Agora Select: Ψαγμένη οικειότητα μεσημέρι-βράδυ

Δημοφιλές στέκι για όλες τις ώρες, με προσοχή στις λεπτομέρειες, ωραία vibes και γλυκές τιμές. Ένα μπιστρό με τεράστιο κατάλογο, που καταφέρνει να σε κερδίσει με χορταστικές και νόστιμες μερίδες.

Agora Select: Ψαγμένη οικειότητα μεσημέρι-βράδυ

Δημοφιλές στέκι για όλες τις ώρες, με προσοχή στις λεπτομέρειες, ωραία vibes και γλυκές τιμές. Ένα μπιστρό με τεράστιο κατάλογο, που καταφέρνει να σε κερδίσει με χορταστικές και νόστιμες μερίδες.

Agora Select: Ψαγμένη οικειότητα μεσημέρι-βράδυ - εικόνα 1

Κυριακή μεσημέρι, λιακάδα και το φως στο «Agora Select» είναι πολύ γλυκό. Αυτό το εστιατόριο πάντα μου δημιουργεί την αίσθηση ότι μπαίνω σε ένα καράβι του οποίου η πλώρη είναι η συμβολή Βεντήρη­ και Χατζηγιάννη Μέξη δίπλα στο «Hilton». Η τζαμαρία το κυκλώνει μαζί με τις πρασινάδες, κάνοντάς το αεράτο και χαρούμενο. Στο εσωτερικό­, τώρα, το ντεκόρ είναι φουλ στα κλασικό, γεμάτο ελληνικές και γαλλικές διαφημίσεις και φωτογραφίες σε καδράκια που του δίνουν μια οικεία αίσθηση μπιστρό. Μεγάλες οικογενειακές παρέες από μεγαλύτερους και νεότερους γεμίζουν τα τραπέζια, όχι μόνο το μεσημέρι, καθώς το μαγαζί είναι προσφιλής προορισμός βραδινών εξόδων καθώς συνδυάζει ποιότητα με σωστές τιμές και όχι μόνο. το φαγητό έρχεται σε πολύ όμορφα πιάτα, σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων, αλλά και σε πέτρες, ξύλα, μαντέμια, τηγάνια…

Το γευστικό στιλ ποντάρει στην οικειότητα, με ψαγμένο τρόπο όμως. Ο συνδυασμός ντομάτα - μοτσαρέλα­ μεταφράζεται σε πολύχρωμα ντοματίνια διαφόρων γεύσεων με μια εντυπωσιακή μπάλα βουβαλίσιου τυριού. Η κασερόπιτα με την πληθωρική γεύση φτιάχνεται με φύλλο κανταϊφιού. Τα γαρδουμπάκια φούρνου μόνο με εντεράκι είναι τρυφερά και ντελικάτα, έχοντας για γαρνιτούρα κυδωνάτες τηγανητές πατάτες. Η τηγανισμένη φέτα σε φύλλο, με μέλι και καρύδια, είναι από τις πολύ καλές εκδοχές του δημοφιλέστατου πιά­του. Οι άψογες ταλιατέλες έρχονται με συμπαθητική μοσχαρίσια μπολονέζ, σε μια κρέμα γραβιέρας Ρεθύμνου και παρμεζάνας. Το burger το περίμενα με πιο γραμμένη την υφή του κιμά, αλλά το Τ-bone από μοσχαράκι γάλακτος σβησμένο θεαματικά με Jack Daniels είναι σαφώς καλύτερο. Τα γλυκά είναι σίγουρα ενδιαφέροντα, αλλά χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις: πιο κρουστό σου στο προφιτερόλ, πιο τραγανό φύλλο στο μιλφέιγ, περισσότερο άρωμα στην πορτοκαλόπιτα...

3 ΠΙΑΤΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ

Agora Select: Ψαγμένη οικειότητα μεσημέρι-βράδυ - εικόνα 2

Στραπατσάδα
Δεν βρίσκεις συχνά τόσο καλοφτιαγμένη στραπατσάδα, με ζουμερά αβγά και πυκνή, γευστική σάλτσα ντομάτας. Η εν λόγω συνοδεύεται από νόστιμο καπνιστό ψαρονέφρι, ξινούτσικη φέτα Καρδίτσας πάνω σε μπουκιές χωριάτικου ψωμιού και σερβίρεται πολύ όμορφα σε μια φρέσκια ντομάτα.

Agora Select: Ψαγμένη οικειότητα μεσημέρι-βράδυ - εικόνα 3

Παπαρδέλες με πανσέτα και μοτσαρέλα
Ιδού μια καθημερινή αλλά και πρωτότυπη μακαρονάδα. Παπαρδέλες βρασμένες πολύ σωστά και με μπόλικα μυρωδικά, παίρνουν έξτρα νοστιμιά από κομμάτια νοστιμότατης και ζουμερής καπνιστής πανσέτας, umami από ψητά ντοματίνια και μοτσαρελάκια που της ταιριάζουν πολύ.

Agora Select: Ψαγμένη οικειότητα μεσημέρι-βράδυ - εικόνα 4

Σορμπέ λεμόνι
Δροσερό και ταυτόχρονα μεστό, το homemade σορμπέ λεμόνι έρχεται πολύ όμορφα σερβιρισμένο σε φρέσκα λεμόνια, στολισμένο με φύλλα δυόσμου, που του ταιριάζουν χέρι-γάντι. Ενδεδειγμένο για ανάλαφρο φινάλε.

Περισσότερες πληροφορίες

Αγορά Select

Χ. Μέξη 8 & Βεντήρη 9, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.