«Cookoovaya»: πέντε σε ένα

Την Τρίτη 2/12 το opening του εστιατορίου του Νίκου Καραθάνου, του Περικλή Κοσκινά, του Σπύρου και του Βαγγέλη Λιάκου και του Μάνου Ζουρνατζή στη Χατζηγιάννη Μέξη.

«Cookoovaya»: πέντε σε ένα

Την Τρίτη 2/12 το opening του εστιατορίου του Νίκου Καραθάνου, του Περικλή Κοσκινά, του Σπύρου και του Βαγγέλη Λιάκου και του Μάνου Ζουρνατζή στη Χατζηγιάννη Μέξη.

«Cookoovaya»: πέντε σε ένα - εικόνα 1

Η ανοικτή κουζίνα, με τη rotisserie και τον ξυλόφουρνο και τις σχάρες της, θα λειτουργεί σαν σκηνή – για αυτό και τα τραπέζια αναπτύσσονται τριγύρω της, κάτω από ένα δάσος από φωτιστικά-φανάρια. Πίτες, γιουβέτσια και άλλα ελληνικά ζυμαρικά, πιάτα με αναφορές στην αγροτική και αστική ελληνική κουζίνα περασμένα από πενταπλό «φίλτρο» θα μας σερβίρουν μεσημέρι-βράδυ οι δημιουργοί του «Cookoovaya», Νίκος Καραθάνος (ex chef του «Hytra»), Περικλής Κοσκινάς (ex chef στο «Αλάτσι»), Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκου (βλ. «Base Grill» και «Τραβόλτα») και Μάνος Ζουρνατζής (ex chef του «Cucina Povera»), όλοι γνωστά ονόματα της αθηναϊκής εστίασης. Καθυστέρησε λίγο και ανοίγει σε λίγες ημέρες. Μάθαμε για βοδινό μπούτι με καπνιστό χέλι και μαγιονέζα, καλαμάκια μαύρου χοίρου με πίτα και τζατζίκι, για κατσικάκι με τραχανά και μυρωδικά και για μια γόπα με καπνιστή πάπρικα και σούπα κάστανο. Περισσότερα θα σας πούμε σύντομα, μόλις τα δοκιμάσουμε.

Χατζηγιάννη Μέξη 2Α, περιοχή Χίλτον, 210-7235005.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Spit Jack' και την Κυριακή στο Golden Hall

Οι Κυριακές αποκτούν γεύση μέσα από την εμπειρία του Spit Jack στο Golden Hall.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
01/11/2025

Η Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου στα εστιατόρια της Αθήνας

Μερικές προτάσεις για να την περάσεις φίνα, στη γιορτή του ελληνικού Νεμπιόλο.

Στη Δροσιά για ένα ιταλικό εστιατόριο-έκπληξη

Χειροποίητα ζυμάρια, ιταλική φινέτσα και σπιτική θέρμη σε περιμένουν στο Amici Miei Cucina Italiana.

Αορίτης

Συστήθηκε ως κρητική ταβέρνα, μα πολύ γρήγορα ο Αορίτης άνοιξε το μαγειρικό του φάσμα για να συμπεριλάβει όλη την Ελλάδα, σερβίροντας πια τη γεύση της παράδοσης σε ευθύβολες, προσεγμένες εκδοχές, με πρωταγωνίστρια την πρώτη ύλη και υπερατού πιάτα όπως το αντικριστό και τα παϊδάκια του.

Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Καλαμάτας, για ένα βράδυ στην Αθήνα

Στις 7 Νοεμβρίου, το Symposio at Ark σηκώνει αυλαία με το εστιατόριο "Βερσαλλίες" και τη συναρπαστική κουζίνα του Γιάννη Κούμανη, δεινού τροφοσυλλέκτη και λάτρη της γνήσιας και σπάνιας τοπικής πρώτης ύλης.

Λένε πως αυτό είναι το πιο lifestyle brunch της Αθήνας

Γεύση, στυλ και θέα στη θάλασσα, σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Το ζυμαρένιο μυστικό της Πετρούπολης

Στο outsider των δυτικών προαστίων, υπάρχει ένα γουστόζικο στέκι που τοποθετεί την πίτσα στο επίκεντρο του γευστικού ενδιαφέροντος.