«The Sushi Bar»: Οι πρωτοπόροι του σούσι

Είκοσι χρόνια ηχηρής παρουσίας μετράει το «The Sushi Bar» στη γαστρονομική αθηναϊκή σκηνή και το γιορτάζει.

«The Sushi Bar»: Οι πρωτοπόροι του σούσι

Είκοσι χρόνια ηχηρής παρουσίας μετράει το «The Sushi Bar» στη γαστρονομική αθηναϊκή σκηνή και όπως το 1996 βρέθηκε στην πρωτοπορία και μύησε τους Αθηναίους στον κόσμο του σούσι, έτσι και τώρα γιορτάζει τις δύο jap δεκαετίες του συστήνοντας πρώτο στο ελληνικό κοινό το sushi burger. Το νέο trend, που έχει γίνει… viral παγκοσμίως, ξεκίνησε από το Τόκιο, μεταφέρθηκε στο Σίδνεϊ και στο Λονδίνο και τώρα κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα (όπως είναι φυσικό), από την πρώτη ελληνική αλυσίδα που ειδικεύτηκε αποκλειστικά στο sushi.

«The Sushi Bar»: Οι πρωτοπόροι του σούσι - εικόνα 1

Tα sushi burgers, λοιπόν, φτιάχνουν δύο παχουλά δισκάκια από ρύζι αντί για ψωμάκι και ανάμεσά τους βάζουν τόνο και σολομό σε παραλλαγές, sashimi, teriyaki, tartar ή sheared, μαζί με στρώσεις από φύκια nori και wakame, τζίντζερ, αβγά χελιδονόψαρου, ανανά, αβοκάντο και άλλα φρέσκα λαχανικά συν απαλές και πικάντικες σος, ενώ υπάρχει ακόμα και veggie εκδοχή με γλυκιά ομελέτα! Έξι δια­φορετικά sushi burgers κυκλοφορούν στα τρία «Sushi Bar» σε μίνι ή σε κανονικό μέγεθος, δίπλα στα εξαιρετικά nigiri και sashimi αλλά και στα tartar και στα ceviche –τέλειο το Yioki Shiro, φιλέτο τσιπούρας με τσίλι και μαϊντανό. Οι σκληροπυρηνικοί του σούσι ξεκινούν δυναμικά την τρίτη δεκαετία τους στην εμπροσθοφυλακή της Jap fusion τάσης και πετυχαίνουν κέντρο.

Πλ. Βαρνάβα, Παγκράτι, 2107524354 / Γ. Βλάχου 38, Νέο Ψυχικό, 2106729333 / Άτλαντος 1, Π. Φάληρο, 2109802111 / www.thesushibar.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Sushi Bar (the)

Γεωργίου Βλάχου 38, Ν. Ψυχικό
  • Ethnic κουζίνες

Sushi Bar (the)

Άτλαντος 1, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα burger με φουά γκρα και ένα με φρέσκια τρούφα σε περιμένουν στο Smash ‘n Bun

Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
12/12/2025

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Μεσογειακή Κουζίνα Αντωνιάδης"

Φρεσκομαγειρεμένα πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στο αυθεντικό και το comfort.

Η 'Ζιγκοάλα' μόλις ήρθε στην Ομόνοια και είναι υπέροχη

Το επόμενο εστιατορικό ντάρλινγκ της Αθήνας άνοιξε πριν λίγα 24ώρα και έχει άποψη, απλότητα και νοστιμιά.

Ένα κομψό εστιατόριο με γαλανόλευκο συνταγολόγιο στην Κηφισιά

Σε ένα ταξίδι στο γευστικό παρελθόν της χώρας, ο σεφ Γαβριήλ Κουβαράς φέρνει την ελληνική κουζίνα στο προσκήνιο, εμπλουτίζοντάς τη με δημιουργικές πινελιές.

"Διόνυσος": Τοπική κουζίνα με χαρακτήρα στην Αριδαία

Στην Όρμα της Αλμωπίας, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα ξακουστά ιαματικά λουτρά Πόζαρ, ο "Διόνυσος" στέκει εδώ και τρεις δεκαετίες ως αυθεντικός πρεσβευτής της τοπικής αλλά και ευρύτερα μακεδονίτικης γαστρονομίας.