Το «Μαριάνο» στο Χαλάνδρι

Κινείται μεταξύ μεζεδοπωλείου και εστιατόριου, κάπου ανάμεσα σε κρασί και τσίπουρο, σε κρεατικά και θαλασσινά, σε Πιάφ και Χιώτη - κι είναι ωραία περίπτωση. 

Το «Μαριάνο» στο Χαλάνδρι
Το «Μαριάνο» στο Χαλάνδρι - εικόνα 1

Ψηλοτάβανο, απλόχωρο, σε γκρι-σομόν, με ξύλινα τραπέζια και κομψές μεταλλικές καρέκλες, πολυέλαιους και φωτεινές σφαίρες που μοιάζουν με φυσαλίδες, δεν μπορώ να πω ότι παραπέμπει ακριβώς σε μεζεδοπωλείο. Κάτι σε... λαϊκό γκουρμέ είχε στο μυαλό του ο Νίκος Μαριάνος έφτιαχνε το μαγαζί του. Προσεγμένο, φιλικό, τίμιο στις τιμές του, ακούει από Εντίθ Πιαφ μέχρι Χιώτη, έχει και μεζέδες και κυρίως πιάτα και δε μπορείς να του βάλεις εύκολα ταμπέλα. Πες το «Μαριάνο» κι είσαι μέσα. Όλα τα τσίπουρα του καταλόγου μπορείς να τα δοκιμάσεις πριν επιλέξεις –θα σου προτείνει και το δικό του, που το φτιάχνει στην Αντίπαρο, κι είναι ευκολόπιωτο κι αρωματικό–, ενώ υπάρχουν και ελληνικά κρασιά. Δοκίμασε τη σαρδέλα, την παλαμίδα, το σολομό και το λαβράκι που τα μαρινάρουν μόνοι τους και το ζουμερό, νόστιμο τηγανητό χταπόδι (θα ήθελα λίγο λιγότερο αλεύρι) και το ανάλαφρο λαζανάκι με γαρίδα και μπισκ με πορτοκάλι, ή αν προτιμάς το κρεατικό τερέν, τα τρυφερά μπριζολάκια λαιμού με μπαστουνάκια λαχανικών και την πικάνια με τις baby πατάτες. Κι η πορτοκαλόπιτά τους μου άρεσε, μυρωδάτη και αφρατεμένη.

Αγίου Γεωργίου 59, Χαλάνδρι, 2106824224. Τιμή: € 17-20.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το "Alpino Cucina Italiana" μάς ταξιδεύει στην Πάρο

Αντλώντας έμπνευση από την αυθεντική ιταλική γαστρονομία, το νέο "Alpino Cucina Italiana" μόλις άνοιξε σε έναν εντυπωσιακό χώρο στη Νάουσα της Πάρου.

Σεϋχέλλες

Το εστιατορικό στέκι που έβαλε την πλατεία Αυδή στο χάρτη της εναλλακτικής Αθήνας, πριν από μία δεκαετία, έχει επανέλθει στον γαστρονομικό αφρό της πόλης χάρη στο μαγειρικό τρίο που ανέλαβε τις "Σεϋχέλλες", φροντίζοντας όχι απλώς να μην επανεφεύρει τίποτα, αλλά αντίθετα να τα κρατήσει όλα ίδια. Αλλάζοντάς τα, βέβαια.

Το εστιατόριο του Δαμαλά είναι "Raw Bata"

Άνοιξε το εστιατόριο του Χρόνη Δαμαλά που επιστρέφει δυναμικά με νέες ιδέες. Πολλή ελληνική γεύση, και μαγειρική βασισμένη στα καλούδια της αγοράς. Εντάξει θα έχει και λίγο, αλλιώτικο, σούσι.

Τι φέρνει η μόδα των degu: Tροφή για σκέψη και εκλεκτική γαστρονομική απόλαυση

Tasting menus, menu dégustation, μενού γευσιγνωσίας: όπως και αν αποκαλούνται απλώνονται ραγδαία στα καλά εστιατόρια, ως επισφράγισμα γαστρονομικής τέχνης και γευστικού status symbol.