Tartare: Καλοκαιρινή γαλατική γοητεία

Το όμορφο bistrot restaurant σκηνοθετεί τη φίνα γαλλική κουζίνα του με θερινή χάρη.

Tartare: Καλοκαιρινή γαλατική γοητεία

Το όμορφο bistrot restaurant σκηνοθετεί τη φίνα γαλλική κουζίνα του με θερινή χάρη, απλώνοντας τραπεζάκια στο δροσερό κήπο που οριοθετείται από μεγάλες γλάστρες και στολίζεται με αναρριχώμενα φυτά, πολύχρωμα λουλούδια, ανάλαφρες κουρτίνες και ατμοσφαιρικό φωτισμό.

Tartare: Καλοκαιρινή γαλατική γοητεία - εικόνα 1

Ο Οδυσσέας Πολυμέρης, από το 1999 που ξεκίνησε το γευστικό ταξίδι του «Tartare», το οδηγεί με συνέπεια και γνώση στα κλασικά της γαλλικής κουζίνας, με το κρέας να έχει τον πρώτο λόγο. Σίγουρα το μπιφτέκι ταρτάρ, από τα καλύτερα της πόλης, και η αυθεντική entrecote cafe de Paris είναι από τις πρώτες επιλογές. Primus inter pares, όμως, έρχεται η φοβερή βοδινή σπαλομπριζόλα Γαλικίας από ζώο 14 ετών, σιτεμένη 42 ημέρες, με μοναδικό άρτυμα το χοντρό αλάτι και την τέχνη στο ψήσιμο…

Tartare: Καλοκαιρινή γαλατική γοητεία - εικόνα 2

Έξω από το τερέν της κρεοφαγίας, το μενού προσφέρει ανάλαφρες καλοκαιρινές γεύσεις ξεκινώντας από μια παγωμένη σούπα με αγγούρι, καπνιστό σολομό και γιαούρτι και συνεχίζοντας με ωραία meatless ταρτάρ, όπως το ταρτάρ τόνου με φρέσκο μάνγκο και το ταρτάρ σολομού με γαρνιτούρα από ψιλοκομμένο βραστό αβγό. Οι θεαματικές crepes Suzette, η πάβλοβα με φρούτα του δάσους και το προφιτερόλ με παγωτό και σος σοκολάτας μαζί με το χειροποίητο παγωμένο limoncello θα βάλουν κομψή σφραγίδα στη γευστική σας εμπειρία.

Παναγούλη 52, Γλυφάδα, 2109680320, www.tartare.gr, TartareAthens

Περισσότερες πληροφορίες

Tartare

Αλ. Παναγούλη 52, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Από τα μεσημέρια των 80s στα βράδια του σήμερα: Το 'Παραδοσιακό Καφενείο' επιστρέφει στο Κολωνάκι

Σαράντα παρά δύο χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, το "Καφενείο" επανέρχεται ανανεωμένο, γράφοντας μια καινούρια σελίδα στην πορεία του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/09/2025

Στο 'Ami' θα ξαναμάθεις ιταλικά

Ο βραβευμένος σεφ Δήμος Σαμουράκης παρουσιάζει ένα νέο μενού με ιταλιάνικη φινέτσα και εποχικότητα.

Πώς θα δοκιμάσεις τα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας σε ειδικά μενού με εξαιρετικές τιμές

Το "αθηνόραμα", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς υποδέχονται στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, αλλά και σπουδαία γαστρονομικά δώρα για εκλεκτούς τυχερούς!

Πότε επιστρέφει σε κανονική λειτουργία το Ovio του Πάνου Ιωαννίδη

Η πυρκαγιά μικρής έκτασης και η αποκατάσταση του γνωστού εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας.

Ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Μια οινογαστρονομική νύχτα με άρωμα συμπρωτεύουσας σε ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία της αθηναϊκής παραλίας.

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.