7 σενάρια για την Τσικνοπέμπτη

Παϊδάκια, χοιρινά μπριζολάκια, συκωταριές, λουκάνικά, κοντοσούβλι… Επτά σενάρια για την Τσικνοπέμπτη που σε πιάνουν από τη μύτη.

7 σενάρια για την Τσικνοπέμπτη

Παϊδάκια, χοιρινά μπριζολάκια, συκωταριές, λουκάνικά, κοντοσούβλι… Επτά εστιατορικά σενάρια για την Τσικνοπέμπτη που σε πιάνουν από τη μύτη.

7 σενάρια για την Τσικνοπέμπτη - εικόνα 1

Αλεξάνδρα
Δίπλα στις μοσχαρίσιες μπριζόλες γάλακτος, τα ριγανάτα, αφράτα μπιφτέκια και το ψαρονέφρι στα κάρβουνα, το μοντέρνο ελληνικό εστιατόριο του πάρκου των Παναθηναίων βγάζει, ειδικά για την ημέρα, αρνίσια συκωταριά και παϊδάκια.

7 σενάρια για την Τσικνοπέμπτη - εικόνα 2

Όμικρον
Το ειδικό μενού στο εστιατόριο της Κηφισιάς ξεκινάει με μπρουσκέτα με σύγκλινο, φλογέρες κοτόπουλου και σαλάτα και συνεχίζει με χοιρινά μπριζολάκια και γλυκό κουταλιού με παγωτό καϊμάκι (€ 26 το άτομο).

7 σενάρια για την Τσικνοπέμπτη - εικόνα 3

Μimaya
Στο μενού χωριάτικη, γραβιέρα σαγανάκι κι ένα grill με τα όλα του (φιλετάκια κοτόπουλο, ψαρονέφρι, sirloin black angus, αρνίσια παϊδάκια, λουκάνικο ξυδάτο με 3 σάλτσες) και μους σοκολάτας για φινάλε (€ 23 το άτομο). Κερνάνε και το πρώτο ποτήρι κρασί.

7 σενάρια για την Τσικνοπέμπτη - εικόνα 4

Ορίζοντες Λυκαβηττού
Προτείνει κρέμα κουνουπιδιού, σαλάτα με απάκι, χοιρινές μπουκίτσες σοτέ, τριλογία κρεάτων σε κοντοσούβλι και πανακότα με μαστίχα (€ 29 το άτομο). Και για συνοδευτικό, εκείνη τη συγκλονιστική θέα σε όλη την πόλη.

7 σενάρια για την Τσικνοπέμπτη - εικόνα 5

Salero
Σε κρεατικό ρυθμό και το πολύχρωμο στέκι των Εξαρχείων. Με παϊδάκια κοτόπουλου με σος BBQ και αρνίσια με τσίλι, χοιρινή πανσέτα στη σχάρα, ποικιλίες κρεατικών, μανιτάρια γεμιστά με αρνίσιο κιμά και πλιγούρι και άλλα πολλά.

7 σενάρια για την Τσικνοπέμπτη - εικόνα 6

Κλίμα-Κλήμα
Ένα mixed grill για δύο άτομα (€ 20) προτείνει για την Τσικνοπέμπτη το wine-resto-bar των Βριλησσσίων, με χειροποίητες σεφταλιές, χωριάτικο λουκάνικο, μαριναρισμένα χοιρινά πανσετάκια και αρνίσια μπιφτέκια. Κι από κόκκινα κρασιά, για να τα συνοδεύσετε, έχουν ολόκληρη κολεξιόν.

7 σενάρια για την Τσικνοπέμπτη - εικόνα 7

Musique Café & More
Και η κουζίνα του μοντέρνου café-bar restaurant της πλατείας Προσκόπων ακολουθεί την παράδοση και μπαίνει την Τσικνοπέμπτη στο ψητό, προτείνοντας (a la carte) μια σειρά από παραδοσιακά κρεατικά και τα απαραίτητα συνοδευτικά τους: χόρτα, τζατζίκι, μελιτζανοσαλάτα, παϊδάκια κοτόπουλου και αρνίσια, κεμπάπ, μπριζολάκια χοιρινά και μοσχαρίσιο συκώτι.

Περισσότερες πληροφορίες

Αλεξάνδρα

Αργεντινής Δημοκρατίας 8Α, Λεωφ. Αλεξάνδρας, Πάρκο Παναθήναια, Νεάπολη
  • Εστιατόρια

Ορίζοντες Λυκαβηττού

Αριστίππου 1, Λόφος Λυκαβηττού
  • Εστιατόρια

Salero

Βαλτετσίου 51, Εξάρχεια
  • Εστιατόρια

Musique All Day Resto Bar

Αρριανού 37 & Αρχελάου, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα concept απευθείας από το Βερολίνο φέρνει στην Αθήνα πρωινό που δεν τελειώνει ποτέ

Το διάσημο all-day breakfast concept που καθιέρωσε το πρωινό ως εμπειρία ανεξαρτήτως ώρας, καταφθάνει και στην ελληνική πρωτεύουσα με το Benedict Berlin.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
13/12/2025

Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες του χειμώνα

Τα μέρη που θα νοστιμίσουν τα χειμερινά ταξίδια σου σε όλη την Ελλάδα.

Η "Thigaterra" στο Ηράκλειο μας μυεί στο slow food της Μεγαλονήσου

Στον όμορφο χώρο του δημιουργικού κρητικού εστιατορίου στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου, που αξίζει την προσοχή μας στα χειμερινά ταξίδια μας στην Κρήτη, εκλεκτά τοπικά προϊόντα του νησιού αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδος αναδεικνύονται δημιουργικά.

Ένα burger με φουά γκρα και ένα με φρέσκια τρούφα σε περιμένουν στο Smash ‘n Bun

Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Μεσογειακή Κουζίνα Αντωνιάδης"

Φρεσκομαγειρεμένα πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στο αυθεντικό και το comfort.