«F+W by Olivier Campanha»: με θαλασσινά και σαμπάνια

Το «Grand menu au champagne» που ξεκίνησε να σερβίρεται στο εστιατόριο του Κολωνακίου κρέας μπορεί να μην έχει, αλλά είναι… επιρρεπές στις απολαύσεις.

«F+W by Olivier Campanha»: με θαλασσινά και σαμπάνια

Το «Grand menu au champagne» που ξεκίνησε να σερβίρεται στο «F+W» στο Κολωνάκι, κρέας μπορεί να μην έχει (γκουρμέ νηστεία), αλλά είναι… επιρρεπές στις απολαύσεις. Το εν λόγω μενού degustation ανοίγει μια μεγάλη βεντάλια θαλασσινών γεύσεων ξεκινώντας με βασιλικό καβούρι με coulis πράσινου μήλου, φύλλα καπουτσίνου και ψίχουλα σοκολάτας, συνεχίζει με ένα πλατό θαλασσινών (καραβίδα από το Πευκί Ευβοίας ταρτάρ, γυαλιστερές, κυδώνια και χτένια carpaccio, σαλάτα με βασιλικό καβούρι και αχινό, σιγομαγειρεμένο καλαμάρι κ.α.) και με λιγκουίνι με αστακό, καραβίδες, γαρίδες, καλαμάρι και όστρακα και κλείνει αρωματικά με χειροποίητα σορμπέ κι ένα επιδόρπιο με αποχρώσεις του σμέουρου (φρέσκο, coulis, σορμπέ, αποξηραμένο) και μους βανίλια. Συνοδεύεται με τέσσερα ποτήρια σαμπάνια Gimonnet P. Champagne Cuis 1er Cru Brut και κοστίζει € 105 το άτομο. Αν περάσετε το Πάσχα στην Αθήνα και θέλετε μια δόση γαστρονομικής καλοπέρασης, είναι καλή προεόρτια ιδέα, ιδίως τώρα που το εστιατόριο έχει βγει στον κήπο του, κάτω από τις μουριές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κωνσταντίνος Φιλιππόπουλος: H γεύση πρέπει να σέβεται τον οργανισμό

Ο αναγνωρισμένος σεφ χαρτογραφεί μια πορεία που συνδυάζει τεχνική ακρίβεια, διεθνείς εμπειρίες και την αδιαπραγμάτευτη ανάγκη για πιάτα υψηλής θρεπτικής αξίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/12/2025

"Το Μαγαζάκι Που Λέγαμε"

Ταξίδι γεύσεων με φόντο την Παλιά Πόλη

Το Simul κάνει πάρτι για τα 10 του χρόνια, με burgers και βραβευμένα cocktails

Το εστιατόριο του Νίκου Θωμά σβήνει δέκα κεράκια στην τούρτα της ζωής του και το γιορτάζει με ένα ανοιχτό πάρτι για όλους,

"Ο Θωμάς"

Αρχοντική νοστιμιά στα βουνά

"Βεργιώτικο"

Μυσταγωγική κρεατοφαγία στη σπηλιά

Το πιάτο της εβδομάδας: Σολομός με στρατσιατέλα στο Matsuhisa Athens

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.