Baraonda

Στο κλασικό σποτ της οδού Τσόχα, η πρόταση του «Baraonda» φέρνει αέρα lounge restaurant με την υπογραφή του Μιχάλη Ντουνέτα στις γεύσεις.

Baraonda

Με υψηλούς στόχους

Στο κλασικό σποτ της οδού Τσόχα, η πρόταση του «Baraonda» φέρνει αέρα lounge restaurant με την υπογραφή του Μιχάλη Ντουνέτα στις γεύσεις.

Baraonda - εικόνα 1

Ο Μιχάλης Ντουνέτας είναι παλαιόθεν γνωστός και καταξιωμένος σεφ με διακρίσεις. Καθόλου περίεργο λοιπόν που ο Όμιλος Σταθοκωστόπουλου τον έβαλε επικεφαλής ενός ολοκαίνουργιου lounge restaurant εκεί που παλιά ήταν το «La Hoya». Το «Baraonda» είναι ένα κλασικό lounge restaurant bar, που εντυπωσιάζει με τη δομή του. Το εστιατόριο υπερυψωμένο δεσπόζει του χώρου, είναι ζεστό με απλή αλλά προσεγμένη art de la table και συνδέεται άμεσα με το lounge χώρο. Ο τελευταίος πάλι έχει κυρίαρχο στοιχείο τα ζεστά χρώματα, τον (όχι ενοχλητικά) χαμηλό φωτισμό και μια καλή μουσική επένδυση που ακούγεται ευχάριστα και δεν εμποδίζει τη συζήτηση στο χώρο του εστιατορίου.

Ας πάμε τώρα στις επιδόσεις του Μιχάλη Ντουνέτα. Ο οποίος ομολογουμένως, και παρά το μικρό χρόνο λειτουργίας του χώρου, τα καταφέρνει (αναμενόμενο) μια χαρά. Ο κατάλογος κατ' αρχάς είναι περιεκτικός. Τριάντα συνολικά προτάσεις, χωρίς κοινοτοπίες και εύκολες λύσεις, είναι βέβαιο ότι καλύπτουν τις ανάγκες επιλογής ακόμα και ενός δύστροπου πελάτη. Επιπλέον τα πιάτα διακρίνονται από ήπια χρήση υλικών που καταλήγει σε γεύσεις βατές και κατανοητές από τους περισσότερους, ακόμα και τους μη μυημένους. Φυσικά χρειάζεται ακόμα δουλειά για να διορθωθούν κάποιες μικρές αδυναμίες.

Σε γενικές γραμμές και σαν έναν πρώτο μπούσουλα για όσους επιλέξουν στο εγγύς μέλλον το «Baraonda» για μια βραδινή έξοδο, θα σταθώ στα εξής. Οι ποικίλες εκδοχές carpaccio γενικά είναι νόστιμες και ο Ντουνέτας έχει επανειλημμένα αποδείξει ότι τα καταφέρνει καλά σε αυτά. Αδυναμίες υπάρχουν στα διάφορα ραβιόλι και τορτελίνια κυρίως σε επίπεδο πάστας που όμως έχουν ήδη εντοπιστεί από την κουζίνα και... «μαγειρεύονται» λύσεις. Στα κύρια πιάτα σημαντική είναι η παρουσία μιας συστοιχίας πέντε προτάσεων με μαριναρισμένα ψητά κρέατα. Δεν δοκίμασα αλλά σίγουρα αποτελούν μια πολύ καλή λύση για πολλούς, λαμβάνοντας υπόψη το ύφος του χώρου. Στην περιφέρεια των γεύσεων η wine list είναι απλώς επαρκής, αλλά ικανή να δώσει λύσεις κυρίως με ελληνικό πρόσημο. Όσο για το σέρβις, παρά τον ελάχιστο χρόνο λειτουργίας του «Baraonda», κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα. Θα επανέλθουμε όμως γιατί πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο.

Διονύσης Κούκης INFO

Baraonda, Τσόχα 43, Αμπελόκηποι, 2106444308, 2106441778.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.