Baraonda

Στο κλασικό σποτ της οδού Τσόχα, η πρόταση του «Baraonda» φέρνει αέρα lounge restaurant με την υπογραφή του Μιχάλη Ντουνέτα στις γεύσεις.

Baraonda

Με υψηλούς στόχους

Στο κλασικό σποτ της οδού Τσόχα, η πρόταση του «Baraonda» φέρνει αέρα lounge restaurant με την υπογραφή του Μιχάλη Ντουνέτα στις γεύσεις.

Baraonda - εικόνα 1

Ο Μιχάλης Ντουνέτας είναι παλαιόθεν γνωστός και καταξιωμένος σεφ με διακρίσεις. Καθόλου περίεργο λοιπόν που ο Όμιλος Σταθοκωστόπουλου τον έβαλε επικεφαλής ενός ολοκαίνουργιου lounge restaurant εκεί που παλιά ήταν το «La Hoya». Το «Baraonda» είναι ένα κλασικό lounge restaurant bar, που εντυπωσιάζει με τη δομή του. Το εστιατόριο υπερυψωμένο δεσπόζει του χώρου, είναι ζεστό με απλή αλλά προσεγμένη art de la table και συνδέεται άμεσα με το lounge χώρο. Ο τελευταίος πάλι έχει κυρίαρχο στοιχείο τα ζεστά χρώματα, τον (όχι ενοχλητικά) χαμηλό φωτισμό και μια καλή μουσική επένδυση που ακούγεται ευχάριστα και δεν εμποδίζει τη συζήτηση στο χώρο του εστιατορίου.

Ας πάμε τώρα στις επιδόσεις του Μιχάλη Ντουνέτα. Ο οποίος ομολογουμένως, και παρά το μικρό χρόνο λειτουργίας του χώρου, τα καταφέρνει (αναμενόμενο) μια χαρά. Ο κατάλογος κατ' αρχάς είναι περιεκτικός. Τριάντα συνολικά προτάσεις, χωρίς κοινοτοπίες και εύκολες λύσεις, είναι βέβαιο ότι καλύπτουν τις ανάγκες επιλογής ακόμα και ενός δύστροπου πελάτη. Επιπλέον τα πιάτα διακρίνονται από ήπια χρήση υλικών που καταλήγει σε γεύσεις βατές και κατανοητές από τους περισσότερους, ακόμα και τους μη μυημένους. Φυσικά χρειάζεται ακόμα δουλειά για να διορθωθούν κάποιες μικρές αδυναμίες.

Σε γενικές γραμμές και σαν έναν πρώτο μπούσουλα για όσους επιλέξουν στο εγγύς μέλλον το «Baraonda» για μια βραδινή έξοδο, θα σταθώ στα εξής. Οι ποικίλες εκδοχές carpaccio γενικά είναι νόστιμες και ο Ντουνέτας έχει επανειλημμένα αποδείξει ότι τα καταφέρνει καλά σε αυτά. Αδυναμίες υπάρχουν στα διάφορα ραβιόλι και τορτελίνια κυρίως σε επίπεδο πάστας που όμως έχουν ήδη εντοπιστεί από την κουζίνα και... «μαγειρεύονται» λύσεις. Στα κύρια πιάτα σημαντική είναι η παρουσία μιας συστοιχίας πέντε προτάσεων με μαριναρισμένα ψητά κρέατα. Δεν δοκίμασα αλλά σίγουρα αποτελούν μια πολύ καλή λύση για πολλούς, λαμβάνοντας υπόψη το ύφος του χώρου. Στην περιφέρεια των γεύσεων η wine list είναι απλώς επαρκής, αλλά ικανή να δώσει λύσεις κυρίως με ελληνικό πρόσημο. Όσο για το σέρβις, παρά τον ελάχιστο χρόνο λειτουργίας του «Baraonda», κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα. Θα επανέλθουμε όμως γιατί πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο.

Διονύσης Κούκης INFO

Baraonda, Τσόχα 43, Αμπελόκηποι, 2106444308, 2106441778.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Spit Jack' και την Κυριακή στο Golden Hall

Οι Κυριακές αποκτούν γεύση μέσα από την εμπειρία του Spit Jack στο Golden Hall.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
01/11/2025

Η Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου στα εστιατόρια της Αθήνας

Μερικές προτάσεις για να την περάσεις φίνα, στη γιορτή του ελληνικού Νεμπιόλο.

Στη Δροσιά για ένα ιταλικό εστιατόριο-έκπληξη

Χειροποίητα ζυμάρια, ιταλική φινέτσα και σπιτική θέρμη σε περιμένουν στο Amici Miei Cucina Italiana.

Αορίτης

Συστήθηκε ως κρητική ταβέρνα, μα πολύ γρήγορα ο Αορίτης άνοιξε το μαγειρικό του φάσμα για να συμπεριλάβει όλη την Ελλάδα, σερβίροντας πια τη γεύση της παράδοσης σε ευθύβολες, προσεγμένες εκδοχές, με πρωταγωνίστρια την πρώτη ύλη και υπερατού πιάτα όπως το αντικριστό και τα παϊδάκια του.

Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Καλαμάτας, για ένα βράδυ στην Αθήνα

Στις 7 Νοεμβρίου, το Symposio at Ark σηκώνει αυλαία με το εστιατόριο "Βερσαλλίες" και τη συναρπαστική κουζίνα του Γιάννη Κούμανη, δεινού τροφοσυλλέκτη και λάτρη της γνήσιας και σπάνιας τοπικής πρώτης ύλης.

Λένε πως αυτό είναι το πιο lifestyle brunch της Αθήνας

Γεύση, στυλ και θέα στη θάλασσα, σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Το ζυμαρένιο μυστικό της Πετρούπολης

Στο outsider των δυτικών προαστίων, υπάρχει ένα γουστόζικο στέκι που τοποθετεί την πίτσα στο επίκεντρο του γευστικού ενδιαφέροντος.