Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2016: Εκδηλώσεις, μαγειρέματα, γευσιγνωσίες

Το σημαντικότερο φεστιβάλ γεύσης στην Ελλάδα ανοίγει στις 10 Ιουνίου τις πύλες του στην Τεχνόπολη στο Γκάζι και έχει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τους επισκέπτες του.

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2016: Εκδηλώσεις, μαγειρέματα, γευσιγνωσίες

Το σημαντικότερο φεστιβάλ γεύσης στην Ελλάδα ανοίγει στις 10 Ιουνίου τις πύλες του στην Τεχνόπολη στο Γκάζι και έχει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τους επισκέπτες του.

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2016: Εκδηλώσεις, μαγειρέματα, γευσιγνωσίες - εικόνα 1

Μια από τις πιο δημοφιλείς ατραξιόν του «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» είναι πάντα οι παράλληλες γευστικές και μαγειρικές εκδηλώσεις και γευσιγνωσίες, και αυτή η παράδοση συνεχίζεται. Μόνο που φέτος, για πρώτη φορά, οι εκδηλώσεις αυτές είναι ελεύθερες, χωρίς κόστος για τους συμμετέχοντες, και τα μέρη όπου θα πραγματοποιούνται θα είναι ανοιχτά πανταχόθεν έτσι ώστε να μπορεί να τις παρακολουθεί ο κόσμος ακόμη και αν δεν κάθεται στις καρέκλες της βασικής σκηνής του event. Έτσι, γνωστοί σεφ θα παρουσιάσουν μια πλούσια και ποικίλη θεματολογία.

Ο Αθηναγόρας Κωστάκος λ.χ., θα παρουσιάσει πρωτότυπες σάλτσες για πάστα. ο sushi chef του «Matsuhisa» Αντώνης Βρατσάνος θα μας μάθει πώς να κόβουμε τα ψάρια για να φτιάχνουμε σασίμι και σούσι, αλλά και πώς να τυλίγουμε σωστά τα maki roll. o pastry chef της «Μεγάλης Βρεταννίας» Ευγένιος Βαρδακαστάνης θα μας μυήσει στα μυστικά της παρασκευής του παγωτού στο σπίτι και θα μας δείξει πώς φτιάχνεται το δημοφιλές frozen yogurt. ο Ζαν-Λουί Καψαλάς θα δροσίσει το μαγειρικό μας ρεπερτόριο με κρύες σούπες και ο Ολιβιέ Καμπανά θα παίξει με τα αβγά, ενώ από το «Le Votre Piree» θα μας δείξουν τα κόλπα των χαρούμενων cake pops.

Στον τομέα ποτό - κρασί τώρα, θα υπάρχουν επίσης ωραίες ιδέες. Όλοι πλέον πίνουμε κοκτέιλ, οπότε είναι δικαιολογημένο να θέλουμε την «αλφαβήτα» του cocktail making. Αλλά και να μάθουμε περισσότερα για την ανερχόμενη τάση σήμερα, τα Low-ABV cocktails, κοκτέιλ με αλκοόλ χαμηλών βαθμών δηλαδή, που ταιριάζουν με μεζέδες του aperitivo αλλά και το φαγητό γενικότερα. Επιπλέον, τώρα που οι μικροζυθοποιίες φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια στην Ελλάδα, μια γευσιγνωστική ξενάγηση στους πολλούς τύπους μπίρας είναι μια ευκαιρία να βρούμε ποιες μας αρέσουν περισσότερο και γιατί. Όσο για το κρασί, η τέχνη της αρμονίας πάντα κρύβει μυστικά προς διαφώτιση, οπότε μια «μάχη» ανάμεσα στο λευκό Ασύρτικο και το κόκκινο Αγιωργίτικο, για το ποιο ταιριάζει καλύτερα συνδυαζόμενο με τις ίδιες γεύσεις, κρύβει πολλές εκπλήξεις.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ INSIDERS

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2016: Εκδηλώσεις, μαγειρέματα, γευσιγνωσίες - εικόνα 2

Το αβγό του Olivier
O Ολιβιέ Καμπανά, από τους πιο δημιουργικούς σεφ στην Αθήνα, βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο, θα μας δείξει πώς να μαγειρέψουμε το αγαπημένο αβγό με μοντέρνους και φευγάτους τρόπους.

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2016: Εκδηλώσεις, μαγειρέματα, γευσιγνωσίες - εικόνα 3

Η κουζίνα των Κυκλάδων
Το επιμελητήριο των Κυκλάδων θα παρουσιάσει το βιβλίο αναφοράς για τις γεύσεις των αγαπημένων μας νησιών, με τίτλο «Του Ανέμου και της Αλμύρας» των Δαρειώτη, Τσιχλάκη, Ανδρουλιδάκη, που εκδόθηκε πρόσφατα.

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2016: Εκδηλώσεις, μαγειρέματα, γευσιγνωσίες - εικόνα 4

Ελαιογνωσία
Η olive oil expert Μαρία Κατσούλη διοργανώνει μια μοναδική γευσιγνωσία βάζοντας δίπλα δίπλα προβληματικά ελαιόλαδα και εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα μικρών Ελλήνων παραγωγών.

Όλα για το φεστιβάλ στο http://www.elladagiortigefseis.gr/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι ταβέρνες του κέντρου

Μία updated λίστα με τις -παλιές, νέες και επαναπροσδιορισμένες- ταβέρνες του κέντρου της Αθήνας, που γίνονται ξαφνικά χιτ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/09/2025

Στην Πεύκη, για μία από τις καλύτερες πίτσες της Αθήνας

Πώς μια μικροσκοπική πιτσαρία με ιντριγκαδόρικο όνομα κατάφερε να γίνει ένα από ζυμαρένια σουξέ της πρωτεύουσας.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Τα κορυφαία παρεΐστικα εστιατόρια της Αθήνας σε σπέσιαλ τιμές

Από το Ex Machina και το Pharaoh μέχρι τις Σεϋχέλλες, τον Τηλέμαχο ή τον Τραβόλτα, αυτά τα βραβευμένα εστιατόρια της Αθήνας είναι ιδανικά για να απολαύσετε το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς, με ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές και παρεΐστικη ατμόσφαιρα.

Ένα από τα πιο cool street food της Θεσσαλονίκης ήρθε και στην Αθήνα

Χεράτο φαγητό με τις δικές του νόρμες και ωραία vibes επί της οδού Αρτέμιδος, σε μία άρτι αφιχθείσα πρόταση.

Ταβέρνες με ιστορία: Η Κληματαριά στη Βυτίνα κατέχει ένα σπάνιο ρεκόρ

Κοντά 95 χρόνια συνεχούς λειτουργίας από την ίδια οικογένεια μετράει η ταβέρνα Κληματαριά στη Βυτίνα, ένα σπάνιο ρεκόρ που δηλώνει συνέπεια, ποιότητα και, βέβαια, αγάπη…

Τρεις ιωδιούχοι λόγοι για φθινοπωρινή απόδραση στη Λευκάδα

Ακροβολισμένα σε τρία διαφορετικά σημεία του νησιού, αυτά τα εστιατόρια σηκώνουν ψηλά τη θαλασσινή παράδοση της Λευκάδας, συνδυάζοντας εξαιρετική πρώτη ύλη και μαγειρική φινέτσα σε ατμοσφαιρικά σκηνικά.