Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2016: Εκδηλώσεις, μαγειρέματα, γευσιγνωσίες

Το σημαντικότερο φεστιβάλ γεύσης στην Ελλάδα ανοίγει στις 10 Ιουνίου τις πύλες του στην Τεχνόπολη στο Γκάζι και έχει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τους επισκέπτες του.

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2016: Εκδηλώσεις, μαγειρέματα, γευσιγνωσίες

Το σημαντικότερο φεστιβάλ γεύσης στην Ελλάδα ανοίγει στις 10 Ιουνίου τις πύλες του στην Τεχνόπολη στο Γκάζι και έχει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τους επισκέπτες του.

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2016: Εκδηλώσεις, μαγειρέματα, γευσιγνωσίες - εικόνα 1

Μια από τις πιο δημοφιλείς ατραξιόν του «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» είναι πάντα οι παράλληλες γευστικές και μαγειρικές εκδηλώσεις και γευσιγνωσίες, και αυτή η παράδοση συνεχίζεται. Μόνο που φέτος, για πρώτη φορά, οι εκδηλώσεις αυτές είναι ελεύθερες, χωρίς κόστος για τους συμμετέχοντες, και τα μέρη όπου θα πραγματοποιούνται θα είναι ανοιχτά πανταχόθεν έτσι ώστε να μπορεί να τις παρακολουθεί ο κόσμος ακόμη και αν δεν κάθεται στις καρέκλες της βασικής σκηνής του event. Έτσι, γνωστοί σεφ θα παρουσιάσουν μια πλούσια και ποικίλη θεματολογία.

Ο Αθηναγόρας Κωστάκος λ.χ., θα παρουσιάσει πρωτότυπες σάλτσες για πάστα. ο sushi chef του «Matsuhisa» Αντώνης Βρατσάνος θα μας μάθει πώς να κόβουμε τα ψάρια για να φτιάχνουμε σασίμι και σούσι, αλλά και πώς να τυλίγουμε σωστά τα maki roll. o pastry chef της «Μεγάλης Βρεταννίας» Ευγένιος Βαρδακαστάνης θα μας μυήσει στα μυστικά της παρασκευής του παγωτού στο σπίτι και θα μας δείξει πώς φτιάχνεται το δημοφιλές frozen yogurt. ο Ζαν-Λουί Καψαλάς θα δροσίσει το μαγειρικό μας ρεπερτόριο με κρύες σούπες και ο Ολιβιέ Καμπανά θα παίξει με τα αβγά, ενώ από το «Le Votre Piree» θα μας δείξουν τα κόλπα των χαρούμενων cake pops.

Στον τομέα ποτό - κρασί τώρα, θα υπάρχουν επίσης ωραίες ιδέες. Όλοι πλέον πίνουμε κοκτέιλ, οπότε είναι δικαιολογημένο να θέλουμε την «αλφαβήτα» του cocktail making. Αλλά και να μάθουμε περισσότερα για την ανερχόμενη τάση σήμερα, τα Low-ABV cocktails, κοκτέιλ με αλκοόλ χαμηλών βαθμών δηλαδή, που ταιριάζουν με μεζέδες του aperitivo αλλά και το φαγητό γενικότερα. Επιπλέον, τώρα που οι μικροζυθοποιίες φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια στην Ελλάδα, μια γευσιγνωστική ξενάγηση στους πολλούς τύπους μπίρας είναι μια ευκαιρία να βρούμε ποιες μας αρέσουν περισσότερο και γιατί. Όσο για το κρασί, η τέχνη της αρμονίας πάντα κρύβει μυστικά προς διαφώτιση, οπότε μια «μάχη» ανάμεσα στο λευκό Ασύρτικο και το κόκκινο Αγιωργίτικο, για το ποιο ταιριάζει καλύτερα συνδυαζόμενο με τις ίδιες γεύσεις, κρύβει πολλές εκπλήξεις.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ INSIDERS

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2016: Εκδηλώσεις, μαγειρέματα, γευσιγνωσίες - εικόνα 2

Το αβγό του Olivier
O Ολιβιέ Καμπανά, από τους πιο δημιουργικούς σεφ στην Αθήνα, βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο, θα μας δείξει πώς να μαγειρέψουμε το αγαπημένο αβγό με μοντέρνους και φευγάτους τρόπους.

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2016: Εκδηλώσεις, μαγειρέματα, γευσιγνωσίες - εικόνα 3

Η κουζίνα των Κυκλάδων
Το επιμελητήριο των Κυκλάδων θα παρουσιάσει το βιβλίο αναφοράς για τις γεύσεις των αγαπημένων μας νησιών, με τίτλο «Του Ανέμου και της Αλμύρας» των Δαρειώτη, Τσιχλάκη, Ανδρουλιδάκη, που εκδόθηκε πρόσφατα.

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2016: Εκδηλώσεις, μαγειρέματα, γευσιγνωσίες - εικόνα 4

Ελαιογνωσία
Η olive oil expert Μαρία Κατσούλη διοργανώνει μια μοναδική γευσιγνωσία βάζοντας δίπλα δίπλα προβληματικά ελαιόλαδα και εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα μικρών Ελλήνων παραγωγών.

Όλα για το φεστιβάλ στο http://www.elladagiortigefseis.gr/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tudor Hall

Ο Αστέριος Κουστούδης και ο Νίκος Λειβαδιάς ανεβάζουν το αριστοκρατικό ρεστοράν του ξενοδοχείου "King George" σε νέα ύψη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
24/12/2025

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.