Τριάντα χρόνια «Ρένα της Φτελιάς»

Δεν είναι πολλά τα εστιατόρια που μπορούν να υπερηφανεύονται για τρεις δεκαετίες ιστορίας, όπερ σημαίνει ότι η Ειρήνη Τόγια (aka...

Τριάντα χρόνια «Ρένα της Φτελιάς»

Δεν είναι πολλά τα εστιατόρια που μπορούν να υπερηφανεύονται για τρεις δεκαετίες ιστορίας, όπερ σημαίνει ότι η Ειρήνη Τόγια (aka «Ρένα της Φτελιάς») κάτι κάνει σωστά. Θυμίζουμε ότι, ξεκινώντας από τη «Φτελιά» της Μυκόνου, το 1985 δημιουργεί ένα δεύτερο εστιατόριο στην Αθήνα, με τους δύο χώρους να λειτουργούν παράλληλα για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ η ίδια γράφει βιβλία μαγειρικής κι εκπροσωπεί αρκετές φορές την Ελλάδα εκτός συνόρων. Μαζί με τον σύζυγο και συνοδοιπόρο της όλο αυτόν τον καιρό, τον Κώστα Τόγια, συνεχίζουν να υποδέχονται τους φίλους τους στο Νέο Ψυχικό (25ης Μαρτίου 28, 2106743874, 2106748718). Όντως σαν να μας έχουν καλέσει στο σπίτι τους για δείπνο, με κουζίνα που μπορεί να χαρακτηριστεί σπιτική μεσογειακή και με αρκετές νέες, οικονομικότερες επιλογές –από ό,τι μάθαμε–, ζητούμενο και των καιρών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η πιο under the radar γαστροταβέρνα της Αθήνας σερβίρει στα Πετράλωνα

Με όνομα που εμπνέεται από τον Ελύτη και γενναιόδωρες μερίδες που τιμούν τα ελληνικά προϊόντα και αναβλύζουν οικειότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
18/12/2025

Στο Smash ‘n Bun, για δύο εξόχως premium burgers

Από σήμερα, 18 Δεκεμβρίου, έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ο οδηγός Michelin πάει Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη

Για το 2026, η Ελλάδα ενισχύει την παρουσία της στον Michelin Guide με την εκ νέου επιλογή εστιατορίων για την Αθήνα, την ένταξη για πρώτη φορά της συμπρωτεύουσας με πλήρη αξιολόγηση όλων των πιθανών διακρίσεων αλλά και της Σαντορίνης.

Η κατευναστική νοστιμιά του ΄Καφενείου'

Το σημαντικό σποτ του Κολωνακίου επέστρεψε για τα καλά με καθημερινό, καλομαγειρεμένο ελληνικό φαγητό αλλά και τον ρόλο του σημείου συνάντησης στη δημοφιλή γειτονιά της πόλης.

Δύο μαέστροι της αθηναϊκής πίτσας δίνουν ραντεβού στη Βούλα

Η πίτσα, ως πράξη δημιουργίας και μοιράσματος, γίνεται αφορμή για μια ξεχωριστή συνεργασία στο Etien Pizza Bar.

Ένα All Day Resto Bar με κάτι από Νάξο στο Παγκράτι

Πιάτα εμπνευσμένα από την εγχώρια γαστρονομία με twist αλλά και μια, γενικότερη, πολύ αξιόλογη ολοήμερη πρόταση.