Δημιουργικό και «Modest»

Νέα ελληνική κουζίνα –με τον πολύ ταλαντούχο Νίκο Μπούκη στο τιμόνι της- στο καινούργιο εστιατόριο της Βούλας.

Δημιουργικό και «Modest»

Ευχάριστα τα μαντάτα: ο Νίκος Μπούκης, ο οποίος κάνει εξαιρετική δουλειά στη βραβευμένη «Σελήνη» στη Σαντορίνη, απέκτησε πρόσφατα και αθηναϊκή μαγειρική έδρα, το άρτι αφιχθέν «Modest», το οποίο δημιούργησαν ο Ανδρέας Γιώτης και η Ρένα Σκεπεντζή στο χώρο τού (επίσης δικού τους) «Ψιψίνα» στη Βούλα. Τον πρώτο λόγο έχει η νέα ελληνική κουζίνα προφανώς, και μια σαλάτα Underground με ρίζες, βολβούς και πούδρα μανιταριών για «χώμα», ένα τηγανόψωμο με καπνιστή ρέγκα και χούμους φακής, ένα μυλοκόπι με ρεβιθάδα θαλασσινών ή ένα χοιρινός λαιμός μπρεζέ με μους ντολμαδάκι είναι απλώς μερικές από τις ιδέες του σεφ που ξεδιπλώνονται στο μενού του νέου εστιατορίου, όπου δύο ενυδρεία τραβάνε τα βλέμματα. Και μόνο το άκουσμα των πιάτων σου κεντρίζει την προσοχή, πόσο μάλλον όταν μαθαίνεις ότι και τιμές είναι πολύ καλές. Περισσότερα θα σας γράψουμε μόλις το δοκιμάσουμε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η ιστορία της street food αυτοκρατορίας Taco Bell, που ανοίγει κατάστημα και στην Αθήνα

Η pop κουλτούρα των tacos καταφθάνει προσεχώς και στην ελληνική πρωτεύουσα. Και αυτά είναι όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τα Taco Bell.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
29/04/2025

Μια Τύπου Ταβέρνα μόλις άνοιξε στο Παγκράτι

Σε έναν μοντέρνας αισθητικής χώρο και σε ένα... κλασικό εστιατορικό σημείο, θα φας κατσικάκι κλέφτικο, παϊδάκια και κοκορέτσι.

Πώς και γιατί βρέθηκε στην Τήνο ένας από τους κορυφαίους σεφ του πλανήτη

Μία εμπειρία ζωής βίωσε στο κυκλαδίτικο νησί ο κορυφαίος Daniel Humm. Ο πολυβραβευμένος διεθνούς φήμης σεφ και ιδιοκτήτης του θρυλικού Eleven Madison Park της Νέας Υόρκης, βρέθηκε στην Ελλάδα επιθυμώντας να γνωρίσει σε βάθος και να εμπνευστεί από τον γαστρονομικό της πλούτο.

Ο Παύλος Κυριάκης μιλά ιταλικά στο Odori

Το δημοφιλές σποτ της πλατείας Αγίων Θεοδώρων περνά στην Τrattoria/ Vermuteria φάση του, με επικεφαλής της γεύσης του τον πολυβραβευμένο σεφ.

Τα Taco Bell έρχονται στην Αθήνα

Ελλάδα, είσαι έτοιμη για Crunchy Taco;

Δυο ενδιαφέρουσες αφίξεις στη Ζάκυνθο με υπογραφή Σταύρου Υφαντίδη

Ο βραβευμένος σεφ ετοιμάζει διπλό χτύπημα, αναβαθμίζοντας την κουζίνα του δημοφιλούς "Movida" και συστήνοντας στο νησί την έννοια του fine baking μέσα από τη boulangerie Venier, σε συνεργασία με τον έμπειρο chef pâtissier Αλέξανδρου Παπαγεωργίου.

Στα θέρετρα του Ομίλου Sani/Ikos η γαστρονομία είναι ομαδική υπόθεση

Eν όψει του Sani Gourmet 2025, του γαστρονομικού φεστιβάλ που, από τις 11 Ιουλίου έως τις 22 Αυγούστου, θα δώσει στους επισκέπτες του Sani Resort την ευκαιρία να γνωρίσουν και να γευτούν μερικούς από τους σημαντικότερους σεφ του κόσμου, μιλάμε με τους ανθρώπους πίσω από τις γεύσεις των πολυτελών Sani / Ikos Resorts και μαθαίνουμε περισσότερα για τη μοναδική στη χώρα καινοτομία της Γαστρονομικής Επιτροπής του Ομίλου.