Βασίλαινας

Με περισσότερο από έναν αιώνα ανόθευτης φιλοξενίας και αυθεντικής γευστικής κληρονομιάς, ο Βασίλαινας συνεχίζει υπηρετεί την ελληνική θαλασσινή κουζίνα. Στην ευρωπαϊκής αύρας ανοιχτόκαρδη σάλα του, ο σεφ Μάνος Γαρνέλης ενώνει το χθες και το σήμερα της ντόπιας γαστρονομικής κουλτούρας που κολυμπά σε αφρό και βυθό. Πλάι σε παλιά και νέα εμβληματικά πιάτα, προστίθεται φέτος και το head to tail μενού, σαν μία δέσμευση προς τη zero waste φιλοσοφία. Ωραίο καλοκαιρινό spot ο κήπος ακριβώς απέναντι, με ατμόσφαιρα πλατείας χωριού. Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.

Διεύθυνση:

Tηλ:

Τιμές:

€45 - €75

Πληροφορίες:

Κυρ. μόνο μεσημ.

Σχετικά άρθρα

Καθαρά Δευτέρα (και) σε αυτά τα εστιατόρια της Αθήνας

Κάποιες επιλογές στην πόλη για να μετρήσεις χαρταετούς με συνοδεία εκλεκτών εδεσμάτων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/03/2024

Αφιέρωμα: Εστιατόρια και ταβέρνες για ψάρια και θαλασσινά, για όλη την Σαρακοστή

Στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε θα δείτε τις προτάσεις μας για μια απολαυστικά θαλασσινή Σαρακοστή, σε εστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής.

Πού τρώμε και πού πίνουμε μετά το μουσείο;

Εστιατόρια, μπαρ και νόστιμα σποτ παρουσιάζουν τα δικά τους απολαυστικά εκθέματα, σε απόσταση αναπνοής από τα σημαντικότερα μουσεία της Αθήνας.

Τα Ιλίσια σε νέα πεδία γεύσης

Καθώς το νέο Hilton παίρνει σιγά σιγά μορφή ως Conrad, τα Ιλίσια βρίσκονται σε φάση γευστικού αναβρασμού με πολλές νέες αφίξεις και άλλες τόσες κλασικές αξίες να ανανέωνουν το ενδιαφέρον μας για την πιο πολυβραβευμένη γειτονιά της πόλης.

Ψάρι head to tail στον "Βασίλαινα"

Το δικό του zero waste μήνυμα στέλνει το βραβευμένο εστιατόριο του Θανάση Βασίλαινα, με ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας που περνά ένα ολόκληρο ψάρι από πραγματική ακτινογραφία.

Πού θα πιεις και πού θα φας μετά τον Μαραθώνιο

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για την 12η ημέρα του Νοεμβρίου, μετά το σημαντικό αθλητικό event.

Κυριακάτικα μεσημέρια και πάλι στον "Βασίλαινα"

Το διαχρονικό εστιατόριο δίνει άλλη γεύση στην πιο ανέμελη ημέρα της εβδομάδας.