6 ταβέρνες για ν’ ανοίξουμε το Τριώδιο

Mε το Τριώδιο να ανοίγει νωρίς νωρίς φέτος, ιδού έξι ωραίες ταβέρνες για να το γλεντήσουμε!

6 ταβέρνες για ν’ ανοίξουμε το Τριώδιο

Μόλις κρύψαμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο, είμαστε έτοιμοι να βγάλουμε απ’ το μπαούλο τα αποκριάτικα, με το Τριώδιο να ανοίγει νωρίς νωρίς φέτος. Ιδού έξι ωραίες ταβέρνες για να το γλεντήσουμε!

Μονοκατοικία

6 ταβέρνες για ν’ ανοίξουμε το Τριώδιο - εικόνα 1

Τολμηρό νεο-arte povera look σε ανακαινισμένο χώρο που προβάλλει τα τούβλα του. Καλή καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, πρωτότυπο ριζότο με άγρια μανιτάρια και πετιμέζι, τρυφερό μοσχαράκι στιφάδο, νόστιμος ντοματένιος καγιανάς με λουκάνικο, ωραίο τρίγωνο με κρέμα, μήλα και γρανίτα κρασιού.

Εν Ελλάδι

6 ταβέρνες για ν’ ανοίξουμε το Τριώδιο - εικόνα 2

Αίσθηση μοντέρνας ταβέρνας, μαζί με αστικό παλιομοδίτικο άρωμα. Την επιμέλεια της κουζίνας έχει ο Μιχάλης Ντουνέτας^ παστίτσιο με μοσχαρίσια ουρά και αφράτη κρέπα πατάτας, γόνος καλαμαριού με ντιπ ταραμά, πληθωρικό αρνάκι φρικασέ με σταμναγκάθι και μοσχαρίσια μάγουλα με σπαστές πατάτες και χόρτα.

Κωσταντώνηδες

6 ταβέρνες για ν’ ανοίξουμε το Τριώδιο - εικόνα 3

Ψαγμένη ταβέρνα με γλυκιά ατμόσφαιρα, ωραία ζωντανή μουσική και πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής. Εξαιρετικό κριθαρότο με βοδινή ουρά και λάδι τρούφας, λαχανοσαλάτα με ξερά σύκα και σάλτσα πορτοκαλιού, τραγανοί γκιουζλεμέδες, μυρωδάτη τηγανιά με μουστάρδα, θυμάρι και ξερό κόλιανδρο.

Δράμι

6 ταβέρνες για ν’ ανοίξουμε το Τριώδιο - εικόνα 4

Νεο-παραδοσιακό στιλ, με πολλές γενιές μπακάλικων να ζωντανεύουν όμορφα στη σάλα του. Σέρτικη πολίτικη σαλάτα, τραγανοί τυρολουκουμάδες με καβουρδισμένο αμύγδαλο, γκιουζλεμές γεμισμένος με καβουρμά, φέτα και μυρωδικά, «κλέφτικο του Μοριά» ήτοι πανσέτα σουβλάκι με νόστιμες ψητές ντομάτες.

Mezze

6 ταβέρνες για ν’ ανοίξουμε το Τριώδιο - εικόνα 5

Τουβλάκια, παλιακά πορτοπαράθυρα, εμαγιέ ρετρό φωτιστικά σ’ έναν καλλωπισμένο χώρο. Τυροκροκέτες αέρινες, σαγανάκι τυριών πληθωρικό και νόστιμο, πολύ καλό μπουγιουρντί, εντυπωσιακή σούβλα, ωραιότατη τσιπούρα ψημένη σε κρούστα αλατιού^ επιμέλεια από τον Νίκο Φωτιάδη και καλή σχέση ποιότητας-τιμής.

Τζίτζικας και Μέρμηγκας στα Κάρβουνα

6 ταβέρνες για ν’ ανοίξουμε το Τριώδιο - εικόνα 6

Eλληνο-ποπ διακόσμηση με old fashioned προϊόντα. Xοιρινά μπριζολάκια με καροτάκι βουτύρου, σουσάμι, πατάτες, σάλτσα πορτοκάλι και μέλι^ μιλφέιγ ψητών λαχανικών με μαστέλο Χίου^ κοτόπουλο σε φωλιά κανταϊφιού με σος μαστίχας και μπέικον.

Περισσότερες πληροφορίες

Τζίτζικας και Μέρμηγκας

Μητροπόλεως 12-14, κέντρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Mezze Glyfada

Φοίβης 11 & Αγγ. Μεταξά 34, Γλυφάδα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Δράμι

Φιλικής Εταιρείας & Λαοδίκης 22, Γλυφάδα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.