«F+W by Olivier Campanha»: με θαλασσινά και σαμπάνια

Το «Grand menu au champagne» που ξεκίνησε να σερβίρεται στο εστιατόριο του Κολωνακίου κρέας μπορεί να μην έχει, αλλά είναι… επιρρεπές στις απολαύσεις.

«F+W by Olivier Campanha»: με θαλασσινά και σαμπάνια

Το «Grand menu au champagne» που ξεκίνησε να σερβίρεται στο «F+W» στο Κολωνάκι, κρέας μπορεί να μην έχει (γκουρμέ νηστεία), αλλά είναι… επιρρεπές στις απολαύσεις. Το εν λόγω μενού degustation ανοίγει μια μεγάλη βεντάλια θαλασσινών γεύσεων ξεκινώντας με βασιλικό καβούρι με coulis πράσινου μήλου, φύλλα καπουτσίνου και ψίχουλα σοκολάτας, συνεχίζει με ένα πλατό θαλασσινών (καραβίδα από το Πευκί Ευβοίας ταρτάρ, γυαλιστερές, κυδώνια και χτένια carpaccio, σαλάτα με βασιλικό καβούρι και αχινό, σιγομαγειρεμένο καλαμάρι κ.α.) και με λιγκουίνι με αστακό, καραβίδες, γαρίδες, καλαμάρι και όστρακα και κλείνει αρωματικά με χειροποίητα σορμπέ κι ένα επιδόρπιο με αποχρώσεις του σμέουρου (φρέσκο, coulis, σορμπέ, αποξηραμένο) και μους βανίλια. Συνοδεύεται με τέσσερα ποτήρια σαμπάνια Gimonnet P. Champagne Cuis 1er Cru Brut και κοστίζει € 105 το άτομο. Αν περάσετε το Πάσχα στην Αθήνα και θέλετε μια δόση γαστρονομικής καλοπέρασης, είναι καλή προεόρτια ιδέα, ιδίως τώρα που το εστιατόριο έχει βγει στον κήπο του, κάτω από τις μουριές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
04/12/2025

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.

Καλησπέρα σας, έχετε κάνει "κάποια" κράτηση;

Συνήθως έτσι ξεκινάει η επικοινωνία με το service σε ένα "κάποιο" εστιατόριο της πόλης μας. Μετά ακολουθούν διάφορα. Και καλά, και – δυστυχώς – στραβά…