Τριάντα χρόνια «Ρένα της Φτελιάς»

Δεν είναι πολλά τα εστιατόρια που μπορούν να υπερηφανεύονται για τρεις δεκαετίες ιστορίας, όπερ σημαίνει ότι η Ειρήνη Τόγια (aka...

Τριάντα χρόνια «Ρένα της Φτελιάς»

Δεν είναι πολλά τα εστιατόρια που μπορούν να υπερηφανεύονται για τρεις δεκαετίες ιστορίας, όπερ σημαίνει ότι η Ειρήνη Τόγια (aka «Ρένα της Φτελιάς») κάτι κάνει σωστά. Θυμίζουμε ότι, ξεκινώντας από τη «Φτελιά» της Μυκόνου, το 1985 δημιουργεί ένα δεύτερο εστιατόριο στην Αθήνα, με τους δύο χώρους να λειτουργούν παράλληλα για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ η ίδια γράφει βιβλία μαγειρικής κι εκπροσωπεί αρκετές φορές την Ελλάδα εκτός συνόρων. Μαζί με τον σύζυγο και συνοδοιπόρο της όλο αυτόν τον καιρό, τον Κώστα Τόγια, συνεχίζουν να υποδέχονται τους φίλους τους στο Νέο Ψυχικό (25ης Μαρτίου 28, 2106743874, 2106748718). Όντως σαν να μας έχουν καλέσει στο σπίτι τους για δείπνο, με κουζίνα που μπορεί να χαρακτηριστεί σπιτική μεσογειακή και με αρκετές νέες, οικονομικότερες επιλογές –από ό,τι μάθαμε–, ζητούμενο και των καιρών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το τέλος του πράσινου αστεριού της Michelin ίσως να μην αφορά τελικά κανέναν

Ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός αφαιρεί αθόρυβα τα Green Stars και δε δίνει λογαριασμό πουθενά. Ήταν όμως ποτέ το πράσινο αστέρι κάτι περισσότερο από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα;

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/10/2025

Flame: Η νέα εποχή ενός αγαπημένου εστιατορίου στη Βούλα

Με fine casual φιλοσοφία και μενού που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ισορροπία του, το Flame επανασυστήνεται ως all-day προορισμός με χαρακτήρα.

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

Το Cupola γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Αν πιστεύεις ότι η ευτυχία κρύβεται σε ένα πιάτο με φρεσκομαγειρεμένα ζυμαρικά, το Cupola στο Παγκράτι σε καταλαβαίνει απόλυτα.

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

Okra

Με τον Δήμο Μπαλόπουλο επί κεφαλής της κουζίνας του, το ρομαντικό loft του Μοναστηρακίου ανανεώνει το γευστικό ενδιαφέρον του, χρειάζεται όμως να ακονίσει περισσότερο τη μαγειρική του πρόταση για να αποκτήσει σαφή ταυτότητα.

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.