«Μοnk»: τρεις στάσεις στη Βιβλία Χώρα

Μια οινική βόλτα στις πλαγιές του Παγγαίου Όρους μας πάει το wine bar-restaurant της οδού Καρόρη την Πέμπτη 26/11. Στο επίκεντρο, οι νέες σοδειές του Κτήματος.

«Μοnk»: τρεις στάσεις στη Βιβλία Χώρα

Μια οινική βόλτα στις πλαγιές του Παγγαίου Όρους, στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, και σε ένα από τα πιο αγαπητά και καταξιωμένα ελληνικά οινοποιεία μας πάει το «Monk» το βράδυ της Πέμπτης 26/11 συνεχίζοντας τα οινο-γευστικά του αφιερώματα. Στο ειδικό μενού που συνέθεσε ο σομελιέ του wine bar-restaurant της οδού Καρόρη Βασίλης Παπαδόπουλος σε συνεργασία με την κουζίνα και το οποίο κοστίζει € 20 ανά άτομο, το λευκό και το ροζέ Βιβλία χώρα του 2015 και το ερυθρό του 2013 συναντούν, αντίστοιχα, ποπιέτες καπνιστού σολομού σε μους τυριών, πιτάκια samosas με κάρι, κοτόπουλο και λαχανικά και μίνι σουβλάκια με βότανα και παρμεζάνα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
06/11/2025

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.