7 σενάρια για την Τσικνοπέμπτη

Παϊδάκια, χοιρινά μπριζολάκια, συκωταριές, λουκάνικά, κοντοσούβλι… Επτά σενάρια για την Τσικνοπέμπτη που σε πιάνουν από τη μύτη.

7 σενάρια για την Τσικνοπέμπτη

Παϊδάκια, χοιρινά μπριζολάκια, συκωταριές, λουκάνικά, κοντοσούβλι… Επτά εστιατορικά σενάρια για την Τσικνοπέμπτη που σε πιάνουν από τη μύτη.

7 σενάρια για την Τσικνοπέμπτη - εικόνα 1

Αλεξάνδρα
Δίπλα στις μοσχαρίσιες μπριζόλες γάλακτος, τα ριγανάτα, αφράτα μπιφτέκια και το ψαρονέφρι στα κάρβουνα, το μοντέρνο ελληνικό εστιατόριο του πάρκου των Παναθηναίων βγάζει, ειδικά για την ημέρα, αρνίσια συκωταριά και παϊδάκια.

7 σενάρια για την Τσικνοπέμπτη - εικόνα 2

Όμικρον
Το ειδικό μενού στο εστιατόριο της Κηφισιάς ξεκινάει με μπρουσκέτα με σύγκλινο, φλογέρες κοτόπουλου και σαλάτα και συνεχίζει με χοιρινά μπριζολάκια και γλυκό κουταλιού με παγωτό καϊμάκι (€ 26 το άτομο).

7 σενάρια για την Τσικνοπέμπτη - εικόνα 3

Μimaya
Στο μενού χωριάτικη, γραβιέρα σαγανάκι κι ένα grill με τα όλα του (φιλετάκια κοτόπουλο, ψαρονέφρι, sirloin black angus, αρνίσια παϊδάκια, λουκάνικο ξυδάτο με 3 σάλτσες) και μους σοκολάτας για φινάλε (€ 23 το άτομο). Κερνάνε και το πρώτο ποτήρι κρασί.

7 σενάρια για την Τσικνοπέμπτη - εικόνα 4

Ορίζοντες Λυκαβηττού
Προτείνει κρέμα κουνουπιδιού, σαλάτα με απάκι, χοιρινές μπουκίτσες σοτέ, τριλογία κρεάτων σε κοντοσούβλι και πανακότα με μαστίχα (€ 29 το άτομο). Και για συνοδευτικό, εκείνη τη συγκλονιστική θέα σε όλη την πόλη.

7 σενάρια για την Τσικνοπέμπτη - εικόνα 5

Salero
Σε κρεατικό ρυθμό και το πολύχρωμο στέκι των Εξαρχείων. Με παϊδάκια κοτόπουλου με σος BBQ και αρνίσια με τσίλι, χοιρινή πανσέτα στη σχάρα, ποικιλίες κρεατικών, μανιτάρια γεμιστά με αρνίσιο κιμά και πλιγούρι και άλλα πολλά.

7 σενάρια για την Τσικνοπέμπτη - εικόνα 6

Κλίμα-Κλήμα
Ένα mixed grill για δύο άτομα (€ 20) προτείνει για την Τσικνοπέμπτη το wine-resto-bar των Βριλησσσίων, με χειροποίητες σεφταλιές, χωριάτικο λουκάνικο, μαριναρισμένα χοιρινά πανσετάκια και αρνίσια μπιφτέκια. Κι από κόκκινα κρασιά, για να τα συνοδεύσετε, έχουν ολόκληρη κολεξιόν.

7 σενάρια για την Τσικνοπέμπτη - εικόνα 7

Musique Café & More
Και η κουζίνα του μοντέρνου café-bar restaurant της πλατείας Προσκόπων ακολουθεί την παράδοση και μπαίνει την Τσικνοπέμπτη στο ψητό, προτείνοντας (a la carte) μια σειρά από παραδοσιακά κρεατικά και τα απαραίτητα συνοδευτικά τους: χόρτα, τζατζίκι, μελιτζανοσαλάτα, παϊδάκια κοτόπουλου και αρνίσια, κεμπάπ, μπριζολάκια χοιρινά και μοσχαρίσιο συκώτι.

Περισσότερες πληροφορίες

Ορίζοντες Λυκαβηττού

Αριστίππου 1, Λόφος Λυκαβηττού
  • Εστιατόρια

Salero

Βαλτετσίου 51, Εξάρχεια
  • Εστιατόρια

Musique Cafe and More

Αρριανού 37 & Αρχελάου, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
16/09/2025

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.