Varoulko Seaside: Θαλασσινό ευ ζην με... το μεζέ του

Η ευρηματική θαλασσινή γαστρονομία του Λευτέρη Λαζάρου βρίσκει την καλύτερη έκφρασή της στο κομψό ντεκ του Μικρολίμανου, ακριβώς πάνω στο νερό, με τα σκάφη και τα κατάρτια της μαρίνας σε απόσταση αναπνοής.

Varoulko Seaside: Θαλασσινό ευ ζην με... το μεζέ του

Είναι μαγικό το καλοκαίρι στο «Βαρούλκο». Η ευρηματική θαλασσινή γαστρονομία του Λευτέρη Λαζάρου βρίσκει την καλύτερη έκφρασή της στο κομψό ντεκ του Μικρολίμανου, ακριβώς πάνω στο νερό, με τα σκάφη και τα κατάρτια της μαρίνας σε απόσταση αναπνοής.

Varoulko Seaside: Θαλασσινό ευ ζην με... το μεζέ του - εικόνα 1

Χαλαρά, προσιτά, τα μεσημέρια εδώ έχουν αύρα διακοπών, κι είναι η ιδανική στιγμή να δοκιμάσετε τις –για πρώτη φορά στην ιστορία του εστιατορίου!– τηγανητές πατάτες που έρχονται από την Άνδρο για να συνδυαστούν με κιμά γαρίδας σε έναν πολύ ιδιαίτερο μεζέ, τα αέρινα τηγανισμένα μικρά ψαράκια ή τα όστρακα με μαϊντανό, σκόρδο και Μοσχάτο Λήμνου.

Varoulko Seaside: Θαλασσινό ευ ζην με... το μεζέ του - εικόνα 2

Όταν το δειλινό βάφει με τα χρώματά του τον ορίζοντα, λίγο προτού σουρουπώσει, κρατώντας στο χέρι ένα ποτήρι αφρώδη οίνο ή ένα κοκτέιλ με τσίπουρο (τσίπουρο αρωματισμένο με αρμπαρόριζα και φλούδες λάιμ, με σορμπέ χαμομήλι και τζίντζερ κ.ά.) θα ταξιδέψετε in situ με τις αγαπημένες θαλασσινές δημιουργίες του Λευτέρη Λαζάρου…

Varoulko Seaside: Θαλασσινό ευ ζην με... το μεζέ του - εικόνα 3

Μη χάσετε με τίποτα τα εξαιρετικά επιδόρπια του Θοδωρή Μωυσίδη, ιδίως τον μπακλαβά-έκπληξη σε αρωματικό σύννεφο, και στη συνέχεια ανεβείτε στο art deck του «Βαρούλκου» για μια δόση τέχνης: η έκθεση «Σπόρος», με έργα Ελλήνων καλλιτεχνών, σας περιμένει μέχρι τον Αύγουστο, με σούπερ ατού την καρτποσταλική θέα από τα πέντε μπαλκόνια του χώρου.

Ακτή Κουμουνδούρου 54-56, Μικρολίμανο, 2105228400, www.varoulko.gr, Bαρούλκο restaurant

Περισσότερες πληροφορίες

Varoulko Seaside

Ακτή Κουμουνδούρου 54-56, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
03/12/2025

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.

Καλησπέρα σας, έχετε κάνει "κάποια" κράτηση;

Συνήθως έτσι ξεκινάει η επικοινωνία με το service σε ένα "κάποιο" εστιατόριο της πόλης μας. Μετά ακολουθούν διάφορα. Και καλά, και – δυστυχώς – στραβά…

Τα 1000 κορυφαία εστιατόρια του κόσμου σύμφωνα με τη La Liste

Ο έγκριτος γαλλικός εστιατορικός θεσμός ξεχωρίζει τους γαστρονομικούς ναούς του τώρα. Ποια ελληνικά σποτ συναντάμε στη φετινή λίστα.

Όλα όσα έγιναν στην τελετή απονομής των γαστρονομικών βραβείων Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025

Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της Κύπρου, από το "αθηνόραμα" και τον "Φιλελεύθερο", ανέδειξε για πέμπτη χρονιά τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού με μια λαμπερή τελετή απονομής την Τετάρτη 26/11 στο "Four Seasons" της Λεμεσού.