Varoulko Seaside: Θαλασσινό ευ ζην με... το μεζέ του

Η ευρηματική θαλασσινή γαστρονομία του Λευτέρη Λαζάρου βρίσκει την καλύτερη έκφρασή της στο κομψό ντεκ του Μικρολίμανου, ακριβώς πάνω στο νερό, με τα σκάφη και τα κατάρτια της μαρίνας σε απόσταση αναπνοής.

Varoulko Seaside: Θαλασσινό ευ ζην με... το μεζέ του

Είναι μαγικό το καλοκαίρι στο «Βαρούλκο». Η ευρηματική θαλασσινή γαστρονομία του Λευτέρη Λαζάρου βρίσκει την καλύτερη έκφρασή της στο κομψό ντεκ του Μικρολίμανου, ακριβώς πάνω στο νερό, με τα σκάφη και τα κατάρτια της μαρίνας σε απόσταση αναπνοής.

Varoulko Seaside: Θαλασσινό ευ ζην με... το μεζέ του - εικόνα 1

Χαλαρά, προσιτά, τα μεσημέρια εδώ έχουν αύρα διακοπών, κι είναι η ιδανική στιγμή να δοκιμάσετε τις –για πρώτη φορά στην ιστορία του εστιατορίου!– τηγανητές πατάτες που έρχονται από την Άνδρο για να συνδυαστούν με κιμά γαρίδας σε έναν πολύ ιδιαίτερο μεζέ, τα αέρινα τηγανισμένα μικρά ψαράκια ή τα όστρακα με μαϊντανό, σκόρδο και Μοσχάτο Λήμνου.

Varoulko Seaside: Θαλασσινό ευ ζην με... το μεζέ του - εικόνα 2

Όταν το δειλινό βάφει με τα χρώματά του τον ορίζοντα, λίγο προτού σουρουπώσει, κρατώντας στο χέρι ένα ποτήρι αφρώδη οίνο ή ένα κοκτέιλ με τσίπουρο (τσίπουρο αρωματισμένο με αρμπαρόριζα και φλούδες λάιμ, με σορμπέ χαμομήλι και τζίντζερ κ.ά.) θα ταξιδέψετε in situ με τις αγαπημένες θαλασσινές δημιουργίες του Λευτέρη Λαζάρου…

Varoulko Seaside: Θαλασσινό ευ ζην με... το μεζέ του - εικόνα 3

Μη χάσετε με τίποτα τα εξαιρετικά επιδόρπια του Θοδωρή Μωυσίδη, ιδίως τον μπακλαβά-έκπληξη σε αρωματικό σύννεφο, και στη συνέχεια ανεβείτε στο art deck του «Βαρούλκου» για μια δόση τέχνης: η έκθεση «Σπόρος», με έργα Ελλήνων καλλιτεχνών, σας περιμένει μέχρι τον Αύγουστο, με σούπερ ατού την καρτποσταλική θέα από τα πέντε μπαλκόνια του χώρου.

Ακτή Κουμουνδούρου 54-56, Μικρολίμανο, 2105228400, www.varoulko.gr, Bαρούλκο restaurant

Περισσότερες πληροφορίες

Varoulko Seaside

Ακτή Κουμουνδούρου 54-56, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
06/11/2025

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.