«Μοnk»: τρεις στάσεις στη Βιβλία Χώρα

Μια οινική βόλτα στις πλαγιές του Παγγαίου Όρους μας πάει το wine bar-restaurant της οδού Καρόρη την Πέμπτη 26/11. Στο επίκεντρο, οι νέες σοδειές του Κτήματος.

«Μοnk»: τρεις στάσεις στη Βιβλία Χώρα

Μια οινική βόλτα στις πλαγιές του Παγγαίου Όρους, στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, και σε ένα από τα πιο αγαπητά και καταξιωμένα ελληνικά οινοποιεία μας πάει το «Monk» το βράδυ της Πέμπτης 26/11 συνεχίζοντας τα οινο-γευστικά του αφιερώματα. Στο ειδικό μενού που συνέθεσε ο σομελιέ του wine bar-restaurant της οδού Καρόρη Βασίλης Παπαδόπουλος σε συνεργασία με την κουζίνα και το οποίο κοστίζει € 20 ανά άτομο, το λευκό και το ροζέ Βιβλία χώρα του 2015 και το ερυθρό του 2013 συναντούν, αντίστοιχα, ποπιέτες καπνιστού σολομού σε μους τυριών, πιτάκια samosas με κάρι, κοτόπουλο και λαχανικά και μίνι σουβλάκια με βότανα και παρμεζάνα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.