«F+W by Olivier Campanha»: με θαλασσινά και σαμπάνια

Το «Grand menu au champagne» που ξεκίνησε να σερβίρεται στο εστιατόριο του Κολωνακίου κρέας μπορεί να μην έχει, αλλά είναι… επιρρεπές στις απολαύσεις.

«F+W by Olivier Campanha»: με θαλασσινά και σαμπάνια

Το «Grand menu au champagne» που ξεκίνησε να σερβίρεται στο «F+W» στο Κολωνάκι, κρέας μπορεί να μην έχει (γκουρμέ νηστεία), αλλά είναι… επιρρεπές στις απολαύσεις. Το εν λόγω μενού degustation ανοίγει μια μεγάλη βεντάλια θαλασσινών γεύσεων ξεκινώντας με βασιλικό καβούρι με coulis πράσινου μήλου, φύλλα καπουτσίνου και ψίχουλα σοκολάτας, συνεχίζει με ένα πλατό θαλασσινών (καραβίδα από το Πευκί Ευβοίας ταρτάρ, γυαλιστερές, κυδώνια και χτένια carpaccio, σαλάτα με βασιλικό καβούρι και αχινό, σιγομαγειρεμένο καλαμάρι κ.α.) και με λιγκουίνι με αστακό, καραβίδες, γαρίδες, καλαμάρι και όστρακα και κλείνει αρωματικά με χειροποίητα σορμπέ κι ένα επιδόρπιο με αποχρώσεις του σμέουρου (φρέσκο, coulis, σορμπέ, αποξηραμένο) και μους βανίλια. Συνοδεύεται με τέσσερα ποτήρια σαμπάνια Gimonnet P. Champagne Cuis 1er Cru Brut και κοστίζει € 105 το άτομο. Αν περάσετε το Πάσχα στην Αθήνα και θέλετε μια δόση γαστρονομικής καλοπέρασης, είναι καλή προεόρτια ιδέα, ιδίως τώρα που το εστιατόριο έχει βγει στον κήπο του, κάτω από τις μουριές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.