκλεκτά κελάρια και φιάλες που έχουν "κάτι να πουν".

Η "Κληματαριά" είναι η ταβέρνα-σύμβολο της Ορεινής Αρκαδίας

Από το 1931 έως σήμερα, η "Κληματαριά" της οικογένειας Τζίφα συνεχίζει αδιάκοπα να γράφει ιστορία στη Βυτίνα.

Στην πλατεία Προσκόπων, η κρητική κουζίνα συναντά την αγιορείτικη

Σε ένα σταθερό σημείο νοστιμιάς, εκεί όπου αντηχούσαν κάποτε οι φωνές του Μάνου Χατζιδάκι και της Φλέρυς Νταντωνάκη, το φαγητό εξακολουθεί να είναι αφορμή συνάντησης.

Μια βραδιά, μια συνεργασία, ένα μενού που δεν επαναλαμβάνεται "Side by Side" στο zohós

O Executive Chef του zohós Σάκης Βενέτης υποδέχεται τον guest chef Τάσο Στεφάτο σε μια κοινή δημιουργική στιγμή.

Το "Οινοπαντοπωλείο Χρυσομάλλης" προτείνει μοντέρνα μπιστρονομία στην καρδιά της Μεσσηνίας

Δέκα χρόνια μετά την αναγέννησή του από τον Παναγιώτη Χρυσομάλλη, το ιστορικό οινοπαντοπωλείο που ίδρυσε ο πατέρας του το 1958 παραμένει ένα από τα πιο ξεχωριστά γευστικά σημεία της Καλαμάτας.