Μια ρετροσπεκτίβα για το «elBulli» στο Λονδίνο

Μπορεί η Ισπανία να μην έχει πια «elΒulli», αλλά μέχρι τις 29/9 έχει η… Αγγλία. Αν σχεδιάζετε μέσα στον επόμενο...

Μια ρετροσπεκτίβα για το «elBulli» στο Λονδίνο

Μπορεί η Ισπανία να μην έχει πια «elΒulli», αλλά μέχρι τις 29/9 έχει η… Αγγλία. Αν σχεδιάζετε μέσα στον επόμενο μήνα ταξίδι στο Λονδίνο, βάλτε στο πρόγραμμα μια στάση στο Somerset House για χάρη της έκθεσης «elBulli: Ferran Adria and the Art of Food». Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα ρετροσπεκτίβα με θέμα το εστιατόριο-διασημότητα, το οποίο τάραξε τα γαστρονομικά νερά του πλανήτη. Ο κόσμος του σεφ-φαινόμενο που ακούει στο όνομα «Ferran Adria» ξεδιπλώνεται μέσα από χειρόγραφα και σκίτσα, μοντέλα των πιάτων φτιαγμένα για τον ποιοτικό έλεγχο των αναλογιών, των χρωμάτων και της ακριβούς τοποθέτησης των συστατικών, μενού, φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό. . «Παρότι το εστιατόριο El Bulli είναι τώρα κλειστό, το πνεύμα του παραμένει ζωντανό και η συγκεκριμένη έκθεση είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους συμβαίνει αυτό», δήλωσε ο τρομερός Ferran. «Για κάποιους ελπίζω να ζωντανέψει όμορφες αναμνήσεις και σε κάποιους άλλους να δώσει μια γεύση μιας μοναδικής εμπειρίας. Γενικά, είναι μια ωδή στη δημιουργικότητα, τη φαντασία, την καινοτομία, το ταλέντο και την ομαδική δουλειά όλων, κυρίως όμως των παγκοσμίου φήμης σεφ που εκπαιδεύτηκαν μαζί μας και πήραν αυτές τις αξίες στα εστιατόριά τους σε όλο τον κόσμο». Πληροφορίες: www.somersethouse.org.uk.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο Libertine Drinkery ζει ο μικρόκοσμος μιας γειτονιάς

Στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας βρίσκεται ένα στέκι που μας μαθαίνει τι σημαίνει all-day φιλοξενία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/12/2025

"Meliá Athens": Ρεβεγιόν με γαστρονομία πολλών αστέρων

Σε "Sky Lounge Rooftop Bar" του "Meliá Athens", ο πολυβραβευμένο σεφ Έκτορας Μποτρίνι υπογράφει δύο εορταστικά μενού που υμνούν τη χειμερινή εποχή με γήινες πινελιές, γευστική φινέτσα και τεχνική αρτιότητα.

"Humain": Εκεί όπου η θεατρικότητα συναντά το γιορτινό dégustation

Κατά τη διάρκεια των εορτών, το "Humain" παρουσιάζει ένα festive dégustation menu που σερβίρεται καθημερινά από τις 23/12 έως τις 3/1, μια χειμωνιάτικη αφήγηση σε πράξεις.

Τι ετοιμάζει για τις γιορτές το Vezené

Παραμονή και Ημέρα Χριστουγέννων καθώς και Παραμονή Πρωτοχρονιάς με γιορτινά μενού στο δημοφιλές εστιατόριο.

Το πιάτο της εβδομάδας: Ωμός κέφαλος με τοματόζουμο στο Pharaoh

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Amirandes: Ξετυλίγοντας τον μίτο της Αριάδνης με τη φιλοξενία της Grecotel

Ένα πολυτελές καταφύγιο για ξεχωριστές γιορτινές αποδράσεις γεμάτες κρητική παράδοση.

Στο "Λιόγερμα" απολαμβάνουμε φαγητό με αέρα Μάνης

Το εστιατόριο που ταξίδεψε από την Μονεμβασιά στην Αθήνα μας προσκαλεί να πάρουμε μέρος σε μία εκλεκτή γαστρονομική εμπειρία.