Αρχηγείον

Ωραίο κεμπάπ, σουβλάκι, κεφτεδάκια και άλλες ιστορίες καθημερινής κρεατοφαγίας στον παλιό χώρο του «Αγοραστού». 

Αρχηγείον

Ωραίο κεμπάπ, σουβλάκι, κεφτεδάκια και άλλες ιστορίες καθημερινής κρεατοφαγίας στον παλιό χώρο του «Αγοραστού».

Αρχηγείον - εικόνα 1

Στη οδό Θεσσαλονίκης, απ’ όπου ο «Αγοραστός» κατάφερε με τη φιλικά γκουρμέ κουζίνα του να αλλάξει το γευστικό τοπίο του Γέρακα, αυτή τη στιγμή δεν κυκλοφορούν ριζότι και μουσακάς θαλασσινών αλλά σουβλάκια, κεμπάπ και κεφτεδάκια. Το «Αρχηγείον» καταστρώνει σχέδια... προσιτής καθημερινότητας στην ίδια φωτεινή σάλα με τα προϊόντα κουζίνας στα ράφια και τα καινούργια πολύχρωμα πλακάκια. Δεν παίζει με το απροσδόκητο. Ποντάρει στο καλό, οικείο φαγητό, με τους ψήστες -σε σχάρα και ξυλόφουρνο- σε πρώτο πλάνο. Απλά, νόστιμα και χειροποίητα ήταν όσα ήρθαν στο τραπέζι μας στη λευκή βεράντα: μια λιτή σαλάτα με ψητή ντομάτα, κάππαρη και αρκετά έντονη ξινομυζήθρα (€ 5,50), αβγά που ψήθηκαν στο φούρνο με πατάτες και καπνιστό λουκάνικο κι εμφανίστηκαν στο ταψάκι τους (€ 5) κι ένα πολύ καλό γιαουρτλού κεμπάπ με κιμά μοσχαρίσιο/αρνίσιο, κρεατένιο, ελαφροκαρυκευμένο, με χειροποίητη πίτα, ωραίο, πλούσιο γιαούρτι, πιπεριές και πάπρικα (€ 9). Πίτες ή ψωμάκια (με γύρο, σουβλάκι, κεμπάπ) κατεβάζουν το κόστος κι άλλο. Μέχρι και τα κεφτεδάκια έχουν τυλιχτή βερσιόν εδώ. Αν είστε της γειτονιάς, θα σας τα φέρουν και στο σπίτι.

Θεσσαλονίκης 25, Γέρακας, 2106616220.

Περισσότερες πληροφορίες

Αρχηγείον

Θεσσαλονίκης 25, Γέρακας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Antonius Caviar μας ξαναμαθαίνει όσα ξέρουμε για το χαβιάρι

Το ξέρατε ότι μια πινελιά χαβιάρι μπορεί να απογειώσει ένα αυγό ποσέ πάνω σε σπαράγγια ή να κάνει έναν ατρεπτικά ταιριαστό συνδυασμό με τη μπανάνα;

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/04/2025

La Suite Lounge

Ο νέος executive chef του "St. George Lycabettus" Στέφανος Παπανικολάου παρουσιάζει τα πρώτα δείγματα μιας μαγειρικής γραφής που έχει ενδιαφέρον και τα φόντα να εξελιχθεί στο μέλλον.

Το Kaliya σε μια νέα, νόστιμη εποχή

Το βραβευμένο εστιατόριο της Σαντορίνης πατά σε σταθερή βάση και τοπική παραγωγή, με βαθύ σεβασμό στην ελληνική κουζίνα που εμπλουτίζεται με παγκόσμιες επιρροές.

Τα αγαπημένα εστιατόρια της Δάφνης Καραβοκύρη

Κάθε εβδομάδα, ένας αναγνωρίσιμος κάτοικος της πρωτεύουσας μας μιλά για τα αγαπημένα του στέκια.

Che: Τι γεύση μας αφήνει ένα από τα πιο δημοφιλή στέκια του Πειραιά;

Αναλαμβάνοντας εκ νέου την επιμέλεια της κουζίνας, ο Θάνος Στασινός επιχειρεί ένα πάντρεμα των νοτιοαμερικάνικων και ασιατικών γεύσεων που αγαπά και γνωρίζει σε βάθος.

Πάσχα στην Αθήνα: Επιχείρηση Μαγειρίτσα

Πού και πώς θα απολαύσεις την παραδοσιακή αχνιστή λιχουδιά του Μεγάλου Σαββάτου.