Τ-Square: Φαγητό, ποτό και ψιλό γρασίδι

Νέα γευστική κατεύθυνση για τον all day χώρο του Γκολφ ­Γλυφάδας, με τον Γιάννη Στανίτσα να κρατάει το τιμόνι της κουζίνας εδώ και λίγο καιρό.

Τ-Square: Φαγητό, ποτό και ψιλό γρασίδι

Νέα γευστική κατεύθυνση για τον all day χώρο του Γκολφ ­Γλυφάδας, με τον Γιάννη Στανίτσα να κρατάει το τιμόνι της κουζίνας εδώ και λίγο καιρό.

Τ-Square: Φαγητό, ποτό και ψιλό γρασίδι - εικόνα 1

Εδώ κι ένα χρόνο για να κατευθυνθείς προς το Glyfada Golf Gardens δεν χρειάζεσαι μπαστούνι, ούτε καν να ξέρεις τι είναι tee. Την πράσινη άπλα την απολαμβάνεις άνετα και χωρίς να κυνηγάς τρύπες, καθισμένος σε ένα χώρο με all day χαρακτήρα, casual και προσεγμένο, με γήινα χρώματα και διά­φορες γωνιές για να διαλέξεις: οι Chesterfield καναπέδες, η μεγάλη μπάρα στο κέντρο, τα stands απέναντί της ή τα τραπέζια δίπλα στις γουστόζικες κρεμαστές δερμάτινες ραφιέρες…
Το άλλοτε κλειστό club είναι πλέον ανοιχτό και στους μη μυημένους στο γκολφ και ο Γιάν­νης Στανίτσας, ο οποίος ανέλαβε πρόσφατα την κουζίνα του εστιατορίου, χρωματίζει τη γευστική του πρόταση με μοντέρνο, πολυσυλλεκτικό πινέλο. Θα δοκιμάσεις π.χ. σούσι σε στιλ temari (σαν nigiri με σφαιρικό sticky rice) με μοσχάρι μαριναρισμένο σε yuzu, τσίλι και κόλιανδρο, θα δοκιμάσεις όμως κι ένα πιλάφι σε τούρκικο στιλ, γλυκο­μπαχαράτο, με καβουρμά και φιστίκι Αιγίνης, ή άγρια μανιτάρια με μοσχαρίσιο ζωμό σε ένα ας πούμε σαγανάκι με κατσικίσιο τυρί και άρωμα τρούφας, ένα πιάτο γήινο και πλούσιο σε γεύση. Ο σεφ εικονογραφεί όμορφα ένα φιλέτο σολομού με κρούστα μελιού και σό­γιας, τοποθετώντας το επάνω στην κυκλική γεωμετρία ενός πράσινου­ πουρέ πατάτας με wasabi (ήπιας­ έντασης πάντως, κατ’ εμέ θέλει ένα kick παραπάνω) κι επιστρέφει στα καθ’ ημάς με ένα κατσικάκι με παραδοσιακές χυλοπίτες, φρέσκια λεβάντα και τυρί ανεβατό. Aπό τα γλυκά ξεχωρίζει μια ελαφριά μηλόπιτα με κρέμα μήλου και βανίλια.

Τέρμα Κων. Καραμανλή, Γκολφ ­Γλυφάδας, 2111838648.

SQUARE FORCE

Τ-Square: Φαγητό, ποτό και ψιλό γρασίδι - εικόνα 2

Ο σεφ
Ο Γιάννης Στανίτσας ανέλαβε να διαμορφώσει το νέο γευστικό προφίλ του «T-Square». Είναι ιδιαίτερα ταλαντούχος, με αρκετά βραβεία στο ενεργητικό του και ικανή μαγειρική πορεία σε ξενοδοχεία του εξωτερικού και των ελληνικών νησιών.

Τ-Square: Φαγητό, ποτό και ψιλό γρασίδι - εικόνα 3

Η μπάρα
Φτιάχνει πολλά και διάφορα κοκτέιλ όπως το Speedy Gonzalez με τεκίλα, καρότο και passion fruit, το Irish Twist με ιρλανδέζικο ουίσκι, αμύγδαλο και σιτσιλιάνικη λεμονάδα ή το Gin Levander με τζιν, βασιλικό και λεβάντα – το λέει και το όνομα.

Τ-Square: Φαγητό, ποτό και ψιλό γρασίδι - εικόνα 4

Το brunch
Είναι ήδη στα σκαριά (αναμένεται να ξεκινήσει τον Μάρτιο). Με μεγάλο, διεθνούς λογικής μπουφέ και live cooking, θα έχει οικογενειακή κατεύθυνση και θα δίνει έμφαση τόσο στη διασκέδαση των μεγάλων όσο και στη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο "Βασίλαινας Blue" της Αντιπάρου μετακομίζει

Ανταλλάσσει τη φελινική αυλή του στη Χώρα με τη βεράντα του "Kouros Village Hotel" κι αποκτά τη θαλασσινή θέα που του αξίζει, ενώ ενδιαφέροντα σχέδια υπάρχουν και για το χώρο που αφήνει πίσω του.

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα: Ένας οδηγός της τελευταίας στιγμής

Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις Πάσχα στο χωριό (ή στο νησί), οι παρακάτω γραμμές σε ενδιαφέρουν.

Το 'Albion' παραμένει σουξέ του Ψυχικού

Ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά bar restaurants της πόλης διατηρεί ατόφια τα ατού του και επενδύει περαιτέρω σε αυτά.

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.