Varoulko Seaside: Θαλασσινό ευ ζην με... το μεζέ του

Η ευρηματική θαλασσινή γαστρονομία του Λευτέρη Λαζάρου βρίσκει την καλύτερη έκφρασή της στο κομψό ντεκ του Μικρολίμανου, ακριβώς πάνω στο νερό, με τα σκάφη και τα κατάρτια της μαρίνας σε απόσταση αναπνοής.

Varoulko Seaside: Θαλασσινό ευ ζην με... το μεζέ του

Είναι μαγικό το καλοκαίρι στο «Βαρούλκο». Η ευρηματική θαλασσινή γαστρονομία του Λευτέρη Λαζάρου βρίσκει την καλύτερη έκφρασή της στο κομψό ντεκ του Μικρολίμανου, ακριβώς πάνω στο νερό, με τα σκάφη και τα κατάρτια της μαρίνας σε απόσταση αναπνοής.

Varoulko Seaside: Θαλασσινό ευ ζην με... το μεζέ του - εικόνα 1

Χαλαρά, προσιτά, τα μεσημέρια εδώ έχουν αύρα διακοπών, κι είναι η ιδανική στιγμή να δοκιμάσετε τις –για πρώτη φορά στην ιστορία του εστιατορίου!– τηγανητές πατάτες που έρχονται από την Άνδρο για να συνδυαστούν με κιμά γαρίδας σε έναν πολύ ιδιαίτερο μεζέ, τα αέρινα τηγανισμένα μικρά ψαράκια ή τα όστρακα με μαϊντανό, σκόρδο και Μοσχάτο Λήμνου.

Varoulko Seaside: Θαλασσινό ευ ζην με... το μεζέ του - εικόνα 2

Όταν το δειλινό βάφει με τα χρώματά του τον ορίζοντα, λίγο προτού σουρουπώσει, κρατώντας στο χέρι ένα ποτήρι αφρώδη οίνο ή ένα κοκτέιλ με τσίπουρο (τσίπουρο αρωματισμένο με αρμπαρόριζα και φλούδες λάιμ, με σορμπέ χαμομήλι και τζίντζερ κ.ά.) θα ταξιδέψετε in situ με τις αγαπημένες θαλασσινές δημιουργίες του Λευτέρη Λαζάρου…

Varoulko Seaside: Θαλασσινό ευ ζην με... το μεζέ του - εικόνα 3

Μη χάσετε με τίποτα τα εξαιρετικά επιδόρπια του Θοδωρή Μωυσίδη, ιδίως τον μπακλαβά-έκπληξη σε αρωματικό σύννεφο, και στη συνέχεια ανεβείτε στο art deck του «Βαρούλκου» για μια δόση τέχνης: η έκθεση «Σπόρος», με έργα Ελλήνων καλλιτεχνών, σας περιμένει μέχρι τον Αύγουστο, με σούπερ ατού την καρτποσταλική θέα από τα πέντε μπαλκόνια του χώρου.

Ακτή Κουμουνδούρου 54-56, Μικρολίμανο, 2105228400, www.varoulko.gr, Bαρούλκο restaurant

Περισσότερες πληροφορίες

Varoulko Seaside

Ακτή Κουμουνδούρου 54-56, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.