Οι καλύτερες πίτσες της πόλης

Άργησε λίγο, αλλά η λεπτή, τραγανή ζύμη ήρθε για να μείνει. Από τις πιο απλές μέχρι τις πιο περίτεχνες πτυχές του, το σπαρμένο με διάφορα υλικά σενάριο έχει ωραία πλοκή. Ιδού εννιά σημεία όπου το ιταλικό ρεύμα κυλάει ισχυρό.

Οι καλύτερες πίτσες της πόλης

Άργησε λίγο, αλλά η λεπτή, τραγανή ζύμη ήρθε για να μείνει. Από τις πιο απλές μέχρι τις πιο περίτεχνες πτυχές του, το σπαρμένο με διάφορα υλικά σενάριο έχει ωραία πλοκή. Ιδού εννιά σημεία όπου το ιταλικό ρεύμα κυλάει ισχυρό.

Οι καλύτερες πίτσες της πόλης - εικόνα 1

Capanna
Για πίτσα με πουρέ κίτρινης κολοκύθας, ρικότα, salciccia (ιταλικό λουκάνικο) και λίγο μαραθόσπορο, ψημένη σε ξύλα από ελιές Μολάων.

Οι καλύτερες πίτσες της πόλης - εικόνα 2

Σπίτι Neat Eat & Cafe
Για μια λευκή με μοτσαρέλα, πανσέτα, νιφάδες πεκορίνο και αβγό, που σπάει πάνω στην πίτσα προτού τη βάλουν στο φούρνο – σε στιλ… καρμπονάρα

Οι καλύτερες πίτσες της πόλης - εικόνα 3

Peccati di Gola
Για έναν ωραίο συνδυασμό μοτσαρέλας, κρέμας τρούφας, prosciutto crudo, σπαραγγιών και αβγού^ φινίρισμα με φλοίδες παρμεζάνας.

Pepe Nero
Για μια πίτσα με φρέσκια ντομάτα, μπέικον, γκοργκοντζόλα και παρμεζάνα, πλούσια και ισορροπημένη, με πολύ εκφραστική αίσθηση τυριού.

Vincenzo
Για μια πίτσα με κρέμα τρούφας και μανιτάρια, με διακριτά αρώματα και σωστή ποσότητα μοτσαρέλας, αλλά και μια –classic εδώ– με προσούτο και ρόκα.

Οι καλύτερες πίτσες της πόλης - εικόνα 4

Da Bruno
Για μια πίτσα «Da Bruno» φτιαγμένη στα ιταλικά πρότυπα, με αρκετούτσικη ντομάτα, μοτσαρέλα, ζαμπόν, αγκινάρα και πιπεριά.

Italian Place
Για τον καυτερό «Al Capone», ο οποίος σε βερσιόν πίτσας περιέχει πεπερόνι, ντομάτα, μοτσαρέλα, μπέικον και μανιτάρια.

Pizza night στο σπίτι

Θέλετε να μαζέψετε τους φίλους σας και να οργανώσετε τη δική σας βραδιά πίτσας; Εδώ θα βρείτε όλο το know-how και πάνω από 20 κλασικές και «πειραγμένες» συνταγές από την ομάδα του www.athinorama.gr/umami

Περισσότερες πληροφορίες

Da Bruno

Αγ. Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Capanna

Πλουτάρχου 38 & Χάρητος 42, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
16/09/2025

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.