«Λάιμ bistrot»: vegan μόνο

Καινούργιο, χειροποίητο στέκι στο Γκάζι, χωρίς καθόλου ζωϊκά, γλουτένη και ζάχαρη.

«Λάιμ bistrot»: vegan μόνο

Καινούργιο, χειροποίητο στέκι στο Γκάζι χωρίς καθόλου ζωϊκά, γλουτένη και ζάχαρη.

«Λάιμ bistrot»: vegan μόνο - εικόνα 1

Στο μικρό αυτό καφέ-εστιατόριο θα φας ταμπουλέ κουνουπιδιού με δυόσμο, burger με buns από μαριναρισμένα μανιτάρια πορτομπέλο και τυρί από καρπούς ή ζυμαρικά μαύρης φακής με φέτα από καρπούς κι εστραγκόν. Δύο σεφ, η Δήμητρα Γεωργίου και η Άλκιστις Αλεξανδράτου, βρίσκονται πίσω από το στέκι με την αυστηρά vegan –χωρίς γλουτένη και ζάχαρη– φιλοσοφία, την ανοικτή, επενδυμένη με λαμαρίνα κουζίνα και τα mix & match ανακυκλωμένα/second hand έπιπλα διαφόρων εποχών και στιλ, το οποίο έκανε μόλις ντεμπούτο σε ένα κτίριο του ’35 στην οδό Δεκελέων. Οι vegans πληθαίνουν, οπότε χρειαζόταν μια τέτοια προσθήκη στο γευστικό χάρτη της πόλης. Στη Δεκελέων πάντως το έχουν βάλει σκοπό να τραβήξουν και τους κρεατοφάγους. Περισσότερα θα σας γράψουμε μόλις το δοκιμάσουμε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο Ελ. Βενιζέλος, για ένα εστιατόριο-έκπληξη

Γνώριζες πώς μπορείς να απολαύσεις πιάτα που αντλούν έμπνευση από την ελληνική παράδοση, μέσα από μια σύγχρονη, εκλεπτυσμένη ματιά, παρατηρώντας αεροπλάνα να πηγαινοέρχονται;

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
19/11/2025

Ένα κεράκι στην τούρτα για το Bagatelle Athens

Το διάσημο global spot γιορτάζει 1 χρόνο παρουσίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, τo Σάββατο 22 Νοεμβρίου.

Ολόφρεσκο μενού στο πιο προνομιούχο "Balcony" με θέα την Ακρόπολη

Κομψό μπαλκόνι στο Κουκάκι "μαγειρεύει" καινούργιες προτάσεις μοντέρνας ελληνικής κουζίνας.

Η νοσταλγία της παλιάς Αθήνας μαγειρεύεται στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Φλοράλ ταπετσαρίες, βίντατζ έπιπλα, παλιά πορσελάνινα πιάτα και εκείνη η θαλπωρή που θυμίζει σπιτική κουζίνα.

Ο Λευτέρης Τσούγκας "καταλαμβάνει" το "Brera" για brunch

Ο σεφ με τη βραβευμένη με δυο αστέρια Michelin ομάδα του κάνει ένα pop-up takeover και υπογράφει ένα brunch menu, για τρεις ακόμα Κυριακές.

Στο Μαρούσι, για μια αστική νότα ελληνικής κουζίνας

Ο ιδιόκτητος λαχανόκηπος στην Παιανία προσφέρει εκλεκτή πρώτη ύλη, που συναντά κι άλλα εξαίρετα υλικά, τα οποία μεταμορφώνεται σε πιάτα με οικειότητα και νοστιμιά.

Το πιάτο της εβδομάδας: Αρνίσιος σβέρκος Βόνιτσας με χόρτα φρικασέ στο 'Vezené'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.