«F+W by Olivier Campanha»: με θαλασσινά και σαμπάνια

Το «Grand menu au champagne» που ξεκίνησε να σερβίρεται στο εστιατόριο του Κολωνακίου κρέας μπορεί να μην έχει, αλλά είναι… επιρρεπές στις απολαύσεις.

«F+W by Olivier Campanha»: με θαλασσινά και σαμπάνια

Το «Grand menu au champagne» που ξεκίνησε να σερβίρεται στο «F+W» στο Κολωνάκι, κρέας μπορεί να μην έχει (γκουρμέ νηστεία), αλλά είναι… επιρρεπές στις απολαύσεις. Το εν λόγω μενού degustation ανοίγει μια μεγάλη βεντάλια θαλασσινών γεύσεων ξεκινώντας με βασιλικό καβούρι με coulis πράσινου μήλου, φύλλα καπουτσίνου και ψίχουλα σοκολάτας, συνεχίζει με ένα πλατό θαλασσινών (καραβίδα από το Πευκί Ευβοίας ταρτάρ, γυαλιστερές, κυδώνια και χτένια carpaccio, σαλάτα με βασιλικό καβούρι και αχινό, σιγομαγειρεμένο καλαμάρι κ.α.) και με λιγκουίνι με αστακό, καραβίδες, γαρίδες, καλαμάρι και όστρακα και κλείνει αρωματικά με χειροποίητα σορμπέ κι ένα επιδόρπιο με αποχρώσεις του σμέουρου (φρέσκο, coulis, σορμπέ, αποξηραμένο) και μους βανίλια. Συνοδεύεται με τέσσερα ποτήρια σαμπάνια Gimonnet P. Champagne Cuis 1er Cru Brut και κοστίζει € 105 το άτομο. Αν περάσετε το Πάσχα στην Αθήνα και θέλετε μια δόση γαστρονομικής καλοπέρασης, είναι καλή προεόρτια ιδέα, ιδίως τώρα που το εστιατόριο έχει βγει στον κήπο του, κάτω από τις μουριές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Από τα μεσημέρια των 80s στα βράδια του σήμερα: Το 'Παραδοσιακό Καφενείο' επιστρέφει στο Κολωνάκι

Σαράντα παρά δύο χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, το "Καφενείο" επανέρχεται ανανεωμένο, γράφοντας μια καινούρια σελίδα στην πορεία του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/09/2025

Στο 'Ami' θα ξαναμάθεις ιταλικά

Ο βραβευμένος σεφ Δήμος Σαμουράκης παρουσιάζει ένα νέο μενού με ιταλιάνικη φινέτσα και εποχικότητα.

Πώς θα δοκιμάσεις τα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας σε ειδικά μενού με εξαιρετικές τιμές

Το "αθηνόραμα", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς υποδέχονται στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, αλλά και σπουδαία γαστρονομικά δώρα για εκλεκτούς τυχερούς!

Πότε επιστρέφει σε κανονική λειτουργία το Ovio του Πάνου Ιωαννίδη

Η πυρκαγιά μικρής έκτασης και η αποκατάσταση του γνωστού εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας.

Ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Μια οινογαστρονομική νύχτα με άρωμα συμπρωτεύουσας σε ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία της αθηναϊκής παραλίας.

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.