«Σαρδελάκι»… με πολλή θέα!

Το δημοφιλές θαλασσινό της Γλυφάδας έχει πλέον αδελφάκι που έχει στο πιάτο τον κόλπο της Βουλιαγμένης.

«Σαρδελάκι»… με πολλή θέα!

Το δημοφιλές θαλασσινό της Γλυφάδας έχει πλέον αδελφάκι που έχει στο πιάτο τον κόλπο της Βουλιαγμένης.

«Σαρδελάκι»… με πολλή θέα! - εικόνα 1

Το πρώτο «Σαρδελάκι» στη Γλυφάδα έγινε γκραν σουξέ με το που άνοιξε, και ο χαμός συνεχίζεται αμείωτος. Τώρα πλέον έχει κι ένα αδελφάκι στη Βουλιαγμένη, που δικαίως προσθέτει στην ταμπέλα του «…με θέα» αφού από τις βεράντες του έχεις τον κόλπο στο πιάτο. Μεγάλο μαγαζί αλλά πολύ καλά οργανωμένο έτσι που το σέρβις να δουλεύει ρολόι. Τα τραπέζια και οι καρέκλες του λευκά και χαρούμενα, το πάτωμα ξύλινο και οι κολόνες του ντυμένες με σανίδες, ή αλλιώς μια «στολή» περιποιημένη που ψιθυρίζει χαλαρά και με οικειότητα. Το concept στο «Σαρδελάκι με θέα» είναι το ίδιο, με λίγες όμως διαφορές. Έρχεται ο δίσκος απ’ όπου θα πάρεις μια σπέσιαλ μελιτζανοσαλάτα, μια γήινη φάβα με κρεμμυδάκι και ντομάτα, έναν ευγενέστατο μαρινάτο γαύρο με τσαχπινιά.

Στα plus αυτού του μαγαζιού είναι τα ζωντανά θαλασσινά, που δεν συνηθίζονται στη Γλυφάδα – ανάμεσά τους ωραιότατα μεγάλα στρείδια που αφήνουν στη γλώσσα την ντελικάτη ιωδιούχα τους υπογραφή. Το τηγάνι είναι πετυχημένο και εκτός από φανταστικό καλαμάρι, φιλεταρισμένες κουτσομούρες, αθερίνα, σαρδέλα και γαύρο κατά περίπτωση, μιας και το «Σαρδελάκι» ειδικεύεται στα μικρά ψαράκια, βγάζει τραγανές τηγανητές πατάτες και ωραία κολοκυθάκια σε στικ. Κι αν πάμε σχάρα, κι εκεί τα καλούδια είναι δυνατά. Μιλάμε καταρχάς για γάμπαρη με σάρκα βελούδινη, για μυρωδάτες καραβίδες που σερβίρονται πασπαλισμένες με χοντρό αλάτι, αλλά και για άψογα ζουμερή σκορπίνα-πετάλι με την ορεκτική μυρωδιά της σχάρας γραμμένη πάνω της. Σου φέρνουν σφηνάκι σορμπέ λεμόνι για να φρεσκάρεις το στόμα σου και κατόπιν σε κερνάνε μωσαϊκό με γραμμένη σοκολατέ γεύση.

Λεωφ. Ποσειδώνος 18, Βουλιαγμένη, 2109670913

Hits

«Σαρδελάκι»… με πολλή θέα! - εικόνα 2

Μελιτζανοσαλάτα
Δεν είναι η απλή, είναι μια μελιτζανοσαλάτα με καρύδια και σκορδάκι. Την κάνουν στην Κωνσταντινούπολη, την κάνουν και στο Άγιον Όρος, κι η γεύση της είναι πολύ μεστή και ξηροκαρπάτη. Σου μένει στο μυαλό.

«Σαρδελάκι»… με πολλή θέα! - εικόνα 3

Σαρδέλες στο φούρνο
Στο «Σαρδελάκι» της Βουλιαγμένης έχουν και μαγειρευτά, και τούτες οι σαρδέλες, μαγειρεμένες με ντομάτα, φανταστικές πατάτες και μπόλικο μαϊντανό, είναι εξαιρετικές. Πιο καλές κι από μαμαδίστικες…

«Σαρδελάκι»… με πολλή θέα! - εικόνα 4

Καλαμάρι τηγανητό
Αυτό το καλαμάρι είναι μεν τηγανητό, αλλά είναι και πολύ διαφορετικό απ’ ό,τι έχετε δοκιμάσει μέχρι τώρα. Κι αυτό γιατί απλώς χαράζουν τις ροδέλες του, δεν τις κόβουν εντελώς. ΄Ετσι μένει πολύ ζουμερό και πεντανόστιμο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι ταβέρνες του κέντρου

Μία updated λίστα με τις -παλιές, νέες και επαναπροσδιορισμένες- ταβέρνες του κέντρου της Αθήνας, που γίνονται ξαφνικά χιτ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/09/2025

Στην Πεύκη, για μία από τις καλύτερες πίτσες της Αθήνας

Πώς μια μικροσκοπική πιτσαρία με ιντριγκαδόρικο όνομα κατάφερε να γίνει ένα από ζυμαρένια σουξέ της πρωτεύουσας.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Τα κορυφαία παρεΐστικα εστιατόρια της Αθήνας σε σπέσιαλ τιμές

Από το Ex Machina και το Pharaoh μέχρι τις Σεϋχέλλες, τον Τηλέμαχο ή τον Τραβόλτα, αυτά τα βραβευμένα εστιατόρια της Αθήνας είναι ιδανικά για να απολαύσετε το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς, με ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές και παρεΐστικη ατμόσφαιρα.

Ένα από τα πιο cool street food της Θεσσαλονίκης ήρθε και στην Αθήνα

Χεράτο φαγητό με τις δικές του νόρμες και ωραία vibes επί της οδού Αρτέμιδος, σε μία άρτι αφιχθείσα πρόταση.

Ταβέρνες με ιστορία: Η Κληματαριά στη Βυτίνα κατέχει ένα σπάνιο ρεκόρ

Κοντά 95 χρόνια συνεχούς λειτουργίας από την ίδια οικογένεια μετράει η ταβέρνα Κληματαριά στη Βυτίνα, ένα σπάνιο ρεκόρ που δηλώνει συνέπεια, ποιότητα και, βέβαια, αγάπη…

Τρεις ιωδιούχοι λόγοι για φθινοπωρινή απόδραση στη Λευκάδα

Ακροβολισμένα σε τρία διαφορετικά σημεία του νησιού, αυτά τα εστιατόρια σηκώνουν ψηλά τη θαλασσινή παράδοση της Λευκάδας, συνδυάζοντας εξαιρετική πρώτη ύλη και μαγειρική φινέτσα σε ατμοσφαιρικά σκηνικά.