«Βασίλαινας»: Πρώτη γευσιγνωσία και… Άνταμ Κοντοβάς

Η πρώτη οινο-γευστική βραδιά της σεζόν, την Πέμπτη 22/10, εκτός του ότι εστιάζει στον κρητικό αμπελώνα, συστήνει το νέο σεφ του εστιατορίου του Πειραιά.

«Βασίλαινας»: Πρώτη γευσιγνωσία και… Άνταμ Κοντοβάς

Η πρώτη οινο-γευστική βραδιά της σεζόν, την Πέμπτη 22/10, εκτός του ότι εστιάζει στον κρητικό αμπελώνα, συστήνει το νέο σεφ του εστιατορίου του Πειραιά.

«Βασίλαινας»: Πρώτη γευσιγνωσία και… Άνταμ Κοντοβάς - εικόνα 1

Οι αφιερωμένες στο κρασί Πέμπτες είναι παράδοση πλεόν στον «Βασίλαινα». Η πρώτη οινο-γευστική βραδιά της σεζόν, όμως, εκτός του ότι εστιάζει στον κρητικό αμπελώνα, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσετε το νέο σεφ του εστιατορίου του Πειραιά: ο νεαρός μεν αλλά με με εμπειρία σε βραβευμένες κουζίνες της Ελλάδας και του εξωτερικού δε Άνταμ Κοντοβάς έχει αναλάβει από τις αρχές του μήνα την κουζίνα. Στο ειδικό μενού της Πέμπτης 22/10, το οποίο κοστίζει € 35, πέντε πιάτα του συναντούν το Βιδιανό, το Μανδηλάρι, το Κοτσιφάλι, τη Βηλάνα και τη Μαλβαζία, μέσα πέντε κρασιά αξιόλογων παραγωγών του νησιού (Δουλουφάκης, Διαμαντάκης, Μηλιαράκης, Rhous Winery και Λυραράκης) που έχει επιλέξει ο σομελιέ του «Βασίλαινα» Γρηγόρης Μιχαήλος.

«Βασίλαινας»: Πρώτη γευσιγνωσία και… Άνταμ Κοντοβάς - εικόνα 2
O Άνταμ Κοντοβάς

Το μενού

Σούπα καπνιστής κολοκύθας βιολογικής καλλιέργειας με κάστανα και καλαμπόκι
Δάφνιος Δουλουφάκη (Βιδιανό)

Τερίνα από χοιρινό κότσι με λάχανο τουρσί και μπριος τομάτας
Prinos rose Διαμαντάκης (Mανδηλάρι/Syrah)

Mυλοκόπι με παραδοσιακή ρεβιθάδα, σύγκλινο και τραγανό παστινάκι
Vilana Fume Μηλιαράκης (Βηλάνα)

Χοιρινός λαιμός με πολέντα, άγρια μανιτάρια και σάλτσα από Πόρτο
Rhous Ερυθρός Rous Winery (Syrah/Κοτσιφάλι)

Crème Brulee με αρμπαρόριζα, τραγανά εσπεριδοειδή και γλυκό κυδώνι
Malvasia of Crete, Λυραράκης (Μαλβαζία, λιαστός επιδόρπιος οίνος)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα: Ένας οδηγός της τελευταίας στιγμής

Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις Πάσχα στο χωριό (ή στο νησί), οι παρακάτω γραμμές σε ενδιαφέρουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
28/04/2024

Το 'Albion' παραμένει σουξέ του Ψυχικού

Ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά bar restaurants της πόλης διατηρεί ατόφια τα ατού του και επενδύει περαιτέρω σε αυτά.

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.