Τριάντα χρόνια «Ρένα της Φτελιάς»

Δεν είναι πολλά τα εστιατόρια που μπορούν να υπερηφανεύονται για τρεις δεκαετίες ιστορίας, όπερ σημαίνει ότι η Ειρήνη Τόγια (aka...

Τριάντα χρόνια «Ρένα της Φτελιάς»

Δεν είναι πολλά τα εστιατόρια που μπορούν να υπερηφανεύονται για τρεις δεκαετίες ιστορίας, όπερ σημαίνει ότι η Ειρήνη Τόγια (aka «Ρένα της Φτελιάς») κάτι κάνει σωστά. Θυμίζουμε ότι, ξεκινώντας από τη «Φτελιά» της Μυκόνου, το 1985 δημιουργεί ένα δεύτερο εστιατόριο στην Αθήνα, με τους δύο χώρους να λειτουργούν παράλληλα για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ η ίδια γράφει βιβλία μαγειρικής κι εκπροσωπεί αρκετές φορές την Ελλάδα εκτός συνόρων. Μαζί με τον σύζυγο και συνοδοιπόρο της όλο αυτόν τον καιρό, τον Κώστα Τόγια, συνεχίζουν να υποδέχονται τους φίλους τους στο Νέο Ψυχικό (25ης Μαρτίου 28, 2106743874, 2106748718). Όντως σαν να μας έχουν καλέσει στο σπίτι τους για δείπνο, με κουζίνα που μπορεί να χαρακτηριστεί σπιτική μεσογειακή και με αρκετές νέες, οικονομικότερες επιλογές –από ό,τι μάθαμε–, ζητούμενο και των καιρών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
05/09/2025

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.

Blue Door Taverna: Η ψυχή της κρητικής φιλοξενίας στην Ελούντα

Η ταβέρνα που ζωντανεύει την παράδοση ενός παλιού ψαρόσπιτου και μεταμορφώνεται σε έναν γαστρονομικό προορισμό όπου η κρητική κουζίνα, η φιλοξενία και η θάλασσα γίνονται μία εμπειρία.