«Σαρδελάκι»… με πολλή θέα!

Το δημοφιλές θαλασσινό της Γλυφάδας έχει πλέον αδελφάκι που έχει στο πιάτο τον κόλπο της Βουλιαγμένης.

«Σαρδελάκι»… με πολλή θέα!

Το δημοφιλές θαλασσινό της Γλυφάδας έχει πλέον αδελφάκι που έχει στο πιάτο τον κόλπο της Βουλιαγμένης.

«Σαρδελάκι»… με πολλή θέα! - εικόνα 1

Το πρώτο «Σαρδελάκι» στη Γλυφάδα έγινε γκραν σουξέ με το που άνοιξε, και ο χαμός συνεχίζεται αμείωτος. Τώρα πλέον έχει κι ένα αδελφάκι στη Βουλιαγμένη, που δικαίως προσθέτει στην ταμπέλα του «…με θέα» αφού από τις βεράντες του έχεις τον κόλπο στο πιάτο. Μεγάλο μαγαζί αλλά πολύ καλά οργανωμένο έτσι που το σέρβις να δουλεύει ρολόι. Τα τραπέζια και οι καρέκλες του λευκά και χαρούμενα, το πάτωμα ξύλινο και οι κολόνες του ντυμένες με σανίδες, ή αλλιώς μια «στολή» περιποιημένη που ψιθυρίζει χαλαρά και με οικειότητα. Το concept στο «Σαρδελάκι με θέα» είναι το ίδιο, με λίγες όμως διαφορές. Έρχεται ο δίσκος απ’ όπου θα πάρεις μια σπέσιαλ μελιτζανοσαλάτα, μια γήινη φάβα με κρεμμυδάκι και ντομάτα, έναν ευγενέστατο μαρινάτο γαύρο με τσαχπινιά.

Στα plus αυτού του μαγαζιού είναι τα ζωντανά θαλασσινά, που δεν συνηθίζονται στη Γλυφάδα – ανάμεσά τους ωραιότατα μεγάλα στρείδια που αφήνουν στη γλώσσα την ντελικάτη ιωδιούχα τους υπογραφή. Το τηγάνι είναι πετυχημένο και εκτός από φανταστικό καλαμάρι, φιλεταρισμένες κουτσομούρες, αθερίνα, σαρδέλα και γαύρο κατά περίπτωση, μιας και το «Σαρδελάκι» ειδικεύεται στα μικρά ψαράκια, βγάζει τραγανές τηγανητές πατάτες και ωραία κολοκυθάκια σε στικ. Κι αν πάμε σχάρα, κι εκεί τα καλούδια είναι δυνατά. Μιλάμε καταρχάς για γάμπαρη με σάρκα βελούδινη, για μυρωδάτες καραβίδες που σερβίρονται πασπαλισμένες με χοντρό αλάτι, αλλά και για άψογα ζουμερή σκορπίνα-πετάλι με την ορεκτική μυρωδιά της σχάρας γραμμένη πάνω της. Σου φέρνουν σφηνάκι σορμπέ λεμόνι για να φρεσκάρεις το στόμα σου και κατόπιν σε κερνάνε μωσαϊκό με γραμμένη σοκολατέ γεύση.

Λεωφ. Ποσειδώνος 18, Βουλιαγμένη, 2109670913

Hits

«Σαρδελάκι»… με πολλή θέα! - εικόνα 2

Μελιτζανοσαλάτα
Δεν είναι η απλή, είναι μια μελιτζανοσαλάτα με καρύδια και σκορδάκι. Την κάνουν στην Κωνσταντινούπολη, την κάνουν και στο Άγιον Όρος, κι η γεύση της είναι πολύ μεστή και ξηροκαρπάτη. Σου μένει στο μυαλό.

«Σαρδελάκι»… με πολλή θέα! - εικόνα 3

Σαρδέλες στο φούρνο
Στο «Σαρδελάκι» της Βουλιαγμένης έχουν και μαγειρευτά, και τούτες οι σαρδέλες, μαγειρεμένες με ντομάτα, φανταστικές πατάτες και μπόλικο μαϊντανό, είναι εξαιρετικές. Πιο καλές κι από μαμαδίστικες…

«Σαρδελάκι»… με πολλή θέα! - εικόνα 4

Καλαμάρι τηγανητό
Αυτό το καλαμάρι είναι μεν τηγανητό, αλλά είναι και πολύ διαφορετικό απ’ ό,τι έχετε δοκιμάσει μέχρι τώρα. Κι αυτό γιατί απλώς χαράζουν τις ροδέλες του, δεν τις κόβουν εντελώς. ΄Ετσι μένει πολύ ζουμερό και πεντανόστιμο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tudor Hall

Ο Αστέριος Κουστούδης και ο Νίκος Λειβαδιάς ανεβάζουν το αριστοκρατικό ρεστοράν του ξενοδοχείου "King George" σε νέα ύψη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
24/12/2025

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.