Βαρκούλες: Σερί μεζέδων στο σοκάκι του Στέλιου...

Αγκυροβολημένες στη Νέα Ιωνία, οι «Βαρκούλες» βγάζουν τραπεζάκια στο ήσυχο σοκάκι, όπου έζησε ο Στέλιος Καζαντζίδης, όπως δηλώνει και η απλή προτομή στην αρχή του.

Βαρκούλες: Σερί μεζέδων στο σοκάκι του Στέλιου...

Αγκυροβολημένες στη Νέα Ιωνία, οι «Βαρκούλες» βγάζουν τραπεζάκια στο ήσυχο σοκάκι, όπου έζησε ο Στέλιος Καζαντζίδης, όπως δηλώνει και η απλή προτομή στην αρχή του.

Βαρκούλες: Σερί μεζέδων στο σοκάκι του Στέλιου... - εικόνα 1

Τα προσφυγικά σπιτάκια και η νοσταλγική αίσθηση γειτονιάς φτιάχνουν το σκηνικό όπου μια πολυσυλλεκτική βεντάλια από εραστές της ψαροφαγίας απολαμβάνει χειροποίητα μεζεδάκια της γης και της θάλασσας σιγοπίνοντας ουζάκι ή το καλό κρασί του μαγαζιού: μελιτζανοσαλάτα καπνιστή με μακεδονίτικη συνταγή, μυζηθροπιτάκια από την Κρήτη, κολοκυθανθοί με φέτα και δυόσμο, σκουμπρί καπνιστό, λακέρδα από παλαμίδα, γαύρος μαρινάτος, ποικιλίες από όστρακα, μικρόψαρα –γαύρος, αθερίνα, μπαρμπουνάκι–, χταποδάκι στη σχάρα, χταποδοκεφτέδες.
Για όσους είναι πιο απαιτητικοί και «διεθνείς», οι «Βαρκούλες» δημιουργούν πιάτα που αναδεικνύουν την εξαιρετικά φρέσκια πρώτη ύλη, όπως σασίμι από τόνο αλλά και από κουτσομούρα ή σαρδέλα, καρπάτσιο και ταρτάρ τόνου αλλά και πεντανόστιμα θαλασσινά μαγειρευτά, π.χ. γλώσσα αλά Σπετσιώτα, κριθαρότο γαρίδας ή φρικασέ φρέσκου σολομού. Και επειδή το ψάρι ζητάει γλυκό, οι «Βαρκούλες» κερνούν στο τέλος, μαζί με τον καφέ, σπυρωτό χαλβά, κρέμα καραμελέ, σορμπέ λεμόνι και αρωματική μαστίχα συν πορτοκαλόπιτα με παγωτό καϊμάκι πολίτικο και φρούτα εποχής...

Αλαΐας 2, Νέα Ιωνία, 2130358767, www.psarotaverna-varkoules.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Βαρκούλες

Αλαΐας 2, Νέα Ιωνία
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
14/09/2025

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

O 'Armando' βγάζει την πίτσα του… out of the box

Μια σειρά από αναπάντεχα pop ups φιλοδοξούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την πίτσα, στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος.

Πώς το Μαμαλούκα εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της Θεσσαλονίκης

Όλη η Ελλάδα στο πιάτο, με θέα τον Θερμαϊκό, σε ένα sui generis γευστικό σποτ.

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.